Facebook icon
YouTube icon

Šok na startu. Volejbalistky Ostravy zaskočily mistrovský Prostějov (15.10.2015)

Volejbalová extraliga žen začala velkým překvapením, jindy suverénní tým českých soutěží Prostějov prohrál v Ostravě 2:3. Domácí celek, burcovaný koučem Zdeňkem Pommerem mladším, se královen posledních sedmi ročníků nezalekl a po dvou hodinách se radoval ze skvělého vstupu do sezony.

Prostějov už v pozvánce na 1. kolo avizoval, že nastoupí na hřišti nebezpečné Ostravy. To ale asi netušil, že odjede jen s jedním bodem. Účastnice Ligy mistryň, které loni s českým soupeřem za celou sezonu neklopýtly, utrpěly první porážku v lize od února 2014. Do dneška byl jejich posledním přemožitelem Olymp Praha.

Ostrava skončila letos na jaře v extralize čtvrtá a Prostějov dnes zaskočila s pomocí dvou nových smečařek: reprezentantky Marie Toufarové, která přišla z KP Brno, a Petry Kojdové (z Olomouce). Kojdová nasbírala 25 bodů, Toufarová 16. „Tahle výhra nás může jen semknout a povzbudit do dalších zápasů,“ řekla Toufarová.

Kouč Pommer si pochvaloval, že hráčky zůstaly po celou dobu koncentrované. „Ale měli jsme štěstí, že jsme narazili na Prostějov v této části sezony, kdy ještě nejsou všechny jeho hráčky dostatečně aklimatizované,“ připomněl řadu cizinek a reprezentantek v soupeřově kádru. „Ukazuje se, že naše sázka na týmový výkon se vyplácí, odedřely to všechny hráčky,“ dodal.

V úvodním kole naopak nezaváhal obhájce stříbra Olymp a doma zdolal po nervózním začátku Přerov 3:0. „Jsem moc ráda, že jsme vyhrály všechny těžké koncovky a díky nim i celý zápas. Do dalších zápasů se však musíme všichni zlepšit,“ řekla kapitánka Pražanek Eva Hodanová.

Tři body má také Frýdek-Místek po výhře v Brně nad týmem SG a Olomouc, jež zvítězila v Králově Poli také 3:1.

Nejvíce bodů: P. Kojdová 25, Toufarová 16, Nachmilnerová 15 - Markevičová 19, Simonová a Borovinšeková po 16.

Zdroj: idnes.cz