Facebook icon
YouTube icon

Sázka Ostravy na vlastní odchovankyně a beachvolejbalistky se zatím jeví dobře

Trenér ostravských volejbalistek Zdeněk Pommer chce i se svým omlazeným týmem navázat na výkony z loňské sezóny.

Z ostravského týmu odešly obě univerzálky (Monika Adamčíková, Aleksandra Wanczyk) a smečařka Klára Faltínová. Nově se do A-týmu zapojily čtyři vlastní odchovankyně, z nichž hned tři působí v juniorské reprezentaci (Výtisková, Bauerová, Jedličková). „Výchovu vlastních hráček a jejich postupné zapojování do hry považuji za velmi důležité a je to cesta našeho klubu. Zajímavé zkušenosti určitě přinese do týmu Andrea Štrbová,“ říká o strategii ostravského klubu trenér Pommer a nezapomene zmínit ani další posilu, známou v posledních letech spíše z beachvolejbalových kurtů.

Co Ostravu vedlo k angažování slovenské smečařky Andrey Štrbové? „Odpověď je jednoduchá: I když jde o mladou hráčku, má už za sebou dostatek zkušeností z mezinárodního volejbalu. Volejbalu na písku se věnuje poslední čtyři roky. Dlouhodobě ji sledujeme, nabídku od nás dostala i v minulých sezónách, vždy ale dala přednost párové hře. Přesun olympijských her a plánované rodičovství její spoluhráčky Natálie Přidalové však její beacholejbalový sen ukončily a naši nabídku pro nadcházející ročník akceptovala. Věřím, že se dokáže rychle adaptovat na naši hru a zapadne do týmu,“ objasnil ostravský trenér a dodává. „Nebude koneckonců v týmu jediná, kdo hraje na písku i na palubovce: Anna Pospíšilová se připravuje na MČR, Karin Žolnerčíková a Klára Žarnovická získaly před několika týdny bronzové medaile na mistrovství republiky hráčů do 20 let v beachvolejbalu.“

Volejbalistky Ostravy se v červnu a červenci připravovaly individuálně podle kondičního plánu. Až začátkem srpna odstartovala společná příprava, která probíhala na písku, atletickém oválu, v posilovně a hale. „Převážná část týmu už je pohromadě a sehrává se. Nějaké jméno se zřejmě ještě dozvíte,“ odkrývá možnost dalšího posílení týmu Zdeněk Pommer.

„Chceme letos navázat na loňskou sezonu a promluvit do ligové tabulky ještě důrazněji. Cítím z týmu sílu, dobrou energii i motivaci. Bude velmi důležité, jak se nám podaří do hry aplikovat nové herní prvky, protože některé týmy budou silnější než v uplynulé sezoně,“ říká na závěr trenér volejbalistek Ostravy, jehož tým čekají i zápasy evropského poháru, konkrétně Challenge Cupu.

Autor: Jiří Carba, foto TJ Ostrava