Facebook icon
YouTube icon

Ostravský „A“ tým žen pokračuje v letní přípravě přátelskými utkáními (4.9.2021)

Volejbalistky TJ Ostrava mají za sebou měsíc letní přípravy. Kromě fyzické přípravy v posilovně a herní přípravy v hale absolvoval ženský tým přípravná utkání proti celkům z Nového Mesta a Trnavy. V obou utkáních Ostravanky zvítězily. Další přípravná utkání ženský tým sehrál v Nitře. I tam zvítězily hráčky TJ Ostrava, konkrétně 3:1 a 4:0 na sety.                    

Start nového ročníku Uniqa extraligy žen se rychle blíží, a tak svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera ve středu 1. září změřily síly v přátelském utkání na domácí palubovce s celkem Přerova. Na zápas dorazilo také pár nejvěrnějších fanoušků, kteří už netrpělivě vyhlíží první domácí ligové utkání. Ostravský celek vstoupil do utkání lépe a měl nad soupeřem mírně navrch. Postupně se však karta obrátila a přerovská děvčata zabránila hladkému průběhu přátelského utkání ve prospěch domácích. První set vyhrál domácí celek poměrem 25:15 (hrálo se v tomto setu systémem 2 vyhrané míče = 1 bod). Druhý set získalo hostující družstvo nejtěsnějším možným rozdílem 25:23. Třetí sada byla opět v režii domácích hráček, které zvítězily poměrem 25:18. Poslední sadu hranou do 17 bodů vyhrál soupeř, který Ostravě dovolil zapsat 12 bodů. Utkání hodnotila nahrávačka ostravského celku Petra Kašparová. „Přátelské utkání s Přerovem se nám vůbec nepovedlo. Nehrály jsme svoji hru a udělaly jsme spoustu nevynucených chyb, málo jsme spolu komunikovaly, málo jsme se povzbuzovaly a pomáhaly si. Nedokázaly jsme se dostat vždy z jednoho či dvou postavení, kdy nás soupeř tlačil servisem. Musíme se z těchto chyb poučit a zapracovat na nich, aby se už neopakovaly. Do začátku soutěže zbývá ještě pár týdnů, takže pořád máme na čem makat.“             

Kádr „A“ týmu žen TJ Ostrava prošel v létě řadou změn. V týmu se v nadcházející sezoně objeví řada nových hráček. Jak Vám jde sehrávání, Petro? „Máme spoustu nových mladých tváří v týmu. Všechny jsme si ale sedly, mladé hráčky jsou šikovné a bude potřeba to ukázat na hřišti. Pořád se sehráváme, jde to dobře a holky jsou pracovité. Máme pár nedostatků, ale na tom ještě zapracujeme. Pořád ještě nejsme v kompletní sestavě, chybí nám Anička Pospíšilová a nová posila na liberu. Pak budeme v plné sestavě a věřím, že si to všechno sedne a ukážeme, co v nás je. Snad ukážeme samé dobré výkony a kvalitní volejbal. Na novou sezonu se těšíme.“ Kompletní sestavu týmu TJ Ostrava pro nadcházející sezonu si představíme v některém z následujících článků.                                    

Ostravský celek má ještě zhruba tři týdny na to, aby doladil vše potřebné a mohl zahájit nový ročník Uniqa extraligy žen vítězstvím. K prvnímu ligovému duelu nastoupí hráčky z Ostravy 25.září proti celku VK KP Brno v jejich domácím prostředí. Na domácím hřišti se pak představí ve čtvrtek 30. září proti Prostějovu.

Autor: Radek Karnufek