Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 11.1. - 12.1.2020

1.liga Juniorek
VK UP Olomouc - TJ Ostrava "B"      3:0 (25,9,23)
VK UP Olomouc - TJ Ostrava "B"      3:1 (23,-22,8,16)

Po delší přestávce dnes pokračovala základní část 1.ligy juniorek. Postup do finálové skupiny jsme si vybojovali již v prosinci, a tak jsme mohli hrát uvolněně. Do Olomouce jsme neodjeli v plné sestavě s tím, že tentokrát dostanou šanci další hráčky, které toho na podzim odehrály méně. Naopak soupeřky si ještě při vítězstvích udržely šanci na postup, a tak pro ně to bylo daleko důležitější utkání.

První utkání : VK UP Olomouc – TJ Ostrava B 3:0 (27:25, 25:9, 25:23)
Začátek utkání byl docela vyrovnaný, potom se nám podařilo jít do výrazného vedení 14:6. Bohužel hned záhy soupeřky srovnaly. Od té chvíle se bojovalo o každý míč, nakonec jsme ale koncovku neuhráli.
Druhý set byl jednoznačnou záležitostí pro Olomouc. Přehráli nás ve všech herních činnostech.
Ve třetím setu jsme se dokázali zvednout, bohužel ani vedení 19:13 nebylo dostatečné, a v koncovce jsme znovu propadli.
Sestava: Orálková Adéla, Kubacká Nicola, Pánková Natálie, Jetmarová Hana, Kašpárková Adéla, Gongalová Karolína, libero Blažejová Barbora, Lastovicová Nely – Cáhlíková Viktorie, Vajdová Klára

Druhé utkání : VK UP Olomouc – TJ Ostrava B 3:1 (25:23, 22:25, 25:8, 25:16)
Ve druhém utkání se oboustranně zlepšilo podání, a tak na obou stranách docházelo k sériím bodů. Dokázali jsme vzdorovat, ale koncovka nám opět nevyšla.
Ve druhém setu se nám podařilo získat náskok 16:7, přesto jsme jej nakonec vyhráli se štěstím až v koncovce.
Od třetího setu byly ale už soupeřky jasně lepší. Už jsme nedokázali vzdorovat, a tak to byla již jednoznačná záležitost.
Sestava: Kubacká Nicola, Pánková Natálie, Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie Lastovicová Nely, Gongalová Karolína, libero Blažejová Barbora, Vajdová Klára - Orálková Adéla, Kašpárková Adéla

Celkově hra odpovídala tomu, že jsme měli poměrně větší volno. Bohužel teď již nemáme čas otálet, a musíme zabrat naplno. Už nás nečeká žádný lehký soupeř, navíc hrajeme teď 7 týdnů bez přestávky. Takže vzhůru do toho!

Fotografie z utkání naleznete ZDE...

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


1.liga Žen
TJ Odry - TJ Ostrava "B"    0:3 (-23,-24,-20)
TJ Odry - TJ Ostrava "B"    2:3 (21,-13,28,-16,-10)

Po vánoční přestávce jsme v sobotu vstoupili do druhé poloviny soutěže. Po podzimu jsme v tabulce byli na čtvrtém místě s tím, že mezi druhým a pátým místem je nevelký rozdíl, takže boj o bednu bude ještě jistě zajímavý. Na úvod nás čekal již tradiční soupeř, se kterým jsme na podzim uhráli remízu. Bylo nás tentokrát jen 7 včetně juniorky Hurníkové, která se velmi dobře zhostila svojí role.

První utkání : TJ Odry - TJ Ostrava B 0:3 (23:25, 24:26, 20:25)
Hned od úvodu jsme převzali režii utkání do vlastních rukou, a poměrně záhy se ujali výrazného vedení až 23:13. V koncovce jsme se ale nakonec natrápili, a taktak ji uhráli.
Druhý set nebyl z naší strany dobrý, a tak to bylo velmi vyrovnané. Naštěstí i tentokrát byla koncovka naše.
I třetí set byl většinou vyrovnaný, postupně se nám ale podařilo si vytvořit malý náskok, který se podařilo dovézt až do konce.
Sestava: Gengelová Lenka, Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Gráczová Hana, Janochová Karolína, Hurníková Vanessa, libero Jošková Tereza

