Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 1.12.- 2.12.2018

Extraliga juniorek:  TJ Ostrava - Volejbal Přerov 3:1, 1:3
První prosincový den jsme doma hostily celek Přerova. Jelikož je střed tabulky vyrovnaný, daly jsme si za cíl Přerov porazit a dostat se v tabulce před něj. To se nám povedlo bohužel pouze z poloviny.
Před prvním utkáním jsme zjistily, že jsou soupeřky oslabeny o jejich nejlepší blokařku, o to víc jsme je chtěly porazit. V prvním setu jsme hosty porazily s velkým bodovým rozdílem, nedělaly jsme zbytečné chyby, plnily to, co jsme měly, dařily se nám bloky, ale jak už to u nás tak bývá, nechaly jsme se unést a druhý set prohrály. Za všechno mohly naše chyby. Řekly jsme si, že Přerovu body nechat nechceme, a tak jsme zase začaly hrát to, co umíme a utkání vyhrály 3:1.Druhé utkání z naší strany nezačalo zrovna dobře. První dva sety jsme si vždy nechaly utéct začátek a celou dobu jenom dotahovaly. Sety jsme prohrály v koncovkách. Věděly jsme, že třetí set je naše poslední šance utkání zvrátit, a tak jsme se ho chopily a set vyhrály. Avšak na další výhru jsme se nezmohly - druhé utkání jsme prohrály 1:3.

Sestava 1. utkání: Boštíková, Žarnovická, Augustinová, Hrubá, Faltínová, Poláchová, libera: Planková, Jošková
Střídaly: Pavlovová, Žůrková, Kundlová, Makovcová

Sestava 2. utkání: Boštíková, Žarnovická, Augustinová, Pavlovová, Faltínová, Poláchová, libera: Planková, Jošková
Střídaly: Hrubá, Žůrková, Kundlová, Makovcová

Autor: Klára Žarnovická
Trenér: Jiří Kozel


2. liga žen:  TJ Ostrava - VK AUSTIN Vsetín 3:0, 3:1
První utkání : TJ Ostrava B – VK Austin 3:0 (27:25, 25:12, 25:23)
Po dvoutýdenní přestávce v sobotu začala poslední třetina první poloviny soutěže.
V posledních dvou týdnech nás postihla výrazná marodka, a tak jsme byli rádi, že jsme se sešli alespoň v osmi hráčkách. Navíc nás čekaly soupeřky, které dosud hrály velmi dobře, a okupovaly druhé místo tabulky. Dosud se jim nestalo, že by v některém utkání odešly bez alespoň jednoho bodu. Takže očekávání byla spíše menší, než větší.

Úvod utkání také vypadal, že nás soupeřky přehrají. Poměrně brzy se nám utrhly a vytvořily si šestibodový náskok. Ten udržovaly až do stavu 11:17. Poté ale zaúřadovala na podání Terka Polášková a devítibodovou šňůrou otočila vývoj skóre v náš prospěch. V dramatické koncovce jsme byli lepší, a vydřeli první set pro nás.
Naopak druhý set se začal lépe vyvíjet pro nás. Na servisu tentokrát zabrala Eva Žváčková, a dotáhla nás k vedení 10:2. Když se k tomu na podání přidala opět Terka Polášková a také Monika Adamčíková, byl set jasnou záležitostí pro nás.
Bylo jasné, že se soupeřky jen tak nevzdají, a tak se dal očekávat tuhý souboj. To se také stalo, a tak třetí set byl velmi vyrovnaný. Přesto se nám povedlo ke konci setu jít do vedení na 24:20. Soupeřky ještě utkání zdramatizovaly a snížily na 23:24. Čtvrtý matchball jsme ale proměnili, a celkem překvapivě zvítězili 3:0.
Soupeřky jsme přehráli především tím, že nám až extrémně dobře šlo podání, kterým jsme je úplně rozstřílely.

