Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (14.-15.10.2017)

Extraliga Juniorek:  TJ Ostrava - VK Prostějov   0:3, 0:3
Po 14-ti denní herní pauze jsme odehrály 5. a 6. kolo extraligy juniorek. Do prvního zápasu jsme vstoupily špatnou nohou, vytvořily jsme nespočet chyb, jak na příjmu, servisu, tak i na saku, kde jsme ani přes jednoblok nedokázaly balón složit na zem. Nefungovala nám obrana na síti a soupeřky si s námi dělaly takřka co chtěly.

V druhém zápase jsme se vzchopily a řekly si, že jim to nedáme tak lehce. V prvním setu jsme zhruba do poloviny vedly s náskokem 5-6 balónů, v koncovce nás zatlačil soupeř servisem, my udělaly plno chyb a set prohrály rozdílem 24:26. Druhý a třetí set jsme nedokázaly soupeřky nijak ohrozit a sety jsme prohrály jednoznačně. Zápasy nám ukázaly věci, na kterých je třeba pracovat a zdokonalovat je.

Autor: Hanka Záhorská


Extraliga Kadetek:  TJ Ostrava - VK Prostějov   3:0, 3:1
15.10.2017 - volejbalové utkání extraligy kadetek TJ Ostrava - VK Prostějov.
Hrály jsme doma na Hale mládeže. V prvním setu prvního utkání jsme si získaly servisem a neděláním zbytečných chyb velký náskok, což vedlo k naší výhře 25:8.
S každým setem se soupeř zlepšoval, ale my jsme svou bojovností vyhrály 3:0.
V druhém utkání se sice Prostějovu podařilo vyhrát jeden set, ovšem skončil až 29. bodem soupeře. Z Ostravy si Prostějov neodvezl žádný bod a druhé utkání skončilo stavem 3:1.

Autor: Klára Žarnovická


2. liga Žen:  TJ Ostrava "B" - VK Austin Vsetín  3:0, 1:3
Včerejší dva zápasy TJ Ostravy B a VK Austin Vsetínu měly dvě opačné tváře, dva rozdílné výsledky (3:0, 1:3) a přístupy.
Do prvního zápasu nastoupila sestava: Pavelková M., Kubešová J. Jennelová P.Křenková K., Adamčíková M. a Graczová H. První set jsme odehrály s přehledem, i v druhém setu jsme měly dominantní začátek, což umožnilo pustit do hřiště Bradovou M. a Žvačkovou E.
Tempo se s příchodem holek trochu zmírnilo, ale zbytek týmů holky podržel a svým povzbuzováním a zodpovědnou hrou set dotáhly do vítězného konce. Do třetího setu nastoupila opět základní sestava s cílem udělat si opět náskok a pustit na hřiště další hráčky. Bohužel, náskok se nám nepodařilo udělat a sestavu jsme neměnily.

Do druhého zápasu nastoupila nová sestava: Žvačková E., Kubešová J. Jennelová P.Křenková K., Bradová M. a Graczová H.
Celý druhý zápas jsme neustále na soupeře ztrácely. Chybovaly jsme na příjmu, útoku, zmatky jsme měly v postavení, chyběl nám pohyb v poli, tým částečně přestal komunikovat, odešlo povzbuzování a celému vývoji nepomohla ani chyba v postavení.
Pouze v třetím setu jsme udělaly změnu v sestavě, na hřiště místo Jennelové P. a Žvačkové E. nastoupily Adamčíková M. a Pavelková M. Střídání bylo úspěšné a protihráčky jsme koncovce přehrály, ale čtvrtý set měl stejný průběh jako první dva.
Druhý zápas se nám vůbec nevydařil, ale máme teď dva týdny prostoru na zlepšování a věřím, že do Opavy pojedeme mnohem lépe připraveny.

Monika Adamčíková, smečařka a nová kapitánka týmu


Krajský přebor Žen:  TJ Sokol Frýdek-Místek B - TJ Ostrava "C"  3:1, 3:2
První utkání : TJ Sokol Frýdek-Místek "B"- TJ Ostrava "C" 3:1 (25:20, 25:20, 22:25, 25:16)
Netradičně v úterý jsme zavítali na půdu jednoho z horkých favoritů na vítězství v soutěži, do Frýdku – Místku.
Družstvo soupeře nastoupilo v kompletním kádru prvoligových juniorek posíleno o extraligovou hráčku žen Alenu Štundovou.
Za nás letos poprvé nastoupila již uzdravená Michaela Panková. Chyběla nám ale univerzálka Martina Holcmanová a druhé libero Petra Polakovičová.
Do prvního setu jsme vstoupili famózně a jasně jsme vedli 17:9. Potom ale soupeř zapnul na plné obrátky a ve všech herních činnostech nás začal přehrávat. Především se mu ale povedlo zatlačit nás výborným servisem. Set naprosto otočil a vyhrál 25:20. V tuto chvíli jsme nenalezli žádnou protizbraň proti jeho hře.
Ve druhém setu pokračovala výborná hra soupeře. Hned v úvodu nám odskočil na rozdíl pěti bodů, a tento náskok si víceméně udržoval až do závěru setu.
Ve třetím setu jsme nastoupili v pozměněné sestavě, a podařilo se nám změnit rytmus hry, což sokolky z Frýdku zaskočilo. Vypracovali jsme si až sedmibodový náskok. Přesto jej soupeř dokázal stáhnout, ale koncovku jsme vybojovali v náš prospěch.
Čtvrtý set se zpočátku strhla vyrovnaná bitva o každý míč, ale v polovině setu nám soupeř odskočil a již jsme neměli sílu na zvrat v utkání.
Prohráli jsme 1:3 za 84 minut.

Sestava: Gengelová Lenka, Stará Patricie, Polášková Tereza, Jaglová Radka, Matýsková Kristýna, Panková Michaela, libero Pešová Karolína – Bruncková Tereza, Uhlářová Klára


Druhé utkání : TJ Sokol Frýdek-Místek "B"- TJ Ostrava "C" 3:2 (25:17, 24:26, 25:21, 23:25, 25:11)
Do druhého utkání jsme vstoupili plni odhodlání zvítězit. Místo Patricie Staré na blok nastoupila Tereza Bruncková.
Hned od začátku se strhla velká bitva o každý bod. Bohužel na naší straně bylo více nevynucených chyb, což nakonec rozhodlo o výsledku prvního setu, kdy nám soupeř k závěru výrazně odskočil.
Ve druhém setu jsme vyměnili nahrávačku a daleko koncentrovanějším výkonem jsme se ujali vedení, které jsme si udržovali celý set. V závěru nás soupeř začal stahovat, ale koncovku jsme zvládli lépe my.
Třetí a čtvrtý set obě družstva předváděla volejbal nejvyšší kvality s výbornými zákroky v obraně. V tom třetím byli šťastnější holky z Frýdku-Místku, v tom čtvrtém zase naše, i když se v koncovce podařilo soupeři stáhnout z 19:24 na 23:24.
V pátém setu se skóre přelévalo ze strany na stranu, ale ve druhé části setu si soupeřky vybudovali mírný náskok, který se nám ani po enormní snaze nepodařilo otočit.
Utkání jsme prohráli 2:3 za 101 minut.
Sestava: Gengelová Lenka, Bruncková Tereza, Polášková Tereza, Jaglová Radka, Matýsková Kristýna, Panková Michaela, libero Pešová Karolína – Stará Patricie, Uhlářová Klára

Přes porážku ale je třeba naše děvčata opravdu pochválit. Úroveň obou utkání daleko přesahovala kvalitu krajského přeboru.
Výborný výkon předvedly všechny hráčky, ale jestli lze někoho vyzdvihnout, tak naprosto vynikající výkon předvedla na liberu Karolína Pešová. Na smeči hrála velmi dobře i Lenka Gengelová.

V tabulce jsme klesli na druhé místo za Polanku, ale čeká nás ještě spousta utkání.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Žen:  TJ Ostrava "C" - TJ Fulnek 3:2, 2:3
První utkání : TJ Ostrava C – TJ Fulnek 3:2 (21:25, 20:25, 25:21, 25:23, 15:5)
Po náročných utkáních v úterý ve Frýdku-Místku jsme hned v sobotu přivítali družstvo z Fulneku.
V sestavě chyběla Matýsková Kristýna a Polášková Tereza.
Po loňských zkušenostech, kdy jsme s Fulnekem prohráli tři ze čtyř utkání, jsme očekávali vyrovnaný souboj.
To se taky potvrdilo, a od začátku to byl boj o každý míč. Soupeřky zdobí především veliká zkušenost, kdy v podstatě neudělají zbytečnou nevynucenou chybu. To na naší straně se hra odvíjí právě především podle toho, kolik chyb děláme. Pokud se nám daří je nedělat, potom soupeře volejbalově přehráváme a předvádíme pohledný útočný volejbal.
V prvních dvou setech jsme udělali více chyb, než by bylo zdrávo, a proto jsme vždy v koncovce tahali za kratší konec.
Od třetího setu jsme množství chyb eliminovali a i trošku se štěstím jsme vývoj utkání obrátili.
V pátém setu jsme již jasně dominovali a po 111 minutách zvítězili 3:2.
Sestava : Uhlářová Klára, Gengelová Lenka, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Panková Michaela, Bruncková Tereza, libero Pešová Karolína – Batková Veronika, Jaglová Radka

Druhé utkání : TJ Ostrava C – TJ Fulnek 2:3 (23:25, 16:25, 25:14, 26:24, 13:15)
Do druhého utkání bohužel již nemohla nastoupit lehce zraněná Michaela Panková, a také jsme změnili libero, nastoupila Petra Polakovičová.
První set byl velký boj, kdy se vedení přelévalo ze strany na stranu, bohužel se špatným koncem pro nás.
Koncovka prvního setu nás srazila na kolena, a ve druhém setu se nám nedařilo vůbec nic. Prohráli jsme poměrně hladce, a vypadalo to na jasné utkání pro soupeře.
Od třetího setu jsme se ale zvedli a začali opět hrát podle našich schopností, a tentokrát jasně zvítězili my.
Čtvrtý set se ale odvíjel v režii soupeře, a vypadalo to na prohru 1:3. V koncovce se nám ale podařilo zabojovat a i se štěstím otočit a uhrát koncovku.
Pátý set jsme lépe začali my, ale postupně nás soupeř stahoval bod po bodu.
Vyrovnaná koncovka vyzněla pro soupeře, a tak dnes došlo k rovné dělbě bodů.
V průběžném pořadí krajského přeboru nám patří druhé místo.
Sestava: Uhlářová Klára, Jaglová Radka, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Batková Veronika, Bruncková Tereza, libero Polakovičová Petra – Gengelová Lenka

Po odehraných osmi utkáních nás teď čeká kratší třítýdenní přestávka.
Nejbližší utkání hrajeme na půdě první a zatím neporažené Polanky nad Odrou v sobotu 4.11. od 9.00 hodin.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek: TJ Sokol Stará Bělá - TJ Ostrava  0:3, 0:3
První utkání : TJ Sokol Stará Bělá - TJ Ostrava 0:3 (8:25, 12:25, 16:25)
Po nedělní výhře jsme hned ve středu hráli ve Staré Bělé.
Stará Bělá nepatří k favoritům soutěže, a v jejich družstvu nastupují i hráčky z kategorie žákyň.
Hned od úvodu bylo jasné, které družstvo bude mít dnes navrch. Poměrně rychle jsme se vypořádali se stísněnými prostory jejich sokolovny, a celé utkání diktovali tempo hry. Pouze ve třetím setu se nás soupeř chvíli držel, ale neponechali jsme nic náhodě, a jasně zvítězili.
Sestava: Krupová Alena, Sabelová Tereza, Brusová Zuzana, Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára - Planková Karolína, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Kundlová Kateřina

Druhé utkání : TJ Sokol Stará Bělá - TJ Ostrava 0:3 (21:25, 19:25, 16:25)
Ve druhém utkání jsme nastoupili v pozměněné sestavě a soupeře po jasné výhře v prvním utkání mírně podcenili.
První set byl docela vyrovnaný, koncovku jsme ale uhráli.
Postupem času jsme získávali převahu, jak na hřišti, tak i ve skóre, a zápas v poklidu dotáhli do vítězného konce.
V obou utkáních se opět prostřídali všechny hráčky. Tentokrát jsme hráli bez libera, aby si vzadu zahrály i blokařky, které i přihrávaly.
Po prvních čtyřech utkáních jsme bez ztráty bodů, a těšíme se na další soupeře.
Sestava: Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Kundlová Kateřina - Krupová Alena, Sabelová Tereza, