Facebook icon
YouTube icon

Panathinaikos je ještě daleko silnější než Schaffhausen, říká kouč Ostravy (16.11.2021)

Družstvo nabité reprezentantkami čtyř zemí, to je Panathinaikos Athény, soupeř volejbalistek TJ Ostrava v prvním kole Vyzývacího poháru.
   
Pro Ostravanky by byl postup přes Panathinaikos, s 23 tituly nejúspěšnější řecký celek volejbalistek, obrovský úspěch.

První duel v Ostravě se hraje ve středu 17. listopadu od 18.00, odveta za týden v Athénách od 20.00.

„Čeká nás řecký velkoklub, stejně jako byl Schaffhausen ve švýcarské lize,“ připomněl ostravský trenér Zdeněk Pommer soupeře z předkola soutěže.

Upozornil však, že Panathinaikos má daleko silnější tým než Schaffhausen. „Mají cizinky, které patří k oporám svých národních celků. Každý post mají zdvojený i ztrojený. Jejich trenér hodně střídá,“ uvedl Pommer.
   
Kromě řeckých reprezentantek jsou oporami Panathinaikosu ázerbájdžánská blokařka narozená na Ukrajině Margarita Stepanenko, kanadská blokařka Jennifer Crossová a vysoká nizozemská smečařka Maret Grothuesová. Crossová a Grothuesová jsou dokonce kapitánkami svých národních týmů.

„Že mají tak nabitou soupisku? Nevadí,“ namítla ostravská smečařka a kapitánka Andrea Štrbová. „My nestojíme na individualitách. Hrajeme jako celek. Pokud má někdo jen nějaké individuality a nebude hrát jako tým, tak nás neohrozí.“

Dodala, že se na souboj se silnými protivnicemi těší. „Počkáme si, jakou taktiku náš trenér vymyslí. Tu dodržíme a předvedeme skvělý volejbal,“ smála se Štrbová.

„Budeme muset hrát co nejagresivněji. A věřím, že nás opět povzbudí diváci, které tímto zvu,“ řekl Zdeněk Pommer.

Jakou hru čeká od soupeřek?

„Ony rubou. Všechno. Nemohu vypíchnout nějakou jejich činnost. Jsou komplexní a o to bude těžší dostat je pod tlak,“ odpověděl.

V předchozích utkáních Ostravankám vycházelo podání. „Na to bychom měly zase sázet, ale ještě musíme trochu přitvrdit, protože servis a příjem je základ,“ připomněla Andrea Štrbová.

V ostravské sestavě opět dostanou příležitost také mladé patnáctileté hráčky. „Víme, co v nich je,“ ocenila nadějné volejbalistky Štrbová. „Líbí se mi, že nepodléhají nějakému tlaku a jak si i tak náročné zápasy, které hrají poprvé, užívají. To i nás zkušenější nakopne.“

Athéňanky v souboji o první místo v řecké lize prohrály s Arisem Soluň 2:3, ale na duel v Ostravě se naladily vítězstvím v hale Aonnnne Amazones 3:0.

Ostravanky pro změnu vyhrály v Olomouci 3:1... „To nás povzbudilo, ale pohár je něco jiného,“ upozornil Zdeněk Pommer.

Ator: Jiří Seidl
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/volejbal/