Facebook icon
YouTube icon

Přerov prohrál v Ostravě pětisetové drama. (2.3.2014)

Ostrava, Přerov – Uniqa extraliga volejbalistek nabídla v sobotu další program zápasů ve skupině o šesté až desáté místo. Přerovanky byly zpočátku domácím důstojným soupeře, ale posléze už kupily chyby, a proto také nakonec prohrály 3:2 na sety.

S cílem pokusit se urvat na palubovce favorita nějaké body vyrazily hráčky Prechezy do Ostravy. Zpočátku se jim celkem vedlo. Svěřenkyně trenéra Libora Gálíka dohnaly pětibodové manko a nakonec celý první set získaly ve svůj prospěch.

Druhá sada byla po celý průběh v režii domácího týmu, který soupeřkám z Hané povolil jen patnáct bodů. Třetí set byl dlouho vyrovnaný, ale závěr patřil opět Ostravě.

Ve čtvrté sadě domácí kouč Pommer vystřídal hned čtyři hráčky základní sestavy. Následně však jeho tým dohnal několikabodovou ztrátu, a navíc mohl i rozhodnout. Nabídnuté mečboly však neproměnil a nakonec celou sadu prohrál.

Rozhodnutí padlo v páté zkrácené sadě, kterou si už Ostravanky vzít nenechaly. „Ve čtvrté sadě nám Ostrava pomohla, když vystřídala několik hráček základu, ale ani to jsme nedokázala v dalším průběhu výrazněji využít. Odehráli jsme slušně jen první set, jinak celkový výkon byl katastrofální," zhodnotil duel pro oficiální web Českého volejbalového svazu Libor Gálík, trenér Přerova.

Přerov má před sebou ještě jedno střetnutí programu skupiny, a to sehraje ve čtvrtek v 17 hodin na své palubovce proti Šternberku.

TJ Ostrava – PVK Precheza 3:2 (-21, 15, 18, –24, 12)
Nejvíce bodů: Nachmilnerová 15, Zedníková 13, Čuboňová 13 – Gálíková 17, Dedíková 15, Pavelková 14. Rozhodčí: Antušák a Kavala. Čas utkání: 113 minut.

Autor: Jaroslav Pazdera
prerovsky.denik.cz