Facebook icon
YouTube icon

Polášková: Spadl mně ze srdce strašný kámen (20.1.2014)

Když Ostrava nemůže, kapitánka pomůže! Takto heslovitě by se dal shrnout výkon Moravanek v utkání na Slavii. Anebo jinak, můžete mít v kádru tři kvalitní Polky, rozhodující balony ale skládá 24letá smečařka Petra Polášková.
Petro, do roku 2014 jste vstoupily prohrou ve Frýdku-Místku a vítězstvím nad Šternberkem. V jakém rozpoložení jste jely do Edenu?
V dobrém, po propadáku ve Frýdku-Místku jsme si spravily chuť se Šternberkem. Věřily jsme tomu, že v Edenu potvrdíme vzrůstající formu.
Pokud se podíváme na tabulku, tak nám předběžně vychází do play-off dvojice Frýdek-Místek Ostrava. Můžete se s ním pasovat?
Ano, jelikož jsme na začátku sezony Frýdek-Místek porazily 3:2 a moc nechybělo k tomu, abychom vyhrály 3:0, tak si na soupeřky věříme.
Čekaly jste, že vás bude tak výrazně zlobit Slavia?
Slavia šla v novém roce nahoru, porazila SG Brno a vyhrála v Přerově. Její trenér mluvil o výkonnostním růstu. Bylo to poznat i na hřišti. Naštěstí jsme ale koncovky zvládly a vyhrály.
Měly jste respekt z výhry Slavie v Přerově?
Říkaly jsme si o tom, respektem bych to ale nenazvala. Na Slavii jsme si věřily. Co je to ale platné, když máme ve hře takové fáze, ve kterých uděláme hodně nevynucených chyb za sebou. Jasně vedeme a najednou je srovnáno. To bychom neměly dopustit.
Tentokrát hrály ve vašem týmu prim Polky, především Agnieszka Starzyk. Jak zapadly do týmu? Jak komunikujete?
Zapadly výborně. Komunikace je sice trochu složitější, ale dá se zvládnout. My umíme nějaká slova polsky a ony česky. Důležité věci, jako balon a síť si spolehlivě řekneme. (směje se)
Pojďme k utkání. Co se stalo na vaší straně po excelentně zvládnutém prvním setu?
Dá se říct, že jsme trochu usnuly na vavřínech a přestaly jsme hrát. Odešel nám hlavně příjem. S tím jsme se potýkaly až do konce utkání.
Čím si to vysvětlujete?
Nechci se na nic vymlouvat. Trojice Vinecká, Smolková a Hanzlová nám dávala eso za esem. V Edenu je veliká hala, orientace je v ní obtížná. Tak možná proto.
Třetí sada i čtvrtý set se rozhodly v koncovce. V čem byla Ostrava lepší, anebo šťastnější?
Chtěla bych říct, že máme pevnější nervy. To bych ale byla hodně odvážná. Vedly jsme přeci vždycky před koncovkou a nechaly se dohonit. Podle mě jsme byly bojovnější a měly větší chuť po vítězství.
Jak veliký kámen ze srdce vám spadl, když jste proměnila mečbol?
Strašný kámen mně spadl. Být to 24:24 tak nevím, co by se dál dělo. Jako kapitánka jsem taky ráda, že jsem mohla svůj tým podržet.
Máte před sebou poslední dvě kola s Přerovem a SG Brno. Co se v nich dá udělat?
Jediné, naplno bodovat!

Fotografie z utkání naleznete ZDE...

Zdroj: denik.cz