Facebook icon
YouTube icon

Smečařka Toufarová by se ráda opět podívala do Ruska (14.1.2016)

Rusko už díky volejbalu v minulosti navštívila, přesto by tam česká reprezentantka Marie Toufarová letos ráda jela znovu. Šanci má velkou, stačí postoupit do 3. kola Challenge Cupu, v němž by TJ Ostrava mohla narazit na favorizovaný Krasnojarsk.

Bronzový tým české extraligy si ve své premiéře v evropském poháru poradil s chorvatskými vicemistryněmi z Poreče dvakrát hladce 3:0, dál se teď musí probít přes KP Brno. „Soupeřky dobře známe a já o to lip," připomenula čtyřiadvacetiletá smečařka svůj bývalý klub, z něhož v roce 2015 přišla do Ostravy.

„Umíme na ně hrát, i když v první části extraligy to s nimi máme 1:1 na zápasy. Do Brna je to ale blízko, takže nebudeme rozlámané z autobusu," vzpomněla Toufarová na dvanáctihodinovou cestu v prosinci do Poreče.

Výkon svých spoluhráček tehdy sledovala jen z lavičky, ve středeční domácí odvetě si už jako střídající hráčka na balon sáhla. „Jsou to skoro dva měsíce, co jsem nehrála," svěřila se 184 centimetru vysoká volejbalistka, kterou ze sestavy vyřadily potíže s břišním svalem. „Pořád to ještě trošku bolí. Musím teď posilovat a cvičit, protože břicho mám oslabené. Vypadla jsem i ze hry, přicházet do toho musím postupně a na tréninku stále víc smečovat, zatím jen lobuji," řekla Toufarová, která po nucené pauze z útoku jednou bodovala.

Evropský pohár pro ni není vzácností, v minulosti ho zažila v dresu Králova Pole. „Taky jsme tehdy byly v Rusku, ale hrály jsme proti jinému týmu. Je to tam zajímavé, úplně jiná volejbalová atmosféra a jinak fandí i diváci. Ráda bych se tam podívala znovu, takže o to víc budeme bojovat ve druhém kole," přiblížila motivaci týmu.

Už dnes ale Ostravu po vánoční přestávce čeká první zápas extraligy v Brně s posledním Fénixem. „Nechci to podceňovat, ale snad to bude na začátek takové rozehrávací utkání," věří Toufarová v povinnou výhru za tři body.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník