Facebook icon
YouTube icon

Pommer: Těším se. Je to výzva (1.3.2016)

Má zkušenosti z práce asistenta u českých družstev kadetek a juniorek. Na stejné pozici teď bude trenér TJ Ostrava Zdeněk Pommer mladší pokračovat u volejbalové reprezentace žen. Do svého týmu si ho vybral německý kouč Alexander Waibl, který na lavičce minulý týden nahradil Itala Carla Parisiho.

„Vím, že to zní jako klišé, ale pro mě je reprezentace čest a odměna za mnohaletou práci v extralize. Na druhé straně je to pro mě i výzva, na práci s realizačním týmem i hráčkami se už těším," svěřil se Pommer, který ve středu dovedl ostravské volejbalistky k historicky první stříbrné medaili v Českém poháru. V minulosti získal i bronz jako asistent trenéra Martina Demara u extraligových mužů Opavy.

„Spoustu holek znám z mládežnických reprezentací, s kadetkami Helenou Havelkovou, Julčou Kovářovou a Anetou Havlíčkovou jsme byli na mistrovství světa, a s juniorkami, což byl ročník Míší Mlejnkové, vloni a předloni na Evropě," připomenul jednačtyčicetiletý kouč své někdejší působení u českých výběrů.

I proto dobře ví, že letošní léto stráví v hale. „Už jsem v tomhle modelu pracoval, takže jsme se dohodli doma s manželkou a rodinou, jak to budeme dělat. Hrozně důležité bylo také domluvit se v klubu, kde máme skvěle rozjetou sezonu. S vedením jsme si vyjasnili, jak bychom to mohli dělat dál, teprve potom jsem přijal nabídku svazu," přiblížil Pommer, co předcházelo jeho rozhodnutí.

S trenérem Waiblem se ještě nesetkal, ale přes sociální sítě je s nim ve spojení. „Nikdy jsme se osobně neviděli, ale vím, že je to kvalitní trenér, který má s týmem Dráždán úspěchy v německé lize a také zkušenosti z mezinárodní klubové scény. Budu od něj chtít co nejvíc pochytit a naučit se, já zase dám do nároďáku svůj um a filozofii, takže si myslím, že se budeme vzájemně doplňovat. Věřím, že to bude super," očekává Pommer výbornou spolupráci.

„Myslím si, že současný volejbal je o nových věcech. Platí nějaké principy a pravidla, ale musí se jít stále kupředu, takže na nové věci i práci se opravdu téšim," má jasno ostravský kouč. Jaký je jeho první úkol? „Letos nás čeká Grand Prix a kvalifikace na mistrovství Evropy. Na první reprezentační sraz začátkem května musíme udělat širší nominaci, ve které by měly být nejlepší hráčky ze zahraničí i z české extraligy. Vybrat vhodné lidi teď bude nejdůležitějši úkol," vysvětlil Pommer.

Ještě předtím by ale s Ostravou, která je dvě kola před koncem nadstavbové části v tabulce třetí, rád obstál v play-off nejvyšši domácí soutěže.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník