Facebook icon
YouTube icon

Pommer ml. " O postup na ME se porveme" (29.9.2016)

Tušil jsi, že by trenér Waibl mohl odstoupit?
Pracovali jsme od začátku s Alexandrem jako tým. Cíl byl jasný a my jsme nevyužili první šanci. To, že celou situaci vyhodnotil tak, jak ji vyhodnotil, je jeho rozhodnutí  a je už nevratné.
 
Zaskočilo tě to hodně?
Byl jsem v první chvíli zaskočen, protože Alex je  úspěšný trenér, který se snažil české reprezentaci předat  vše, co umí. O to víc je pro mě nepochopitelné, že nás v tom nechal, když je momentální  situace taková jaká je.
 
Může odchod kouče ovlivnit atmosféru v družstvu? Pozitivně, či negativně?
Každý trenér má svůj „rukopis“, své metody, způsoby práce, návyky atd. Výměna trenéra proto vždy znamená změnu. Nikdo nikdy dopředu nedokáže říct, jak se tato změna promítne do týmové „chemie“. My bychom teď především potřebovali, aby to holky v hlavách moc neřešily, zdravě se naštvaly a namotivovaly do nadcházejících důležitých zápasů.
 
Chystáš nějaké změny v týmu před baráží?
Na radikální přestavbu týmu není čas a především  pro to ani není  důvod. Musíme znovu důkladně z analyzovat co fungovalo a kde byly rezervy. Když něco nepůjde  napravit  tréninkem či změnou taktiky, zkusíme to změnit třeba  systémově nebo personálně.
 
Co víš o Slovenkách?
Několik jich hraje v zahraničních ligách, takže přehled o jejich kvalitách máme dobrý, to ale platí i naopak. Nebude to snadné utkání, věřím ale, že do těchto duelů dáme všechno a že uspějeme.   
 
Co pro tebe znamená, že ses najednou stal reprezentačním trenérem?
Odpovědnost.  Chuť do práce, která mě neskutečně baví. Hodně přemýšlení, málo času. Další dny a večery bez rodiny – to je ale asi to jediné, co mi na tom opravdu vadí.
 
Měl bys zájem tým převzít dlouhodobě?
Vést reprezentaci je v kterémkoli sportu nejvyšší meta, na kterou může trenér dosáhnout, ale musí přijít v pravý čas. Nic většího není. Považoval bych za obrovskou čest a ocenění mé dosavadní práce v klubu, kdyby taková nabídka přišla.
 
Jaký dopad má tvůj posun na post hlavního trenéra na přípravu volejbalistek Ostravy?
Přišlo to rychle a je jasné, že minimálně v krátkodobém horizontu to nějaký vliv určitě mít bude. Přinejmenším v tom, že se budu muset ještě více spolehnout na své asistenty a ostatní kolegy z klubu. V neposlední řadě věřím, že holky dobře vědí, že makají ne kvůli mně, ale každá za sebe a současně každá pro tým a jestli toto vědí, tak není potřeba, abych jim stál za zády a dělal drába. U všech důležitých rozhodnutí a plánů vždycky budu a věřím, že ta skvělá parta, kterou v Ostravě máme, bude šlapat ještě lépe, než minulou sezónu.
 

Děkuji za rozhovor.

Autor: