Facebook icon
YouTube icon

Polky odešly, Ostrava hledá univerzálku a nahrávačku (22.5.2014)

Společná příprava na nový ročník extraligy začne volejbalistkám Ostravy 28. července.

Bez trojice polských volejbalistek se v novém ročníku extraligy bude muset obejít tým TJ Ostrava.

„Nedohodli jsme se na financích, měly vysoké požadavky,“ vysvětlil manažer klubu Miloš Matula, proč nedošlo k prodloužení smluv se smečařkou Angieszkou Starzyk, nahrávačkou Aleksandrou Przepiórkou a univerzálkou Karolinou Michalkiewicz.

Kromě nich z družstva, které obsadilo šesté místo, odešla po sezoně i obě libera – zkušená Romana Elblová se přesunula na post trenérky mládeže a Barbora Poláčková se vrátila do Chocně.

„Posty smečařky i libera už máme vyřešené,“ připomenul Matula zkušené posily. Už v dubnu klub získal libero Kamilu Spáčilovou, která se do Ostravy vrací po třech letech z Frýdku-Místku, a smečařku Helenu Kojdovou z Olomouce. „Věřím, že obě družstvu výrazně pomůžou,“ dodal manažer.

Problémem tak zůstává post diagonální hráčky. „Snažíme se, rozhlížíme se doma i v zahraničí, něco máme rozjednáno, ale nikoho nechceme přeplácet,“ vysvětlil Matula a prozradil, že testy v klubu absolvovala univerzálka ze Slovenska. V případě, že by Ostrava posilu na „účko“ nezískala, trenér Zdeněk Pommer dá příležitost mladým hráčkám, které byly v minulé sezoně na lavičce jako střídající.

V klubu potřebují dořešit i nahrávku. „Musíme věřit naší mladé Kateřině Valkové, že nezpychne a v osmnácti letech svůj druhý rok v extralize ustojí,“ řekl manažer TJ Ostrava a prozradil, že k ní by mohli vzít další mladou nahrávačku, nebo zkušenou volejbalistku na hostování. „Uvidíme, která varianta zvítězí,“ přiblížil Matula možnosti, jak vyřešit tento post.

Ostravské volejbalistky dnes mají poslední společný trénink, v dalších dvou měsících je čeká individuální plán. „Některé se budou vzpamatovávat ze zápřahu v sezoně, ale polovina z nich se určitě bude věnovat beachi,“ poznamenal manažer. Společná příprava družstva odstartuje v areálu TJ ve Varenské ulici v úterý 28. července a do té doby by měl být hráčský kádr kompletní.

Autor: Marie Rodovská
Moravskoslezský deník