Facebook icon
YouTube icon

Smečařka Kojdová je zpátky v Ostravě. Čeká ji operace kolena (3.11.2016)

Ostravské volejbalistky mají novou posilu. Po roce ve švýcarském TS Volley Düdingen se vrátila reprezentační smečařka Helena Kojdová.

Jenže pouze rozšířila realizační tým TJ Ostrava, protože čeká na operaci kolena. „Přizvali jsme ji, aby nám pomáhala při tréninku,“ uvedl ostravský trenér Zdeněk Pommer. „V kvalifikaci mistrovství Evropy s Běloruskami jsem se zranila,“ připomněla Helena Kojdová. „Vyklubal se z toho přetržený přední křížový vaz a prasklý meniskus, takže mě čeká operace.“ Na tu by měla jít během dvou tří týdnů. „Po plastice budu mít dlouhou rekonvalescenci, která mi zabere nejméně celou sezonu,“ podotkla.

Angažmá ve švýcarském Düdingenu přerušila. „Museli si najít náhradu, už mají novou smečařku. Domluvili jsme se, že bude lepší, když budu rehabilitovat v Česku, v tom mi vyšli vstříc. Pro ně by bylo nákladné živit další hráčku, která je v podstatě nepoužitelná celou sezonu.“ Helena Kojdová přiznala, že první okamžiky po úrazu prožívala těžce. „Také proto, že náš tým ve Švýcarsku zůstal téměř stejný. S holkami jsme si sedly, moc jsem se za nimi těšila, ale nevyšlo to. Musela jsem se s tím poprat.“

Místo v realizačním týmu ostravských volejbalistek ji neuživí, takže si chce najít práci. „Zkusím tak trochu život bez volejbalu, abych tady šest měsíců jen nečekala na další sezonu.“ V jakém oboru chce zaměstnání najít? „Vystudovala jsem finance v Ostravě, ale zatím bych předbíhala, o co půjde,“ řekla smečařka.

V další sezoně by už měla znovu hrát. Za Ostravu? „Teď bych jí chtěla pomáhat, jak to půjde, a postupně se zapojovat i do přípravy, až se budu moci trochu hýbat. Tak to mám domluvené s trenérem.“

Zdeněk Pommer by ji v družstvu uvítal i coby smečařku. Potutelně se usmíval. Leč snadné to nebude. „Ve Švýcarsku o mě mají zájem i na další sezonu, ale to je daleko,“ podotkla Helena Kojdová, která má za sebou skvělou sezonu. Naprosto stejně úspěšnou jako její sestra Petra v Ostravě. Obě shodně skončily druhé v poháru a třetí v lize.

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz/helena-kojdova-volejbal-ostrava-dny-/volejbal.aspx?c=A161102_2283415_volejbal_ald