Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky vyrazily na Slovensko (22.8.2021)

Příprava na novou sezonu je už v plném proudu, a tak volejbalistky TJ Ostrava vyrazily v pátek 20.8. v rámci své letní přípravy na Slovensko. Cílovou destinací bylo necelých 200 km vzdálené Nové Mesto nad Váhom, kde sehrály ostravské volejbalistky dvě utkání ve dvou dnech. Děvčata vyrazila v pátek časně odpoledne ve 13 hodin z Ostravy a po bezproblémové cestě dorazily na místo. V 18 hodin odpoledne už je čekalo první přípravné utkání s domácími volejbalistkami z klubu VK Nové Mesto nad Váhom. Ostravský celek zvítězil v utkání, které se hrálo celkem na 5 setů, poměrem 4:1 (-18, -22, 18, -21, -22). Po vyhraném utkání se tým sešel na společné večeři, kde zhodnotil své klání se slovenským celkem.     

O krátké hodnocení jsem požádal dlouholetou hráčku „A“ týmu žen TJ Ostrava, blokařku Kateřinu Zemanovou, která k utkání řekla: „Je super, že se nám podařilo vyhrát naše první utkání v hale. Máme ale stále velké nedostatky, na kterých musíme zapracovat. Hlavně musíme eliminovat počet chyb v zápase a naučit se spolu více komunikovat na hřišti. Stále si na sebe zvykáme.“        

Dalším soupeřem volejbalistek TJ Ostrava bylo družstvo Hit UCM Trnava. Duel se odehrál v sobotu dopoledne od 10 hodin. I v tomto utkání zvítězily svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera celkem jednoznačně poměrem 4:0 na sety (-14, -12, -17, -19). Po společném obědě vyrazil celý tým zpátky do Ostravy. Hlavní kouč ostravského týmu k odehraným utkáním řekl: „Dvě sparingová utkání na Slovensku uzavřela blok přípravy a splnila svůj účel, kdy jsme porazili Nové Mesto a Trnavu. Ukázalo nám to obrovské volejbalové obzory, ve kterých se budeme zlepšovat a na čem budeme ještě makat. Za mě hodně výživný týden. Priorita následujících dnů bude sehrávání strategie jak v obraně, tak i v útoku a postupné seznamování s našimi neomezenými možnostmi“. Vynechat jsme nemohli ani pohled novopečené kapitánky ostravského celku Andreji Štrbové: „Jednalo se o první společné zápasy v této sestavě, takže se snažíme na hřišti sehrávat, k čemuž jsou tyto zápasy určeny. Hodnotím to pozitivně, víme, na čem máme zapracovat a co doladit do začátku sezony“. Ostravský celek čeká další fáze přípravy, v níž mimo jiné zavítá znovu na Slovensko (tentokrát do Nitry) a také do Bystřice nad Pernštejnem. Do začátku nového ročníku Uniqa extraligy žen ve volejbale ještě zbývá zhruba měsíc, a tak mají děvčata spolu s trenéry čas se na vstup do sezony pořádně připravit.

Autor: Radek Karnufek