Facebook icon
YouTube icon

Přerovské volejbalistky doma prohrály s Ostravou (22.1.2015)

Přerov – Volejbalistky Přerova v 17. kole extraligy žen marně vzdorovaly soupeřkám z Ostravy. Na domácí palubovce dokázaly uhrát jediný set a důležitý souboj o body do další části soutěže prohrály.

První set rozhodl katastrofální úvod Přerovanek. Ostrava se během něj dostala do úvodního vedení 6:0.

Přestože hráčky VK Precheza hru zlepšily a dotáhly se na rozdíl jediného bodu, koncovka ale patřila opět hostujícímu týmu. Ten získal první set poměrem 25:22.

„Začátek prvního setu jsme nezvládli takticky. Proto jsem už za stavu 0:2 bral oddechový čas. Neplnili jsme vůbec to, co jsme si řekli. Pak se to sice zlepšilo, ale pořád tam bylo plno nevynucených chyb," řekl trenér přerovských volejbalistek Libor Gálík.

Druhý set už vypadal jinak. Přerovské hráčky navázaly na zlepšený výkon v druhé polovině prvního setu a vypracovaly si slibný náskok. Ten nakonec uhájily a získaly druhou sadu díky výhře 25:20.

Ve třetím setu se domácí volejbalistky opět nevyvarovaly chyb. Úvod sady byl sice vyrovnaný, koncovku ale Přerov opět nezvládl a prohrál 22:25.

Čtvrtý set byl ze strany domácích nejméně povedený. Ostrava si rychle vypracovala náskok, který si i díky chybě Přerovských při postavení hráček a následné červené kartě pohlídala až do konce. Na světelné tabuli svítilo skóre 25:19 pro hostující družstvo.

„Druhý set byl samozřejmě lepší, tolik jsme v něm nechybovali. Ve třetím setu už se to tahalo a opět jsme udělali plno chyb. V koncovce jsme byli nedůrazní. Čtvrtý set beru samozřejmě na sebe. Spletl jsem postavení a dostali jsme proto červenou kartu za zdržování, což set ovlivnilo. My se ale hodně trápíme hlavně na útoku, neskládáme. To byl hlavní důvod dnešní prohry," hodnotil Gálík.

Přerov se tak musí pokusit uhrát body v posledním utkání základní části proti KP Brno. Zápas se hraje v sobotu na hřišti Králova Pole. Pak už VK Precheza čeká skupina poražených, ve které bude mít tým možnost ještě se porvat o play-off.

„Jsou tady různé problémy v klubu, díky který na nás leží deka. My se z toho musíme otřepat a najít do další části víc odvahy," řekl na závěr přerovský trenér.

VK Přerov Precheza – TJ Ostrava 1:3 (-22, 20, –22, –19)

Rozhodčí: Peloušek, Kubinec. Počet diváků: 150.

Přerov: Rašková, Holišová, Langová, Gálíková, Pavelková, K. Kohoutová, libero Přibylová, Kavková
Střídaly: Šťastná, L. Kohoutová. Trenér: Libor Gálik.

Ostrava: Ondrušková, Kvapilová, Součková, Kukučová, Kojdová, Zemanová, libero Spáčilová.
Střídaly: Valková, Polášková, Zedníková.

Autor: Ivan Němeček
http://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/prerovske-volejbalistky-doma-prohraly-s-ostravou-20150122.html