Sestava : Žváčková Eva, Adamčíková Monika, Graczová Hana, Polášková Tereza, Panková Michaela, Bradová Monika, libero Jošková Tereza - Gengelová Lenka


Druhé utkání : TJ Ostrava B – VK Austin 3:1 (25:22, 14:25, 25:20, 25:22)
Do druhého utkání jsme mohli jít s klidem již splněného bodového zisku, ale s odhodláním se znovu poprat o vítězství. Udělali jsme jednu změnu v sestavě, a vrhli se do toho.
Celý první set byl velmi vyrovnaný. Bojovalo se o každý bod. Přesto se nám podařilo opět při podání Terky Poláškové jít v koncovce do vedení 23:19. To jsme již udrželi a urvali první set.
Druhý set se naprosto vymykal běžnému průběhu celého dvouutkání. Tentokrát jsme nechytili začátek setu, a rychle prohrávali 1:7. Najednou drtily soupeřky podáním nás, a celý set jsme se nevzpamatovali. Začínalo se tedy znovu.
Naštěstí na začátku třetího setu se vše vrátilo do obvyklých kolejí. Podařilo se nám jít do vedení 4:0. Tento mírný náskok jsme udržovali celý set. Přesto se soupeřkám podařilo vyrovnat na 19:19. Naštěstí se zase zadařilo na podání, tentokrát Míši Pankové. Vedení 24:19 jsme si již nenechali ujít.
Soupeřky byly již nadeptané, a bylo třeba je v tomto stavu udržet i nadále. To se naštěstí povedlo. Opět výborným podáním, pro změnu Lenky Gengelové a Hanky Graczové, jsme si vytvořili náskok 12:6. Ten jsme ještě zvyšovali až na 24:17. Na poslední bod jsme sice potřebovali šest pokusů, ale nakonec to vyšlo.
Stejně jako v prvním utkání jsme soupeřky přehráli především dobrým podáním. To vycházelo všem hráčkám, což by mohlo být dobrým příslibem do budoucna. Uhráli jsme plných 6 bodů, a to se nám letos ještě nepodařilo, takže velká spokojenost.
Sestava : Žváčková Eva, Adamčíková Monika, Graczová Hana, Polášková Tereza, Panková Michaela, Gengelová Lenka, libero Jošková Tereza - Bradová Monika

V sobotu 8.12. jedeme hrát do Nového Jičína, který je jeden z favoritů soutěže, tak uvidíme, jak dopadneme.

Autor, trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor juniorek:  VO Slezská Orlice, z.s. - TJ Ostrava "C" 1:3, 3:2
První utkání : VO Slezská Orlice – TJ Ostrava 1:3 (24:26, 12:25, 26:24, 17:25)
K poslednímu utkání základní části soutěže, a také k poslednímu letošnímu utkání jsme odjeli do Krnova. Abychom základní část vyhráli, museli jsme získat alespoň jeden bod. To samozřejmě bylo málo, a chtěli jsme těch bodů získat co nejvíc, neboť výsledek se započítává i do finálové skupiny. Bylo nás celkem 11, a příležitost jsme chtěli dát všem hráčkám.
V průběhu obou utkání jsme se poměrně hodně střídali.

První set byl celou dobu velmi vyrovnaný. Soupeřky hrály velmi dobře, naopak na naší straně se vyskytlo poměrně dosti nepřesností. Přesto se nám podařilo první set těsně vyhrát.
Od druhého setu jsme se výrazně zlepšili a soupeřky deklasovali.
Naopak třetí set celou dobu jasně vyzníval proti nám. Přesto jsme se zvedli, a dokázali v koncovce vyrovnat. Na vítězství to ale ještě bylo málo.
Začátek čtvrtého setu nám také moc nevyšel, ale postupně jsme se zlepšovali, a soupeřky nakonec jasně přehráli.

Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Orálková Adéla, Kašpárková Adéla,  Brusová Zuzana, Šmídlová Jolana, Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie, Vojtášková Barbora,  Hepová Michaela, libero Lastovicová Nelly

Druhé utkání : VO Slezská Orlice – TJ Ostrava 3:2 (25:21, 25:21, 19:25, 16:25, 15:9)
Do druhého utkání jsme provedli řadu změn. Bohužel to z naší strany zpočátku nebyl dobrý úvod utkání. Postupně jsme se sice zlepšovali, ale na vyrovnání to nestačilo. I druhý set se odvíjel v podobném duchu, a tak jsme prohrávali již 0:2.
Od třetího setu jsme opět udělali více změn. To přineslo změnu obrazu hry, a postupně jsme začali soupeřky přehrávat. Třetí i čtvrtý set byl nakonec jasnou záležitostí pro nás.
Tie-break jsme nezačali nejlépe, a rychle prohrávali 3:6. Přesto jsme otočili na 9:7. Po ztrátě přišla na druhé straně na podání Markéta Suchomelová, a výborným servisem nás zatlačila do defenzívy. Nebyli jsme schopni kvalitně přihrát, a tak ani dobře zaútočit. Toho soupeřky dokonale využily a přetavily pátý set ve svoje vítězství.

Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Orálková Adéla, Kašpárková Adéla,  Brusová Zuzana, Šmídlová Jolana, Cáhlíková Viktorie, Vojtášková Barbora,  Hepová Michaela, Lastovicová Nelly, libero Jetmarová Hana

V základní části jsme celkem odehráli 16 utkání, z toho 12 vítězství a 4 porážky (z toho třikrát 2:3). Získali jsme celkem 39 bodů a obsadili první místo.
Zpočátku soutěže naše výkony nebyli nijak přesvědčivé, ale postupem času se naše hra zlepšila. Z posledních deseti utkání jsme prohráli jen jednou, a to 2:3. Výkonnost většiny hráček se výrazně zlepšila. To, jak moc se každá posunula odpovídá jejich tréninkové docházce a výrazně i tréninkové morálce. Některé mají v tomto značné rezervy, a bylo by záhodno na tom zapracovat.

Finálová skupina se začíná hrát 20.ledna. V tabulce jsme na druhém místě za zatím suverénním Novým Jičínem. Přesto doufáme, že se s ním popereme ve všech čtyřech utkáních, které nás čekají. Naše další soupeřky jsou Český Těšín a Frenštát pod Radhoštěm.

Autor, trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor kadetek: TJ Ostrava "B" - TJ Hlučín, z.s. 3:0, 3:1  
V sobotu první prosincový den roku 2018 družstvo Kadetek "B" TJ OSTRAVA sehrálo dvě utkání proti TJ Hlučín v domácím prostředí tělocvičny ZŠ gen Píky.
První utkání zvládlo bez ztráty setu 3:0 ve složení: nahrávka: Bára Mužíková, Majda Otípková, na smeči Evelína Belinová, Daniela Carroll a Gabriela Zychová, na bloku Natálie Pánková a Nicola Zeisberger s podporou libera Klárou Cholevíkovou.
Do druhého utkání nastoupil pozměněný kádr: N- Bára Mužíková, Majda Otípková a Karolina Viktorínová, B- Eva Papoušková, Adriana Přívarová a Adéla Lapčíková, S- Evelína Belinová, Daniela Carroll a Gabriela Zychová a na liberu Klára Choleviková a i toto utkání jsme vyhráli 3:1.
Tým se opět dostal na vítěznou vlnu a připsal si do tabulky MS soutěže 6 bodů.

Autor, asistent trenéra - Vendula Comorková

 

Extraliga kadetek:  TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava 3:0, 1:3

1.liga juniorek:  ŠSK Bílovec - TJ Ostrava "B" 1:3, 3:0

KP mladších žaček : TJ OSTRAVA "A" 5. místo,  TJ OSTRAVA "B" 1. místo