Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (11.-12.11.2017)

Extraliga Juniorek: TJ Sokol Šternberk : TJ Ostrava   3:0, 3:0
Na palubovce soupeře pro nás oba dva zápasy skončily stejným výsledkem - prohrou 0:3.
V prvních setech jsme se nemohly dostat do hry a musely dotahovat náskok. Naopak ve druhých a třetích jsme většinou začínaly bodovým vedením, který soupeř postupně dotahoval náskok - a pak přišly koncovky, ve kterých jsme nasekaly velké množství zbytečných chyb. Navíc se hráčky musely srovnat s neideálními nahrávkami (nahravačkou byla blokařka, která se na nový post připravovala cca týden).
Přesto jsme předváděly bojovný výkon (i díky našim stálým fanouškům) a od výhry nás často dělila jen jedna zbytečná chyba.

Sestava: Záhorská, Žůrková, Žolnerčíková, Augustinová, Geryková, Bolfová, Poláchová, Pavlovová, Faltínová

Autor: Anna Pavlovová

 

Extraliga Kadetek:  TJ Sokol Šternberk : TJ Ostrava 3:0, 3:0
Dnešní utkání proběhlo ve Štenberku. Soupeřky měly výraznou převahu na síti a náš příjem nám taky nepomohl. Byť tomu výsledek neodpovídal, utkání bylo místy vyrovnané, chytly jsme se ve 3. setu prvního utkání, ale koncovku jsme opět nezvládly a soupeř vyhrál s rozdílem 2 bodů.

Autor: Martina Prchalová

 

2. liga Žen:  TJ Ostrava : VK Kylešovice 3:0, 1:3
V sobotu 11.11. družstvo žen B nastoupilo do dalšího kola 2 ligy žen v domácím prostředí na hale Mládeže na ul. Gajdošové v jednom ze šlágrů kola a to proti VK Kylešovice.
Hrálo tedy třetí družstvo proti čtvrtému v tabulce. Ostravská děvčata začala v prvním utkání: na nahrávce Míša Dohnalové, na postu universálky hrála Monika Adamčíková, dvě blokařky Kája Křenková a Eva Žváčková, které byly v zadních pozicích nahrazovány liberem Veronikou Šipovou. Na smeči hrály Hanka Gráczová a Petra Jennelová. Během utkání byla ještě nasazena smačařka Iveta Procházková. Tým tohle utkání po boji zvládl skvěle a připsal si cenné vítězství 3:0.
V druhém utkání nastoupilo družstvo v obměněné sestavě kdy na postu nahrávačky hrála Jiřina Kubešová a na postu Nikola Boháčová. První set se podařilo vyhrát pak šla úroveň naší předvedené hry o poznání dolů a nepomohlo ani provedeno střídání Moniky Bradové a Ivety Procházkové... Druhé utkání dopadlo porážkou 1:3.

Josef Božik - trenér družstva

 

Krajský přebor žen: TJ Ostrava : TJ Tatran Štítina   3:0, 3:0
První utkání : TJ Ostrava C – TJ Tatran Štítina 3:0 (25:19, 25:16, 25:14)
V posledním kole první poloviny základní části soutěže jsme přivítali družstvo ze Štítiny.
Vzhledem k tomu, že Štítina je na posledním místě v tabulce a nezískala ještě ani bod, to měl být velmi snadný soupeř. Úvod utkání tomu ale moc nenasvědčoval, a opět jsme se velmi pomalu rozjížděli. Trvalo nám asi půl setu, než jsme pochopili, že pokud budeme kupit chybu za chybou, tak se dá prohrát s každým. Od poloviny prvního setu jsme se přece jen vzpamatovali a postupně přebírali otěže utkání do svých rukou. Další průběh už byl jednoznačnou záležitostí. Vyhráli jsme za 64 minut.
Sestava : Polášková Tereza, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Jaglová Radka, Bruncková Tereza, Panková Michaela – Gengelová Lenka

Druhé utkání : TJ Ostrava C – TJ Tatran Štítina 3:0 (25:11, 25:15, 25:16)
Po vzájemné dohodě se soupeřem jsme do druhého utkání vstoupili pouze po kratičké pauze.
V nastoleném trendu z prvního utkání jsme pokračovali i nadále a náskok si začali vytvářet hned od úvodu. Celé utkání bylo jednoznačnou záležitostí, jen v zkraje druhého setu se soupeřkám na chvíli podařilo s námi držet krok. Vyhráli jsme tentokrát za 56 minut.
Sestava : Polášková Tereza, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Jaglová Radka, Bruncková Tereza, Gengelová Lenka – Panková Michaela

