Facebook icon
YouTube icon

Pohár CEV je oživení sezony (4.12.2018)

V české extralize se trápí, na evropské scéně září. Volejbalistky TJ Ostrava v domácím zápase 1. kola Poháru CEV porazily ve středu rakouský Graz 3:2 (26,-16,-18,15,9). Velkou bitvu ukončil po 130 minutách útok univerzálky Terezy Diatkové, která proměnila první mečbol.

„Byla to náhra na bezblok, to se složit musí, je to povinnost. Byla jsem ráda, že jsme to ukončily hned prvním balonem." usmívala se jednadvacetiletá volejbalistka. Celkem vybojovala 16 bodů, nejvíc z týmu.

Vítězství se ale nerodilo lehce. „Vyhraný první set nás bohužel nenakopl. V dalších dvou nás Graz zatlačil servisem, a my mu to nevracely. Když jsme pak zatlačily my, měly jsme dlouhé šňůry a jednodušší obranu," dodala.

Od 4. setu se výkon družstva změnil o 180 stupňů. „Šly jsme do toho naplno, na hřišti začaly mezi sebou víc komunikovat a hodně nám pomohlo střídání. Přišly nové hráčky, které to oživily. Začaly jsme lépe útočit a poradily si s obranou soupeřek," poznamenala.

„Předvedly jsme větší týmové nasazení než předtím, tak jsme měly hrát hned od začátku," radovala se 184 centimetrů vysoká univerzálka. Vůbec jí nevadilo, že domácí halu ve Varenské ulici musely kvůli regulím evropské volejbalové federace CEV vyměnit za halu Sarezy v Hrušovské ulici. „Trénovaly jsme v ní a cítily podporu fanoušků, takže jsme si rychle zvykly." ocenila kulisu, vytvořenou 450 diváky.

Ve čtvrtek čeká Ostravu odveta v Rakousku. „Výhoda je, že tam jedeme s výhrou. Musíme podat stejný výkon a soupeřky tlačit. Pohár je pro nás oživení sezony, potkáváme jiné týmy než české a chceme se dostat co nejdál," prozradila Diatková.

V domácí soutěži se ale Ostravě nedaří, prohrála deset z jedenácti zápasů. „Proti Grazu jsme podaly dobrý výkon, musíme si z toho vzít příklad, hecnout se a hrát takhle i v extralize. Doufám, že nám to pomůže," přála by si opustit poslední místo v tabulce.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník