Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 10.10.-11.10.2020

Krajský přebor Kadetek - "C": skupina "B"
VK Beskydy Frýdlant nad Ostravicí - TJ Ostrava "C"    0:3 (-9,-9,-17)
VK Beskydy Frýdlant nad Ostravicí - TJ Ostrava "C"    0:3 (-16,-11,-15)

Trenér TJ Ostrava: Jiří Záveský
Trenér VKB Frýdlant: Zora Blablová a Jana Baborová
Hráčky, které se zúčastnily utkání:
Bára Mužíková (náhra), Anna Šubertová (smeč), Karin Polášková (blok), Bára Šurgotová (univerzál), Tereza Radová (smeč), Anna Moravčíková (blok), Karolína Viktorínová a Karolína Stiborová (libera), Winona Žáková  smeč, blok ), Patricie Klajmonová ( univerzál ), Adéla Kuchařová (univerzál), Markéta Kubatá (náhra, univerzál), Karin Malinkovičová (smeč), Eva Papoušková (blok).

V sobotu 10.10 jsme vyjeli k utkání do Frýdlantu nad Ostravicí.  Poprvé co jsme byli kompletní a všech 14 hráček se zúčastnilo. Musím říci, že i na tréninky se začínáme scházet ve 14 děvčatech, což je moc fajn. Celek kadetek Frýdlantu nás čekal již v místní sokolovně. Hned jsem si vzpomněl na své volejbalové začátky v sokolovně ve Vratimově. Podobná tělocvična, velikostí trošku větší ale jinak duch sokola tam byl více než jen cítit z ovzduší. Trošku jsme měli obavu z podlahy, osvětlení atd…, ale nakonec to byl velmi příjemný prostor, kde se holky s radostí rozcvičily a po prvním hvizdu začalo utkání.
Naše děvčata se hned od začátku do soupeře „obuly“ a prakticky až do stavu 15:0 nám soupeř v ničem nestačil. Abych uvedl vše na pravou míru: Děvčata z Frýdlantu byla o rok až dva mladší a tento rozdíl byl vidět na hřišti. Nicméně naše holky si utkání s radostí vychutnaly a nebýt vlastních chyb, neskončil by první set 25:9, ale zřejmě s „0“.  
V druhém a třetím setu jsem střídal průběžně všechna děvčata, a to vždy po celém setu tak, aby si každá zahrála. Druhý set skončil 25:9 a třetí 25:17.

Druhý zápas se hrál již za 45 minut od ukončení prvního utkání, a tak do prvního setu naskočily stejné hráčky jako v prvním zápase. Poté jsme zkoušeli různé signály, ale bylo jich poskrovnu. Čekal jsem, že si holky vyzkouší vše pořádně, ale ten náš příjem….musíme na něm ještě zapracovat. Všechna děvčata musím pochválit, že nesklouzly do lajdácké hry, a i když soupeř nebyl nejzdatnější, stále hrály na plné obrátky.
Druhý zápas skončil 3:0 (16,11,15).
Další utkání nás čeká 24.10. kdy doma přivítáme TJ Sokol Stará Bělá. Nevíme zatím zda bude utkání uskutečněno z důvodu opatření spojené s Covidem. Kdysi se říkalo: Cvičením posílíš imunitu, dnes to zřejmě již neplatí….

Trenér a autor: Jiří Záveský

 

Krajský přebor Kadetek - "B": skupina "A"
TJ Ostrava "B" - Happy Sport Opava   1:3 (-10,-25,22,-10)
TJ Ostrava "B" - Happy Sport Opava   1:3 (-16,17,-10,-17)

V neděli 11.10. 2020 sehrálo družstvo TJ Ostrava Kadetky "B" své další dvě utkání s vedoucím týmem soutěže Happy Sport Opava.
Náš tým se snažil v obou utkáních prosadit se proti starším a zkušenějším děvčatům z Opavy, které suverénně vedou tabulku naší skupiny A, a to do té doby bez ztráty jediného setu. Přesto že jsme nedokázali v těchto zápasech zvítězit, tak svou hrou a nasazením se nám podařilo jako jediným uhrát v každém zápase jeden set. Opava tedy zvítězila 3:1 a 3:1.
Jako v předchozích utkáních se i nyní na výsledku podepsala především zkušenost a větší herní přehled starších hráček soupeře, které na rozdíl od nás využily naše chyby a sami jich dělaly méně. Pozitivum u našeho mladého družstva je skutečnost, že trenéři P. Božik a V. Comorková využívali všechny hráčky nominované k utkání.
Tím získáváme potřebné zkušenosti v herních činnostech herních situacích do budoucna a pravidelné herní zatížení.

Sestava TJ Ostrava B :
Nahrávka: Lucka Zagatová, Terez Pastrňáková a kapitánka Market Slavíková
Bloky: Simona Hublová, Veronika Hašková, Ester Němcová
Smeč: Elena Kussiorová, Izi Staňková, Adéla Esslerová, Lidu Macková a Kiki Kaločová
Libero: Anet Belasová

Hodnotila :
Izabela Staňková - smečařka týmu
Trenér: Pepa Božík


Krajský přebor Juniorek:
VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava "C"    3:2 (28,-22,-19,26,9)
VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava "C"    3:2 (-26,-16,22,21,7)

První utkání : VK Polanka - TJ Ostrava C 3:2 (30:28, 22:25, 19:25, 28:26, 15:9)
Sestava : Carroll Daniela, Pěnčíková Anna, Pejznochová Barbora, Rozacká Tereza, Jetmarová Hana, Zeisberger Nicola, libero Kašpárková Adéla, Špilová Nela - Randýsková Helena, Sabelová Tereza, Knoppová Andrea, Cahlíková Viktorie, Suchomelová Markéta, Otipková Magdaléna

Druhé utkání : VK Polanka - TJ Ostrava C 3:2 (26:28, 16:25, 25:22, 25:21, 15:7)
Sestava : Pěnčíková Anna, Pejznochová Barbora, Knoppová Andrea, Cahlíková Viktorie, Sabelová Tereza, Zeisberger Nicola, libero Kašpárková Adéla, Špilová Nela - Rozacká Tereza, Randýsková Helena, Suchomelová Markéta, Otipková Magdaléna, Carroll Daniela, Jetmarová Hana

Po zatím jasných dvou domácích výhrách jsme poprvé hráli na soupeřově palubovce. Čekal nás jeden z klíčových duelů letošní sezóny. Chyběly nám 2 hráčky, ale jinak jsme byli v poměrně solidní sestavě.
Oproti předešlým duelům se nám tentokrát začátek utkání vydařil, a rychle jsme vedli 7:0. Bohužel to netrvalo dlouho, a soupeřky náš náskok dokázaly stáhnout. Dospělo to do velmi vyrovnané a dramatické koncovky, ve které byly šťastnější soupeřky.
Náš výkon šel přesto pomalu nahoru, přestali jsme zbytečně chybovat, a otěže utkání jsme chytli pevně do rukou. Ve druhém i třetím setu jsme byli vždy o kousek lepší.
Stejně tomu bylo i v setu čtvrtém. Až do stavu 24:18. poté nastal na naší straně totální kolaps. Naprosto jsme vypadli z role. Promarněná koncovka nás poznamenala i do tie-breaku, kde jsme se již nedokázali vzchopit, a pátý set jsme v podstatě odevzdali.

Na opravdu nešťastné utkání bylo třeba zapomenout, a pokusit se vyhrát utkání druhé.
Sestavu jsme tentokrát tolik neobměňovali. První set byl opět velmi vyrovnaný. Koncovku jsme však zvládli lépe my. Druhý set byl jasnou záležitostí pro nás, a vypadalo to, že by se nám mohlo druhé utkání povést. Soupeřky ale zabraly, a vyrovnaly hru. Vytěžily z toho vyhranou koncovku, i když jsme již vedli 22:20 Přesto ve čtvrtém setu jsme si vypracovali náskok až 17:11. Potom ale nastal znovu zlom. Spousta chyb, nepřesností, ale také vlažného přístupu, byli příčinou obratu v utkání. Závěr čtvrtého setu jsme opět nezvládli, a tie-break byl ještě více odevzdaný, než v minulém utkání.

Velmi těžko se obě utkání hodnotí. V obou jsme byli jen opravdu malý krůček k vítězství za 3 body. Ještě nám pořád v naší hře něco chybí. Větší sehranost, vyhranost, vůle po vítězství. Rozdíl dvou bodů v tabulce není tak hrozný, a máme šanci to soupeřkám vrátit v odvetě. Soutěž je ještě dlouhá. Chtělo by se říct, že je třeba na tom zapracovat, vychytat rezervy naší hry. Bohužel následující 3 týdny se trénovat nemůže, takže se s tím nedá momentálně nic moc udělat. Snad vše dobře dopadne, a od listopadu se opět budeme moci připravovat. Naprosto stěžejní pro nás bude utkání 29. listopadu v Karviné, která je zatím bez porážky a ztráty bodu. Ale chce to také celkově zlepšit přístup v tréninku a docházce. Jinak to nepůjde. Snad nás tyto dvě porážky nakopnou k tomu, abychom dokázali víc bojovat a víc se prát o vítězství.

Trenér a autor: Radek Brzobohatý


1.liga Juniorek
TJ Ostrava "B" - TJ Frenštát pod Radhoštěm     1:3 (-16,-19,18,-23)
TJ Ostrava "B" - TJ Frenštát pod Radhoštěm     3:0 (14,19,10)
Trenér: Kamil Boštík


Extraliga Juniorek
1. turnaj - skupina B   
2. místo ve skupině "B"
Pořadatel: PVK Olymp Praha
Trenér: Ondra Šimák