Po polovině první části soutěže jsme se posunuli v tabulce na druhé místo za vedoucí Frýdek-Místek. Z dvanácti odehraných utkání máme 8 vítězství a 4 porážky, nutno podotknout, že z toho třikrát v tie-breaku a jednou 1:3, takže ještě jsme s nikým neprohráli 0:3. Z možných 36 bodů jsme získali 26.
Do odvet jdeme s tím, abychom si minimálně udrželi druhou příčku a do play off šli z výhodnější pozice.
První kolo odvet zahajujeme v sobotu 25.11. v Orlové.
Zveme tímto všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek: TJ Ostrava : VK Karviná   2:3, 1:3
První utkání : TJ Ostrava – VK Karviná 2:3 (19:25, 25:13, 21:25, 25:11, 16:18)
Po minulém kole, kdy jsme dostali výprask v Orlové, jsme jako druhý tým v tabulce přivítali třetí Karvinou. Dal se tedy očekávat velký souboj.
První set nás zachytil nepřipravené a sérií chyb jsme nechali Karvinou utéct až na 11:3. Produkovali jsme triviální chyby ve všech herních činnostech, a jako bychom vůbec nehráli na body. Postupně se nám ale dařilo se zlepšovat a náskok soupeře snižovat. Do konce prvního setu jsme to ale už nestihli.
Druhý set byl daleko vyrovnanější až do stavu 10:10. Potom soupeř úplně odešel, a jasně jsme ho přehráli 25:13.
Místo abychom se poučili, tak jsme se opět vrátili ke hře plné chyb, a hned v úvodu třetího dějství jsme prohrávali 1:6. Opět jsme se snažili hrozivé skóre stáhnout, ale už se nám to nepodařilo.
Čtvrtý set byl věrnou kopií toho druhého. Po poměrně vyrovnaném začátku jsme jej nakonec vyhráli naprosto přesvědčivě 25:11.
Tie-breaková bitva se vyvíjela lépe pro Karvinou, ale nepodařilo se jí nikdy odskočit natolik, abychom nemohli vyrovnat. Bohužel v naprosto vyrovnané koncovce jsme neproměnili matchball, a nakonec prohráli těsně 16:18 za 105 minut.
Sestava : Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, Planková Karolína, Ruszová Anna, Čuntová Andrea - Kašpárková Adéla, Brusová Zuzana, Mikolášová Ester, Sabelová Tereza

Druhé utkání : TJ Ostrava – VK Karviná 1:3 (18:25, 18:25, 25:18, 15:25)
Do druhého utkání jsme šli s odhodláním zlepšit hru a soupeře porazit. Toto odhodlání bohužel zůstalo v šatně a na hřišti to vypadalo jinak.
Nutno říct, že v naší hře bylo plno chyb. Naprostá většina z nich plynula z individuálních nedostatků hráček, a naprosto chybných návyků, které se nám pořád nedaří úspěšně odstranit.
Chvílemi byly i situace, kdy se nám podařilo tyto chyby nedělat, a hra potom vypadala daleko lépe, ale to bylo snad jen ve třetím setu. Jinak nás soupeř v tomto utkání naprosto zaslouženě porazil. Na jeho straně byla i daleko větší vůle po vítězství a větší bojovnost.
Pochválit lze snad jen Karolínu Plankovou, kterou spoluhráčky naháněly po celém hřišti, a musela se vydat opravdu ze všech sil. Výkon ostatních až na světlé záblesky byl bohužel průměrný až podprůměrný. Bude nutno trénovat s ještě větším úsilím tak, abychom se konečně překlenuli přes obrovské množství chyb, které zatím bohužel vycházejí z technických nedostatků jednotlivých hráček. Potom by naše hra mohla vypadat úplně jinak, protože potenciál na to určitě máme.
Sestava : Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Sabelová Tereza, Planková Karolína, Ruszová Anna, Mikolášová Ester - Kašpárková Adéla, Brusová Zuzana, Vítková Klára

V tabulce jsme klesli na 3.místo za Karvinou.
Příští utkání jsme měli hrát v pátek 17.11. s Kylešovicemi, ale bude přesunuto na středu 29.11. odpoledne do Opavy.
Potom nás již do Vánoc čeká jen utkání v Bruntálu v neděli 3.12.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek:  TJ Ostrava : SK Slezan Orlová 2:3, 1:3
V sobotu dne 11. listopadu čekalo družstvo TJ Ostrava Kadetky "B" první domácí utkání krajské soutěže kadetek.
Děvčata sehrála dvě vyrovnaná utkání s týmem SK Slezan Orlová. V prvním utkání podlehla Ostrava až v tie breaku 2:3 a tím uhrála své prvním dva vítězné sety  v této soutěži. Více mne však těší herní projev družstva, který byl o poznání na mnohem lepší úrovni než v předešlých utkáních a to ve všech herních činnostech. v obou utkáních se vystřídalo celkem 13 hráček.
V prvním zápasu nastoupila naše děvčata ve složení, Tereza, Rozacká, Adéla Orálková, Míša Jastřembská, Lucka Skupníková, Viky Barčová a Adéla Šnajdrová. Postupně se do hry dostaly i další hráčky : Helena Randýsková a Aneta Bauerová.
Ve druhém zápasu se hráčky trochu obměnily. Na nahrávce byla kapitánka družstva Terka Rozacká, a na postu universálek ji doplňovaly Majda Otipková a pak Barča Mužíková, na bloku byly rotovány Míša Jastřembská, Míša Borková a Terka Kačenáková na smeči Aneta Bauerová Adél Šnajdrová, Markéta Němcová a Viky Barčová.
Druhé utkání naš tým prohrál 1:3, ale i tomto utkání byl znatelný postup herních činností.. Přes oba prohrané zápasy je na hře družstva vitelný posun nahoru a vzestupná tendence, kdy očekávám ještě lepší výkony a vítězství.

Autor: Josef Božik

 

Český pohár starších žáček - 1.kolo 11.-12.11.2017
TJ OSTRAVA     2. místo
O vikendu proběhlo 1 kolo Českého poháru starších žákyň skupiny východ v Hradci Králové, kterého se zúčastnilo 7 družstev.
Naše děvčata podala velmi dobrý výkon a po čtyřech vítězstvích a dvou porážkách obsadily ve skupině "A" 2. místo.
Všechny holky si zaslouží uznání za bojovnost a ty které zrovna nehrály velmi vzorně povzbuzovaly.
Samozřéjmě se nehrálo bez chyb, děvčata si musí uvědomit že nemohou přijít o vedení - 14:4 a naráz je to 15:15 a také zkažená podání.
Přesto děvčatům blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů do 2. kola, které rozhodne o postupu do celostátní části soutěže.

Autor: Pepa Choma