Facebook icon
YouTube icon

Smečařce Petře Kojdové se v Ostravě líbí v posilovně i na hřišti (25.9.2015)

Volejbalový dres ve čtvrtém týmu minulého ročníku extraligy „zdědila" po své starší sestře Heleně, která z TJ Ostrava zamířila v létě do švýcarského Dúringenu.
„Výhoda je, že se nemusí přepisovat jméno. To byl první důvod, proč jsem si ho vzala," prozradila smečařka Petra Kojdová.
„Rozhodla jsem se, že se to nebude měnit a její číslo 12 si nechám i na sezonu. Snad mi přinese štěstí," přeje si nová ostravská posila navázat na výborné výkony sestry pod vysokou sítí.
Odchovankyně frenštátského volejbalu spolu hrály v Sokole Frýdek-Místek a pak i v Olomouci, odkud se vloni vydala na sever Moravy Helena a letos i Petra.
„Ségra je ve Švýcarsku spokojená, nemá si zatím na co stěžovat, snad se jí bude v sezoně dařit," podělila se mladší sestra o dojmy Heleny z jejího prvního angažmá v zahraničí.
„Příští rok se za ní určitě nevydám, ještě dva roky budu studovat v Ostravě," usmála se Petra Kojdová, která v krajském městě bydlí už delší dobu a připravuje se na povolání zubní laborantky.
Jak si zvykla na nový tým ona? „Rychle, protože s některými holkami jsme se znaly. Na turnajích už jsme spolu odehrály dost zápasů a myslím, že to vypadá docela dobře, i když pořád je co zlepšovat," konstatovala Petra Kojdová.
Spokojená je i s tím, že hodně času teď tráví v posilovně. „V Olomouci mi to chybělo, tam jsme spíš víc běhaly, ale bez posilovny to nejde. Máme dva super kondiční trenéry, takže kruhové tréninky jsou pokaždé jiné a to se mi líbí," svěřila se smečařka.
„Myslím, že v Ostravě vládne lepší nálada na hřišti, je to takové pohodovější. V tom, že budeme táhnout za jeden provaz, by mohla být naše síla, a v tom nás podporuje i trenér, ale příprava už je dlouhá," těší se Petra Kojdová na extraligu.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník