Facebook icon
YouTube icon

Po domácí výhře 3:0 se stěhuje série o 3. místo v extralize volejbalistek, která je na dvě vítězství, do haly Olympu (21.4.2016)

Zklamání sobotním vyřazením v pátém semi finále play-off extraligy překonaly a vrátily se k výkonům, které předváděly celou sezonu. V prvním zápase o 3 místo volejbalistky TJ Ostrava včera doma porazily Olymp 3:0 a jsou v polovině cesty za historicky první českou medailí. Získat ji mohou už v zítřejší odvetě v Praze. Pokud by neuspěly, rozhodující třetí utkání série, která je jen na dvě vítězství, by se hrálo v jejich hale už v sobotu.

V úvodním setu to včera byla vyrovnaná bitva - začátek měla lepší Ostrava, pak byl zase nahoře Olymp. „Za stavu 15:10 zkazila Klára Vyklická servis a ostravské hráčky skóre rázem otočily. To byl zlomový okamžik, který domácí uklidnil, a od té chvíle byly lepším týmem," vrátil se kouč Pražanek Stanislav Mitáč ke zvratu, který na podání odstartovala univerzálka Magdalena Zedníkova. Po její sérii Ostrava vedla 18:11 a s přehledem zvládla i koncovku.

Soupeřky drtila i ve druhé sadě (8:1). „Hledali jsme druhou smečařku, která by ustála tlak přihrávky a dobře i útočila, ale ani jedna z hráček které se na hřišti objevily, nebyla přínosem. Skóre jsme jen trochu zkorigovali," byl Mitáč zklamaný jednoznačným průběhem. Tlak Ostravy pokračoval i v dalším dějství, vedla 18:13. „Pak jsme byli, stejně jako v půlce prvního setu, nedůrazní a udělali nějaké nevymícené chyby, přesto jsme ho dohráli," oddechl si trenér Ostravy Zdeněk Pommer po koncovce, kterou jeho svěřenkyně od stavu 20:20 překlopily na svou stranu.

„Naše obrana na síti i v poli byla trochu rozhozená a soupeřky toho využily, ale pak jsme vybojovaly těžké balony, které nám dokázaly pomoct," usmívala se domácí smečařka Marie Toufarová. „Za vítězství 3:0 jsme rádi, ale série nekončí, takže do dalšího zápasu půjdeme  koncentrovaně  a zodpovědně. Na dnešní výkon bychom rádi v Praze navázali," nechce Pommer, aby se v Ostravě hrálo ještě v sobotu.

„Prohrané semifinále nás mrzelo, ale hned jsme ho vypustily z hlavy a soustředily se na Olymp. Pořád je to placka a o ni jsme začaly bojovat hned od začátku. Hrály jsme dobře a doufám, že v pátek v Praze to dokončíme," přeje si Toufarová bronzovou tečku za sezonou.

Extraliga volejbalistek: první zápas série play-off o 3. místo (na dvě vítězství):
TJ Ostrava - Olymp Pra-ha 3:0 (19,. 19,22).
Rozhodčí: Petrovský a Adámková, čas: 82 min.,
Diváci: 455.
Ostrava: Valková 2, Toufarová 10, Zemanová 6, Zedníkova 12, P. Kojdová 12, Nachmilnerová 11, libero Červenková - Kvapilová, Kukučová. Trenér: Pommer.
Nejvíc bodů hostů: Nová 13, Hodanová7.
 

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Deník.cz