Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava

Extraliga kadetek  TJ Ostrava - VK Agel Prostějov
5.11.2016   Hala Jízdárna

1. zápas – 3:1 (14,-23,24,22)
Hráčky Ostravy do tohoto zápasu nastoupily s jasným cílem tento zápas vyhrát.
Začátek prvního setu byl velkým nakopnutím pro Ostravu, protože se jim dařilo ve všem – v příjmu, útoku, v obraně na síti i v poli. Hráčky Prostějova však tento set nechtěly vzdát a začaly bojovat, nicméně jim to Ostrava překazila a první set vyhrála.
Do druhého setu vstoupily hráčky Prostějova s čistou hlavou a než se Ostrava stihla rozkoukat, tak set po velkém boji těsně prohrála.
Na druhý set však hráčky Ostravy urychleně zapomněly a s velkým nasazením a úsilím třetí a čtvrtý set vybojovaly, a tak si v tabulce připsaly 3 body.

2. zápas – 2:3 (-21,20,24,-22,-7)
Hráčky obou týmů nastupovaly do utkání již unavené z předchozího zápasu, což udělalo utkání velmi vyrovnaným. Diváci mohli vidět dlouhé vyčerpávající výměny, kdy v bodovém vedení se Ostrava s Prostějovem rychle střídala. K veškeré únavě nepomohlo ani zraněné ostravské hráčky Natálie Žůrkové a Ostrava utkání prohrála v tie breaku a připsala si tak v tabulce pouze bod.

Sestava domácích: Záhorská H., Žůrková N., Pavlačková T., Augustinová E., Kundlová K., Bělicová M., libera Jošková M. a Paláčková A., střídaly: Makovcová M.

Buj


1. liga Juniorek:  Happy Sport Opava - TJ Ostrava "B"  (1:3 , 0:3)
5.11. jsme hráli dva zápasy v Opavě proti Opavě... a překvapivě ….

Opavě patřilo po 10. kole 2. místo v tabulce s 23 body a my jsme se krčili pouze s 9 body na předposledním místě. Už první dva zápasy na úvod sezóny v Ostravě (24.9.) které vyhrály Opavské hráčky shodně 3:1, naznačily, kdo bude favoritem v dnešních zápasech.
Do prvního setu domácí hráčky vlétly bez skrupulí a plně koncentrované, což se o Ostravských děvčatech nedalo vůbec říci. Ta byla ještě myšlenkama v autě na trase Ostrava – Opava. Na hřišti byla bez pohybu, měla problém s opavským servisem,  útok vůbec neexistoval a tak se nikdo nemohl divit, že během 15. minut prohrávaly 22:5, a za 20. minut prohrály set v poměru 25:9.
Po rázné domluvě trenéra a změně taktiky se nastupovalo do druhého setu. Ten začal herně obdobně jako první set. Do prvního technického stavu jsme šli za nepříznivého stavu 3:8. A to byla ta chvíle, kdy hráčkám došlo, že jsou na hřišti a hrají volejbal. Díky zlepšenému příjmu jsme se dostali k útoku a mohli začít smečovat, a když se k tomu přidalo ještě kvalitní podání, tak mohla začít stíhací jízda. Do druhého technického oddechového času bylo skóre 16:15 pro nás. Skóre bylo stále vyrovnané do stavu 18:18, potom se nám podařilo odpoutat o 5 bodů a zvítězit ve druhém setu 25:20.
Třetí set patřil Ostravským hráčkám, které vymazaly z palubovky své soupeřky za 20. minut a vyhrály 25:12.
Jak jsme zakončili dobrou hrou třetí set, tak jsme úspěšně vstoupili i do čtvrtého setu. Vedli jsme 8:4, 16:13, 22:16 a zdálo se, že set v klidu dohrajeme. Omyl, museli jsme si to zdramatizovat, hráčky Happy Sportu stáhly na 24:22, trenér musel vzít za sebou dva oddychové časy, abychom nakonec mohli úspěšnou smečí utkání ukončit a zvítězit 25:22 a v celém utkání 3:1.

Ostravské hráčky po překvapivém vítězství v prvním utkání, nastoupily po hodinové pauze ke svému druhému utkání plně koncentrované a odhodlané vybojovat do tabulky další tři body.
Začátek prvního setu ale zaspaly a po oddechovém čase (1:6 pro Opavu) začala opět stíhací jízda. Povedlo se nám vyrovnat na 11:11 a až do stavu 17:17 byl zápas vyrovnaný. Pří našem servisu se nám podařilo odskočit o 3 body a náskok jsme udrželi až do konce prvního setu (25:22).
Druhý a třetí set se nesl ve vyrovnanosti skóre tak i samotné hry. Ostravským hráčkám se však vždy v koncovce každého setu podařilo odskočit o dva až tři body a celé utkání tak dovézt k vítězství 3:0.

