Facebook icon
YouTube icon

Ostravským volejbalistkám fandil i Nohavica (21.4.2017)

Co vždycky zvedne náladu volejbalistkám TJ Ostrava, když už nemůžou na tréninku nebo se jim nedaří v zápase? Písničky Jaromíra Nohavicy. Ve čtvrtek večer je zpěvák dokonce přišel poprvé osobně povzbudit do haly, a přestože fandil, ostravský tým čtvrté semifinále play-off extraligy i celou sérii s Olomoucí prohrál 1:3.

„Moc mu děkujeme, že nás přišel podpořit. Jsme za to vděčné a vážíme si toho, jen je nám líto, že jsme nedokázaly zahrát to, co jsme předváděly jindy v sezoně," mrzela porážka domácí kapitánku a blokařku Ivu Nachmilnerovou, která ostravského písničkáře na utkání za celý tým pozvala.

„Strašně moc nás to mrzí, bude těžké se z toho nějak oklepat, ale před námi je teď ještě důležitý boj o medaili, která také není k zahození," připomenula Nachmilnerová, že Ostrava se nyní utká o bronz s KP Brno. Stejný cenný kov svěřenkyně reprezentačního trenéra Zdeňka Pommera získaly i v minulé sezony.

Série o 3. místo se hraje na dvě vítězství a začne v sobotu 29. dubna v hale ve Varenské ulici, pokračuje v pondělí 1. května na jihu Moravy a případný rozhodující třetí duel by hostila Ostrava ve středu 3. května.

Volejbalistky Olomouce, které před rokem získaly stříbro, se v repríze loňského finále utkají o titul na čtyři vítězství s osminásobnými českými šampionkami z Prostějova.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník