Facebook icon
YouTube icon

Slavia podlehla Ostravě (20.1.2014)

Chaoticky „sešívají" svůj kádr už několik let volejbaloví činovníci na Slavii. Mezi červenobílé tak dorazí pět smečařek a ejhle, chybí blokařka, anebo najednou haprují stavy mezi smečařkami, a tak se této role ujme ortodoxní nahrávačka. Nikdo se tak nemůže divit, že je Slavia v tabulce předposlední.

Do toho pak přijede do Edenu koncepčně sestavovaný celek Ostravy. Tým, v jehož středu řádí tři kvalitní Polky. Mísí se v něm mládí šikovné nahrávačky Valkové se zkušeností Nachmilnerové. Zarputilost a odhodlání kapitánky Poláškové.

Co v takové chvíli dělat? Bojovat na dvě stě procent. A to slávistky také provedly! Až na první set výborně blokovaly (Vašutová), byly obětavé v poli. Především Vinecká, Smolková a Hanzlová skvěle podávaly. Jenže, co je to platné, když na druhé straně sítě stojí zkušenost a kvalita, která ty koncovky, přes katastrofální příjem, nějak uhraje 1:3.

„O všem rozhodlo méně důrazu a přesnosti v koncovkách třetího a čtvrtého setu," konstatoval po porážce trenér Slavie Jiří Vojík.

O štěstí hovořil jeho protějšek Zdeněk Pommer.

„Tentokrát jsme byli slabší na bloku a na příjmu. Schází nám důraz na útoku v delších pasážích. Po prvním setu jsme ztratili koncentraci a hráli jsme neprůbojně. Přesto jsme v koncovkách třetí a čtvrté sady byli šťastnější," dodal.

Zdroj: denik.cz

Autor: David Nejedlý