Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 1.10.-2.10.2022

1.kolo Extraligy U22

V základní kvalifikační skupině jsme obsadili druhé místo, ale s nejlepším skóre, což nás posunulo do skupiny B, tedy skupiny, kde se průběžně utkávají družstva na 4.-6.místě. Tentokrát se hrálo v Lanškrouně.

První utkání : TJ Ostrava – VK Lvi Praha 3:0 (9,19,17)
Sestava : Koloničná Saša, Gavlasová Adéla, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Bauerová Aneta, libero Šťastná Ema – Adámková Michaela

Vzhledem k výsledkům kvalifikace jsme tak trošku předpokládali, že by VK Lvi Praha nemusely být těžkými soupeřkami. Na druhou stranu v prvním nedělním utkání podlehly domácímu Lanškrounu až po boji 1:3. Takže tak trochu velká neznámá.
Nakonec se ukázalo, že za „a“ bylo správně.
Do utkání jsme vletěli jako blesk a vedli jsme 10:0. Soupeřkám jsme v prvním setu nedovolili vůbec nic.
I druhý set vyzněl jednoznačně pro nás. Sice jsme prohrávali 3:5, ale velmi brzy jsme otočili na 13:7. Soupeřky sice dokázaly snížit na 16:18, ale to bylo z jejich strany vše.
I třetí set byl po úvodní vyrovnané části zcela v naší režii. Již velmi záhy jsme si vypracovali náskok – 14:7. Ten jsme v pohodě kontrolovali až do závěru, takže to nakonec bylo snadné utkání.


Druhé utkání : TJ Ostrava – VO TJ Lanškroun 0:3 (-24,-20,-25)
Sestava : Koloničná Saša, Gavlasová Adéla, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Bauerová Aneta, libero Šťastná Ema – Adámková Michaela

V kvalifikačním kole jsme doma podlehli Lanškrounu 1:3. Dnes jsme měli šanci jim to vrátit.
A na úvod utkání to vypadalo, že by se nám to mohlo povést. Hned zkraje setu jsme rychle vedli 6:2. Tento náskok jsme ještě postupně navyšovali až na 20:12. Bohužel několika velmi spornými výroky hlavního rozhodčího jsme se dostali pod tlak, který jsme neunesli především na přihrávce. Z vedení 22:16 to bylo najednou 22:24. A i přes vyrovnání jsme set ztratili.
A to, co s námi dělal rozhodčí ve druhém setu, nemá cenu komentovat. Několikrát otočil bod svými výroky na stranu soupeřek. Jestliže je to nejvyšší soutěž, potom by to měli pískat kompetentní rozhodčí, kteří mají alespoň elementární představu o tom, jaká jsou pravidla. I přesto jsme ještě vedli 19:17. Bohužel nám v koncovce opět odešla především přihrávka.
Ve třetím setu jsme se snažili ještě vzchopit. Otočili jsme nepříznivý stav 5:9 na 17:16, odvrátili dva mečboly, ale set i celé utkání jsme ztratili.

Tím pádem zůstáváme ve skupině B (4.-6.místo). Za soupeře nám budou družstva Brna a Hradce Králové. A mělo by se hrát v Hradci králové, a to 6.listopadu.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


TJ Ostrava "D" – TJ Hlučín   Krajský přebor žen

Místo : hala mládeže, Gajdošova 16
Termín : sobota 1.10.2022 v 10.00 a 12.30
Soutěž : KP ženy

První utkání : TJ Ostrava D – TJ Hlučín 3:2 (-23,20,-22,11,12)
Sestava : Adámková Michaela, Chlopčíková Adéla, Klásková Klára, Rozacká Tereza, Vomáčková Vendula, Záhorská Hana, libero Orálková Adéla – Jošková Monika, Plaskurová Rozálie

V sobotu v předehrávce prvního kola jsme rozehráli krajský přebor žen. Prvním soupeřem bylo družstvo Hlučína, které v minulé sezóně skončilo poslední, a tak jsme si věřili v obě vítězství. Soupeřky ale nehrály vůbec špatně, především byly schopny pochytat naše útoky, a trpělivě čekaly na naše chyby. Těch jsme se bohužel v některých částech hry dopouštěli poměrně hodně. Hlavně zkraje prvního setu jsme dávali soupeřkám bod za bodem.
I přes zlepšenou hru jsme koncovku neuhráli. Druhý set vyzněl celkem jasně pro nás, ale ve třetím jsme se vrátili k chybám z počátku utkání, a opět jej ztratili. Čtvrtý set jsme si naopak jasně pohlídali. Tie-break pro nás nezačal dobře, ale postupně jsme převzali otěže utkání do svých rukou a dovedli ho do vítězného konce.


Druhé utkání : TJ Ostrava D – TJ Hlučín 3:0 (22,20,26)
Sestava : Jošková Monika, Chlopčíková Adéla, Klásková Klára, Rozacká Tereza, Vomáčková Vendula, Záhorská Hana, libero Orálková Adéla –Plaskurová Rozálie, Adámková Michaela

I ve druhém utkání byl začátek velmi vyrovnaný. Většinou jsme prohrávali, ale ke konci jsme se dostali do vedení, které jsme udrželi až do konce setu. Ve druhém setu jsme si vypracovali náskok 16:2. Sice jsme potom zvolnili, ale celkem v poklidu jsme set dohráli. Ve třetím setu to ale byl zase boj. Skóre se přelévalo ze strany na stranu. V závěru jsme odvrátili setbol soupeřek, a utkání dotáhli do vítězného konce.

Pro náš mladý tým, se kterým chceme hrát tuto soutěž, asi nebude žádný soupeř snadný. Máme ale šanci získat zkušenosti a herní vyzrálost, které nám ještě hodně chybí. Další utkání hrajeme v neděli 16.10. s Kylešovicemi, a opět doma.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý