Facebook icon
YouTube icon

Sestra za sestru. Dvanáctka patří dál Kojdové (15.8.2015)

Volejbal hrála se svou starší sestrou Helenou ve Frenštátě, zkušenosti v extralize obě získaly ve Frýdku-Místku, odkud zamířily do Olomouce. Nejdřív Helena, po roce i Petra Kojdová. A stejnou cestou se vydaly i do Ostravy, jenže v jednom týmu se tentokrát nesejdou.

Smečařka Helena, jedna z tahounek týmu ke skvělé čtvrté příčce, se letos v létě stala hráčkou Důringenu. „Těšila jsem se, že si spolu zahrajeme, a když se rozhodla jít do Švýcarska, byla jsem trochu zklamaná. Přeji jí, ať se jí tam líbí, ale zase na druhé straně ne moc, aby se vrátila," smála se 211etá smečařka Petra Kojdová.

Chystá se i ona do země helvetského kříže? „Příští rok to určitě nebude," tvrdí mladší ze sester. „To, že chodím do stejných klubů rok po Heleně, je spíš náhoda. Máme spolu dobrý vztah, ale že bych za ní potřebovala furt chodit, to ne.Inspirací mi ale určitě je," prozradila Petra, která v Ostravě bydlí a studuje obor zubní laborantka ná vyšší odborné škole.

O změnu klubu se proto zajímala už vloni, ale vyšlo to až teď. „Jsem ráda, že mi TJ Ostrava pomohla a všechno vyřešila. Ulehčí mi to život, dojíždět každý den tam a zpátky z Olomouce nebylo jednoduché," vysvětlila Petra Kojdová.

V týmu si od ní slibují, že svou sestru nahradí. „Podle mě měla jednu z nejlepších sezon," dobře ví Petra, že to nebude mít snadné. V celkovém hodnocení hráček v extralize patří Heleně s 398 body z 33 zápasů 5. místo, Petra jich ve 26 utkáních nasbírala 256 a je osmnáctá. „Určitě pocítím větší tlak, budu mít jinou roli než v předchozích týmech. Doufám, že to nějak zvládnu."

Jaké jí dala Helena o družstvu reference? „Jenom ty nejlepší," usmála se Petra. „Asi si nechám její číslo. Doufám, že mi dvanáctka přinese štěstí a všechno bude klapat celou sezonu," přeje si Petra navázat na skvělé výkony sestry,

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský Deník