Facebook icon
YouTube icon

Romana Elblová: Klidně budu nejhorší, hlavně když vyhrajeme

Statistiky ze zápasů nesleduje, na hřišti se pokaždé snaží podat co nejlepší výkon. V sobotu vybojovala ve Šternberku čtrnáct bodů, nejvíc z ostravského týmu. „Vážně?" divila se volejbalistka Romana Elblová. „Klidně budu nejhorší, hlavně když vyhrajeme."

Nejzkušenější hráčka TJ Ostrava v 1. kole nadstavbové části extraligy kvůli marodce v týmu už potřetí vyměnila odlišný dres libera za post univerzálky. A svěřenkyním trenéra Zdeňka Pommera se sobotní zápas vydařil, ve Šternberku vyhrály 3:0.
 
„Všechny holky hrály výborně, v týmu nebyla žádná, která by to kazila," chválila své spoluhráčky Elblová. „Vyšla nám taktika nenechat soupeřky dýchat," radovala se ostravská univerzálka z rychlého vítězství a zisku tří bodů. Jejich zásluhou se předposlední tým tabulky dotáhl právě na osmý Šternberk.
 
„Měly jsme dobře přihráno, domácí jsme tlačily servisem, dařila se nám obrana na síti i v poli, vycházel nám i útok. Kromě jednoznačného druhého setu, ve kterém jsme měly velký náskok, se Šternberk snažil, tahal se s námi až do koncovek," vrátila se k průběhu utkání.
 
V něm univerzálka uhrála z útoku sedm bodů. „Mám jiné úkoly, na hřišti jsem pes obranář. Z postu libera mi zůstala přihrávka a obrana v poli, útok je navíc," vysvětlila Elblová. Na bloku získala čtyři body a soupeřkám dala i tři esa.
 
„Na to, že jsem dlouho nepodávala, mi servis výjimečně šel," skromně se usmála ostravská volejbalistka. Právě její série sobotní zápas uzavřela. Na podání šla ve třetím setu za stavu 20:21 a skončila, až když na výsledkové tabuli svítilo konečné skóre 25:21. „Záleží na prvním servisu když ho dám, tak v dalším pak přidám. Trošku jsem ho ‚osolila' i v sobotu, Šternberk byl nervózní a nepřihrál si dobře," dodala zkušená volejbalistka.
 
Devátá Ostrava odstartovala boj o účast v play-off, které si ze skupiny o 6. až 10. místo zahrají nejlepší tři týmy. Čeká ji sedm důležitých zápasů, ale v dalším kole má volno. „Trenér říkal, že nám dá víc zabrat. Naplánoval už přáteláky, takže z herního rytmu úplně nevyjdeme," přiblížila Elblová program pro příští dva týdny.
 
Dalším soupeřem Ostravy bude až v sobotu 16. února doma poslední SG Brno. „Vyhrát je povinnost, ale musíme přivézt další body z venku. Teď se nám daří, takže by byla škoda toho nevyužít," přeje si univerzálka posun v tabulce na vyšší příčku.

Autor: Marie Rodovská