Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 12.1.- 13.1.2019

2. liga žen:  TJ Ostrava "B" - TJ OP Prostějov 3:0, 3:0
První utkání : TJ Ostrava B – TJ OP Prostějov 3:0 (25:9, 25:15, 25:14)
Po vánoční pauze jsme se hned druhý lednový víkend vrhli do odvetných utkání. Z Prostějova jsme si na podzim odvezli 2 tiebreakové výhry, v odvetě jsme chtěli získat více.
Hned od úvodu utkání bylo jasné, kdo je dnes favoritem. Velmi dobře jsme přihrávali, a tak jsme mohli zúročit naši výškovou převahu. Soupeřky jsme jasně zatlačili do defenzívy, nejenom útokem, ale i podáním. Prostějov je nejmladší tým v soutěži, naplno se projevila jejich ještě nezkušenost.Postupně se na hřiště dostávaly všechny hráčky. Až na výjimečné momenty nenašly naše soupeřky protizbraň. Byli jsme jasně lepší, o čemž svědčí i výsledky jednotlivých setů.
Sestava : Adamčíková Monika, Graczová Hana, Polášková Tereza, Panková Michaela, Gengelová Lenka, Jennelová Petra, libero Boháčová Nikol – Uhlářová Klára, Jošková Tereza Bradová Monika


Druhé utkání : TJ Ostrava B – TJ OP Prostějov 3:0 (25:11, 25:15, 25:12)
Do druhého utkání jsme udělali všechny možné změny, na výkonu družstva se to vůbec neprojevilo. Hráli jsme opět soustředěně, jen s minimem nevynucených chyb. Opět jsme jasně dominovali. Postupně jsme zapojili do hry opět všechny hráčky a jasně zvítězili.
V letošní sezóně to bylo zatím naprosto nejvýraznější vítězství.
Sestava : Adamčíková Monika, Panková Michaela, Uhlářová Klára, Jošková Tereza, Bradová Monika Jennelová Petra, libero Boháčová Nikol – Graczová Hana, Polášková Tereza, Gengelová Lenka

V sobotu 19.1. od 11.00 hrajeme opět doma na jízdárně s posledními Šlapanicemi. Vzhledem k výsledkům u nich jim máme co vracet. Tak doufáme, že si udržíme dobrou formu i nadále.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Kadetky A: TJ Ostrava - VK Prostějov 2:3, 0:3
První utkání: EX-KKY  TJ OSTRAVA - VK PROSŤEJOV 2:3 (15,-21,-14,-22,-13)
Před utkáním s Prostějovem jsme věděli, že tento zápas je pro nás důležitý, do prvního setu jsme nastoupili tedy s odhodláním a soupeře smetly 25:12. Další střed se soupeřem jsme začali více chybovat, ale dali jsme hlavy vzhůru a set ukončili za stavu 25:21.
Prostějov se po malém oddechu ale vzchopil a v dalších setech už to pro nás nebyl tak lehký soupeř, naše chyby se opět dostaly na povrch a umožnily tak soupeři celé utkání vyhrát. Souboj skončil 2:3.

Druhé utkání: EX-KKY  TJ OSTRAVA - VK PROSŤEJOV 0:3 (-22,19,18)
My se ale nezalekly a další utkání jsme chtěly vyhrát. Bohužel po dlouhém boji soupeř dělal méně chyb, což nás dovedlo do potíží, kdy jsme soupeřům nezvládli vzít ani jeden set a Prostějov si tak odjel s třemi čistě vybranými sety. Zápas skončil 3:0, proto bychom se měly zamyslet, snažit se nacházející soupeře porazit a nedělat tolik zbytečných chyb.

Sestava: A. Ruszová, B. Pejznochová, P. Pěnčíková, H. Boštíková, M. Śmigová, K. Žarnovická, A. Orálkova,
A. Faltínová, T. Pavlíčková, A. Klímová, E, Šťastná. M. Hepová

Autor: Tereza Pavlíčková
Trenér: Kamil Boštík


Juniorky B: Happy Sport Opava - TJ Ostrava 3:1, 3:1
První utkání: Happy Sport Opava - TJ OSTRAVA  3:1 (22,20,-23,21)
Do prvního utkání jsme nastoupili odhodlané, s chutí vyhrát. Cely zápas byl vyrovnaný ovšem Opava dělal po celou dobu zápasu méně chyb, jak na příjmu tak se jim dařilo podání. Během hry byli připraveni a v pozoru na každý balon, proto jim nedělalo problém pohnout se za balónem a vybrat ho. Nášim největším problémem bylo si přihrát míč, i přesto že jsme bojovali na Opavu to nestačilo a souboj skončil 3:1.

Druhé utkání: Happy Sport Opava -TJ OSTRAVA  3:1 (17,16,-21,19)

Další zapas nevypadal o nic líp. Opavě jsme opět vzali jeden set, ale ta se nezalekla a utkání ukočili za stavu 25:19.
Po celkovém zamyšlení nad naší hrou, bychom měli více začít makat na tréninkách, zlepšit přihrávku, celkově více chtít se zlepšovat, také bychom měly zlepšit podání a méně kazit.
Sestava:A. Ruszová, B. Pejznochová, P. Pěnčíková, M. Śmigová, A. Orálkova, T.Pavlíčková, A. Klímová, J.Šmídlová, B. Canibalová, M.. Suchomelová, V.Cáhlíková, A. Pěnčíková

Autor: Tereza Pavlíčková
Trenér: Kamil Boštík

 

Juniorky A: TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava 3:1, 2:3
Týden po domácím turnaji "O Křišťálovou vázu", v němž jsme prohrály v semifinále s Frýdkem-Místkem, ale i tak vybojovaly krásné 3.místo, jsme se vydaly právě do Frýdku. V prvním utkání byl vždy v koncovkách důslednější soupeř, to taky zapříčinilo výsledek 1:3. V druhém utkání jsme se vzpamatovaly, ale jak už to je u nás zvykem, následovalo polevení a následná ztráta dvou setů. Tiebreak se nám naštěstí povedlo vyhrát, takže si odvážíme dva velmi cenné body, které nám ještě určitě pomohou.

Autor: Klára Žarnovická
Trenér: Jiří Kozel

Přijďte nás podpořit na poslední zápas základní části! Ostrava-Brno, neděle 20.1. 11:00, Varenská


Starší žačky A: Krajský přebor st. žaček - 4. kolo 2. místo

Mladší žačky: Krajský přebor mladších žaček : 3.kolo TJ Ostrava "A" 1.místo, TJ Ostrava "B"  2. místo