Druhé utkání : TJ Odry - TJ Ostrava B 2:3 (25:21, 13:25, 30:28, 16:25, 10:15)
Do druhého utkání jsme to zkusili bez libera s Terkou Joškovou na smeči. Soupeřkám odjela nejúdernější hráčka Gabriela Bartošová. Místo aby nám to pomohlo a utkání se stalo jasnou záležitostí, tak jsme se trápili sami se sebou. První set se nám vůbec nepovedl.
Od toho druhého to byla jasná záležitost. Soupeřky jsme jasně přehrávali.
Ve třetím setu za stavu 13:5 to vypadalo na hladký průběh, bohužel na nás dopadla totální deka. Kazili jsme, na co jsme sáhli, a když jsme nedokázali dotáhnout vedení 24:20 do úspěšného konce, tak jsme o set přišli.
Naštěstí jsme se od čtvrtého setu již dokázali koncentrovat a nadobro přebrali otěže utkání my. Ani v tie-breaku jsme nepovolili, a tak nakonec urvali vítězství pro nás.
Sestava: Gengelová Lenka, Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Janochová Karolína, Hurníková Vanessa, Jošková Tereza - Gráczová Hana

V prvním zimním kole ztratily i naše soupeřky v boji o druhé místo, takže jsme se posunuli na třetí místo tři body za druhý Nový Jičín.
Příští utkání hrajeme v sobotu ve Frýdku-Místku.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Extraliga Juniorek
TJ Ostrava - KP Brno     3:2 (23,-20,22,-19,8)
TJ Ostrava - KP Brno     3:2 (-24,24,24,-23,9)

1. Zápas 3:2 (23, -20, 22, -19, 8)
Už od začátku tohoto zápasu byla cítit nervozita, hlavně na naší straně. Všechny sety byly velmi vyrovnané a se soupeřkami jsme se praly o každý bod. Až poslední set toho zápasu jsme začaly všechny hrát sebejistěji a začaly jsme si více věřit. Výsledkem bylo, že jsme Brnu povolily v tiebreaku 8 bodů.

2. Zápas 3:2 (-24, 24, - 24, - 23, 9)
Do toho zápasu jsme všechny vstoupily už sebejistěji, ale s lehkou nekoncentrací na zápas, proto v koncovce, kde jsme měly několik setbolů, se nám je nepodařilo proměnit ve vítězný set a soupeřky toho využily, a set vyhrály. Druhý set jsme se snažily co to šlo, a s trochou štěstí v koncovce se nám podařilo vyhrát. Na začátku třetího setu jsme hrály se spoustou chyb a soupeřky si tak vytvořily náskok, který jsme sice stáhly, ale nepoholo to natolik, abychom tento set vyhrály. Ve čtvrtém setu jsme měly opět několik setbolů, ale v koncovce se nám nepodařilo dobře zaútočit, pak přihrát, dát servis a soupeřky tento set vyhrály. Do tiebreiku jsme vstoupily s vynikajícím servisem od Ivči Poláchové, která nám vytvořila 6ti bodový náskok a tiebreak jsme opět odehrály líp my a vyhrály tím tedy celé utkání.

Sestava: Boštíková H.,Faltínová A.,Ruszová A., Poláchová I., Žolnerčíková K., Makovcová M., libera: Jošková M., Planková K. - Klímová A., Pejznochová B., Pěnčíková A. M., Pěnčíková P. T., Kundlová K., Śmigová M.,

Autorka: Marie Makovcová
Trenér: Ondřej Šimák

Krajský přebor Kadetek
TJ Hlučín, z.s. - TJ Ostrava "B"    3:0 (22,20,15)
TJ Hlučín, z.s. - TJ Ostrava "B"    3:1 (-23,23,20,23)


Krajský přebor st. žaček - 4.turnaj
TJ OSTRAVA "A"   2. místo
Čtvrtý turnaj žaček skupina "A"  

TJ OSTRAVA "B"   4. místo
Čtvrtý turnaj žaček skupina "B" 

TJ OSTRAVA "C"   2. místo
Čtvrtý turnaj žaček skupina "F"