Facebook icon
YouTube icon

Smečařka Helena Kojdová: Poslední krok je nejtěžší, ale všechny sníme o medaili (11.4.2015)

Ve čtvrtfinále vyřadily KP Brno, v semifinále podlehly Prostějovu a teď ostravské volejbalistky vyhlížejí tým, se kterým si to rozdají o konečné třetí místo v extralize. Braly by raději pražský Olymp, nebo Sokol Frýdek-Místek?

Ve čtvrtfinále vyřadily KP Brno, v semifinále podlehly Prostějovu a teď ostravské volejbalistky vyhlížejí tým, se kterým si to rozdají o konečné třetí místo v extralize. Braly by raději pražský Olymp, nebo Sokol Frýdek-Místek?

Jeho jméno se dozví až po pátém zápase druhé semifinálové dvojice, který se hraje dnes večer v hale Olympu.

„Budou to znovu vypjatější zápasy, ve kterých nebude předem jasně dané, kdo vyhraje. Zase už to bude o emocích a doufám, že se nám v nich podaří uspět lépe než s Prostějovem," vrátila se k semifinále, které Ostrava prohrála 0:3 na zápasy.

„Série byla pro nás už spíš přípravou na boj o třetí místo, přesto jsme čekaly, že toho zvládneme uhrát víc, když v nadstavbové části extraligy jsme s Prostějovem prohrály až v pátém setu. Bylo to ale po jeho sérii v Lize mistryň, kdy byl unavenější a nám se dařilo.

Teď už bylo vidět, že je v pohodě a soustředí se jenom na českou ligu. Nebylo moc šancí proti němu něco předvést, i kdybychom hrály na sto dvacet procent. Rozdíl je velký, bylo těžké se proti tak silným soupeřkám namotivovat," přiznala smečařka.

S jednoznačným průběhem semifinále ale spokojená nebyla. „První dva zápasy v Prostějově byly z naší strany špatné, ještě trošku na nás převládala únava po pěti vypjatých utkáních ve čtvrtfinále s KP Brno. Až doma jsme trošku něco předvedly.

I přes prohru 0:3 to bylo nejvydařenější utkání série, v posledním setu jsme se dostaly aspoň na dvacet bodů a dokázaly si, že volejbal ještě umíme, zahrály si všechny holky a fanouškům jsme aspoň trošku něco ukázaly," poznamenala odchovankyně frenštátského volejbalu, která první extraligové zkušenosti získala ve Frýdku-Místku.

Série o bronz se hraje jen na dvě vítězství a začne ve středu 15. dubna pod sítí soupeřek Ostravy, která v nadstavbové části extraligy obsadila páté místo, Olymp v ní byl druhý a Frýdek-Místek třetí.

Druhý zápas se bude hrát v sobotu 18. dubna v hale ve Varenské ulici, případný rozhodující třetí duel pak ve středu 22. dubna na palubovce soupeřek.

„Poslední krok je nejtěžší, ale já doufám, že se nám to podaří a v Ostravě neskončíme u čtvrtého místa, byť už to je pro nás úspěch. Ale určitě všechny holky sní o tom, že tu medaili by mohly mít na krku. Možná, že ta touha může potom taky rozhodnout," těší se na závěr dlouhé sezony zkušená volejbalistka, která bitvy o cenné koby zažila v UP Olomouc, odkud vloni v létě přišla do TJ Ostrava.

Autor: Marie Rodovská
Více na: http://moravskoslezsky.denik.cz/ostatni_region/smecarka-helena-kojdova-posledni-krok-je-nejtezsi-ale-vsechny-snime-o-medaili-20150412.html