Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky už makají na fyzičce (12.8.2016)

Jsou bez trenéra, přesto se volejbalistky TJ Ostrava už dva týdny připravují v domácím prostředí na novou sezonu.

„Holky makají fest. V minulé sezoně něco dokázaly a vědí, že bez práce to nepůjde. Jejich přístup je profesionální," připomenul manažer klubu Miloš Matula bronzovou medaili v extralize a stříbrnou v Českém poháru.

Kouč Zdeněk Pommer, asistent Němce Alexandera Waibla u českého národního týmu žen, je se smečařkami Petrou Kojdovou, Marií Toufarovou a blokařkou Ivou Nachmilnerovou od konce července na reprezentačním soustředění v Hradci Králové. Kdo ho zastoupil v Ostravě?

„O kondici se stará bývalý volejbalista Daniel Pudich. Holky jsou každé dopoledne v posilovně, běhají, nebo makají na fyzičce v hale," prozradil Matula s tím, že odpolední přípravu v hale střídavě vedou hrající trenér Hlučína Miroslav Kvapil s dalším bývalým extraligovým volejbalistou Michalem Provazníkem, který v areálu ve Varenské ulici využívá i pískové kurty.

„Všichni jsou v kontaktu s trenérem Pommerem a řídí se jeho plánem, který se postupně dolaďuje," vysvětlil manažer klubu.

V přípravě je v současné době jedenáct hráček, v týmu kromě tří reprezentantek chybí smečařka Petra Urbanová, která ze zdravotních důvodů ukončila aktivní kariéru. Po operaci křížových vazů netrénuje ani smečařka Petra Jennelová.

Do společné letní přípravy se naopak zapojila univerzálka Markéta Kukučová, která jedná o angažmá v zahraničí. „Dohodli jsme se, že pokud by neuspěla, zůstane dál u nás," řekl Matula.

„Jsme rádi, že se nám po sezoně podařilo udržet družstvo pohromadě a ještě ho doplnit," prozradil Matula, že z KP Brno přišla na hostování devatenáctiletá vysoká univerzálka Tereza Diatková.

„Do přípravy žen byly zařazeny i dvě naše mladé smečařky osmnáctiletá Klára Faltínová a devatenáctiletá Kamila Slatinská, která může ještě rok hrát extraligu juniorek. Kádr je v podstatě uzavřen, ale kdyby se našla ještě nějaká kvalitní smečařka, asi bychom přemýšleli o jeho posílení," uvedl manažer.

Příští sezonu budou mít volejbalistky TJ Ostrava náročnou. Kromě české extraligy, kterou zahájí 15. října doma proti KP Brno, je čeká premiéra v Challenge Cupu.

Jejich prvními soupeřkami v evropském poháru budou hráčky chorvatské Poreče úvodní duel se hraje v termínu od 13. do 15. prosince na Istrii, odveta v hale ve Varenské ulici pak 10. až 12. ledna 2017.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz/ostatni_region/ostravske-volejbalistky-uz-makaji-na-fyzicce-20160811.html