Pochvala patří všem ostravským hráčkám, které podaly nejlepší výkon v této sezóně. Pokud by se měla volit nejlepší hráčka z obou týmů v těchto dvou duelech, tak by to byla jednoznačně ostravská smečařka Lenka Gengelová.  

Díky těmto výhrám a zisku 6 bodů jsme se posunuli v tabulce na třetí místo.  Již v sobotu od 12:00 a 16:00 hodin přivítáme na palubovce hráčky Nového Jičína, a máme jim co vracet, neboť jsme na jejich palubovce celkem hladce 2x prohráli.
Utkáni se bude mimořádně hrát v hale TJ Ostrava na Varenské ulici.

Sestava:
Ostrava: Batková V., Gengelová L., Kokešová M., Leifertová L., Pavlicová A., Planková K., Schrammová T., Stará P., Tichopádová L.
Opava: Reichertová P., Lahutová R., Píšalová V., Švecová T., Hromadová V., Šťastná K., Cvancigerová M.

Hol


2. liga žen: TJ OP Prostějov : TJ Ostrava B (3:2; 0:3)
Sestavu prvního zápasu tvořily: Kubešová, Adamčíková, Křenková, Licková, Sedláčková, Bradová, Boháčová.
První zápas, po vyrovnaných čtyřech setech, rozhodl až tie-break, ve kterém jsme v závěru bohužel tahaly za kratší konec pomyslného provazu. Holky nám hned ze začátku rozhodujícího setu utekly, my tak vypadly z tempa a začaly dělat spoustu zbytečných chyb. Přestalo se nám dařit téměř ve všech herních činnostech. Náskok soupeřek se nám již nepodařilo dohnat, a tak jsme z tohoto zápasu urvaly pouze 1 bod.
Sestava druhého zápasu: Kubešová, Adamčíková, Křenková, Žváčková, Sedláčková, Sigmundová, Boháčová.
Do druhého zápasu jsme nastoupily s o poznání bojovnější náladou. Až na nutnost obratu ve třetím setu jsme po celou dobu tohoto zápasu byly jasně nad soupeřkami, a tak se nám druhý zápas podařil, v pohodové náladě, dotáhnout až do vítězného konce a urvání 3. bodů.

Napsaly: Niki Boháčová a Eva Žváčková


Krajský přebor kadetek: Happy Sport Opava - TJ Ostrava "B"  (0:3 , 3:1)
5.11. jsme hrály dva zápasy v Opavě proti Opavě... a překvapivě :D
Do prvního setu jsme nastoupily v sestavě: Hanka, Anička B.,Anička R., Barča, Ali a Terka P. Myslím si, že jsme hrály hodně dobře (až na některé zbytečné chyby) a tím pádem jsme celý zápas ve stejném postavení vyhrály 3:0.
V druhém zápase Renča postavila na hřiště 5 holek, které předtím nehrály. Přišlo mi, že už na hřiště jsme nastoupily jako kdyby se nám nechtělo a taky to tak potom ve hře vypadalo. Tím pádem 1.set vyhrála Opava. Před druhým setem nás Renča vyhecovala, ale asi málo, protože jsme i 2. set prohrály. Do třetího setu nastoupila šestka jako v prvním zápase kromě Terky S., která zůstala hrát. Vyhecovaly jsme se ještě více než předtím a taky to pomohlo, protože jsme hrály lépe a 3.set jsme vyhrály. Ve 4.setě zůstala šestka stejná. První jsme vedly, ale pak přišla na podání jedna holka z Opavy a nám se nešlo s ní vypořádat. Opava začla vést a my jsme přestaly hrát a taky jsme na to doplatily prohrou druhého zápasu 1:3.
Celkově si z tohoto dvojzápasu odnášíme 3 body.
Po 5 kolech (jedno kolo jsme měly volné) máme 16 bodů, což aktuálně stačí na 4.místo.

Napsaly: Kiki Umlaufová a Ali Klímová

V soutěži starších žaček jsme po prvním turnaji jasně ovládly skupinu C a zaslouženě postupujeme do Béčka.

Lan