Facebook icon
YouTube icon

Servis poslal volejbalistky Ostravy výš v tabulce (13.1.2014)

Tři kola před koncem základní části extraligy volejbalistek je už jasné složení obou pětičlenných skupin pro nadstavbu.
Ostrava sice v sobotu porazila doma Šternberk 3:0 a vystřídala ho na 6. místě, ale na posun mezi elitu to nestačilo. S ní bude ve druhé fázi soutěže bojovat Sokol Frýdek-Místek, který v 15. kole obral o set mistryně v Prostějově.
Pod ostravskou sítí se největší drama odehrálo v úvodní sadě. Domácí v ní po sérii smečařky Starzyk na podání vedly 21:18 a 22:20, ale pár chyb v koncovce a eso Sochorcové skóre otočily na 22:24. Ostrava důrazným útokem oba setboly odvrátila a velkou bitvu za stavu 27:26 ukončila přímým bodem z podání Zemanová. „Bylo to vyrovnané, skóre se mohlo přelít na kteroukoliv stranu. V závěru měla trošku víc štěstí Ostrava a pak už byla lepší," vrátil se trenér hostů Radomil Juřík k průběhu zápasu, který byl od 2. sady v režii domácích hráček. „Zatlačily nás kvalitním servisem, my jsme špatně přihrávali, takže náš útok byl dost monotónní a soupeřky jsme neměli čím překvapit," dodal kouč Šternberka.
Nejsilnější zbraní Ostravy bylo podání, celkem dala v utkání 11 es, soupeřky přímo bodovaly jen třikrát. „Byli jsme důraznější v útoku a na servisu. I když v naší hře byly chyby a ztráta koncentrace, týmově jsme to zvládli a věřím, že nás tři body nakopnou do dalších zápasů," přeje si kouč Ostravy Zdeněk Pommer pokračovat ve vítězném tažení i v sobotu pod sítí Slavie.
Sestava a body Ostravy: Valková 2, Polášková 12, Zemanová 5, Michalkiewicz 10, Starzyk 15, Nachmilnerová 8, libera Elblová a Poláčková Pinková, Kukučová. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů hostů: S. Janečková 13, M. Janečková a Oborná po 7.

Autor: Marie Rodovská

http://moravskoslezsky.denik.cz