Facebook icon
YouTube icon

Příprava družstev na sezónu 2018-19

Juniorky - extraliga
Dne 1.8. jsme se všechny vrátily z dovolených a z písku a započaly naši letní přípravu. První dva týdny jsme se vůbec do haly nedostaly. Trénovaly jsme dvoufázově na beachi, antuce, v posilovně, ale taky atletiku. Třetí týden jsme se vypravily na soustředění na Bašku, kde jsme trénovaly nejen volejbal, ale také ostatní sporty jako jsou nohejbal a tenis. Za tyto tři týdny jsme také odehrály tři turnaje, z nichž jsme jednou obsadily druhé (Kojetín) a jednou první místo (Baška). Na třetím turnaji v Raškovicích jsme se dostaly do play-off, kde jsme nastoupily proti našim extraligovým ženám a po prohře jsme v turnaji skončily. Následoval volnější týden, kdy jsme měly méně tréninků a volný víkend. Poslední týden přípravy jsme se konečně dostaly do haly a prázdniny jsme zakončily tradičním turnajem v Přerově, kde jsme obsadily páté místo z 32 týmů. Odehrály jsme pěkná utkání například proti Budějovicím nebo Střešovicím. První víkend v novém školním roce jsme se vydaly na srovnávací turnaj do Plzně. Po testech, ve kterých jsme získaly pár bodů pro klub, se začaly hrát jednotlivá utkání. Ať jsme se snažily, jak jsme se snažily, tento víkend pro nás moc úspěšný nebyl a celkově jsme skončily na sedmém místě.

Po tolika odehraných turnajích jsme zjistily, co všechno je ještě třeba zlepšovat a v čem naopak vynikáme.

Napsaly: Hana Boštíková a Klára Žarnovická

 

Ženy "B"
V týmu žen došlo k obměně jak na hráčském poli, tak i na trenérské židli.
Děvčata začala trénovat v první polovině srpna a to pod trenérskou taktovkou Radka Brzobohatého. V béčku zůstalo po minulé sezóně 5 hráček, které byly doplněné celým družstvem žen "C", které hrály v loňské sezóně krajský přebor.
Srpnové tréninky probíhaly 2x týdně za hojné účastí hráček. Od září probíhají tréninky opět 2x týdně a z účastí na trénincích jde vidět, že hráčky mají chuť a elán pořádně potrénovat a v mistrovských zápasech ukázat svojí kvalitu.
První herní zkouška přišla 15.9. kdy se děvčata zůčastnila turnaje v Bílovci. Za účasti domácího družstva Bílovce (2:0), Žiliny (2:0), Vsetína (2:0) a Vyškova (2:1) si děvčata odvezla prní místo. I když jsme turnaj vyhráli, tak je stále na čem pracovat. Další zkouška bude 22.9., kdy se zůčastníme turnaje ve Svitavách.

 

Starší žáčky "B"
Již dne 6. srpna byla započata letní příprava družstva Starších žaček B a Kadetek B pod vedením trenéra Josefa Božika a asistentky Venduly Comorkové na sezonu 2018-2019. Příprava byla trenéry pečlivě připravena a dodržována, a opravdu náročná až tvrdá. A to i ve všech podrobnostech jako je přísná životospráva, jídelníček a rehabilitace.
Počáteční tréninkové jednotky byly naplánovány na sportovní areál na Varenské ul. a okolí, kdy hráčky měly plánované běhání v parku M. Horákové, dále využívaly venkovní antukové kurty, halu a rovněž  tzv. "malou" tělocvičnu pro gymnastiku a bojové sporty" ale i beachové kurty a bazén.
Ve druhém týdnu přípravy již tréninky probíhaly ve dvoufázovém cyklu  a jejich náročnost se dále zvyšovala a tempo zostřovalo.  
Od 24. srpna proběhlo 5 denní horské soustředění, zaměřeno na komplexní přípravu tj. na navýšení fyzické kondice do maxima - s využitím horského prostředí, techniku odbití na beach kurtu i v místní sportovní hale, ale i herních činností, a součástí byla i teoretická příprava a rehabilitační část s účastí profesionální masérky.
V poslední části byla již využívaná hala na Jízdárně, kdy bylo zaměření tréninků stanoveno na herní prvky a skupinové i  týmové herní činnosti.
Součástí přípravy byly vstupní, kontrolní a výstupní kondiční testy hráček, na kterých se jednoznačně projevilo jak byla letošní letní příprava náročná a testy potvrdily vysokou kondiční úroveň a připravenost hráček na další část sezóny.
Uznání si zasloží především všechny zúčastněné hráčky, které celou letní přípravu zvládly :
Majda  Otipková, Barbora Mužíková, Nicola Zeisberger, Natálie Pánková, Klára Cholevíková, Evelína Belinová, Daniela Carroll, Adriana Přívarová, Karolína Viktorinová, Gabriela Zychová.  
Na konci této části přípravy se k týmu připojily Helena Randýsková, a dvě mladé hráčky z týmu ml. žaček Eva Papušková a Adéla Lapčíková, které se rychle adaptují do hry i do týmové součinnosti.

Závěrem chci poděkovat všem hráčkách za přístup a nasazení... trenéři jsou s přípravou spokojení, a dobrou úroveň přípravy potvrdilo první kolo soutěže MS Kadetek, kdy naše děvčata 15.9.2018 zvítězila nad Opavou v prvních dvou kolech 3:1 a 3:1
 
Josef Božik - trenér družstva

 

Mladší žáčky:
Letní přípravu jsme měli poslední dva týdny v srpnu. Soustředění se konalo na Varenské, kdy ráno jsme měli trénink na písku a odpoledne jsme většinou chodili na G. Píky. První týden jsme se věnovali především kondiční přípravě a druhý týden už jsme zapojili i lehce balony. Celé jsme to prokládali jinými aktivitami (např. plavání, výšlap na haldu Emu). Nejvíce se asi holkám líbil trénink, kdy jsme navštívili laser arénu, kde jsme si zahráli 2 hry po 15 minutách. Podle mého názoru se soustředění celkem podařilo. Hlavně že se nikdo nezranil.

Autor: Petra Jennelová (trenérka)

TJ Ostrava „B“

V srpnu se začal tvořit nový tým, který bude vystupovat pod názvem mladší žákyně „B“. Družstvo se skládá převážně z hráček, které postoupily z přípravky, ovšem najdeme zde i dívky patřící loňskou sezónu do kategorie mladších žákyň. Během následujících měsíců nás doplnila děvčata, která také propadla volejbalu a začala s námi trénovat.

Přípravu jsme zahájili již 12.srpna soustředěním na Mladecku společně s volejbalovým oddílem ze Staré Bělé. Tady jsme s trenéry zjistili, že dívky na sobě opravdu chtějí pracovat a učit se novým dovednostem.  U mnohých byl vidět obrovský progres během čtyř dní dvoufázových tréninků. Doufejme, že nám toto nadšení vydrží nadále. Věřím, že i přes nevítaný hmyz ve stanech si účastníci toto soustředění užili.
Od 20.srpna jsme trénovali v areálu Varenská, kde nás dopoledne čekal beach a bazén, odpoledne pak antuta, či hala. Poslední dny prázdnin jsme si zpestřili i návštěvou Laser arény.

V průběhu září  jsme pilně trénovali a pomalu pokukovali po blížící se krajské kvalifikaci mladších žákyň.

Autor: Ondřej Šimák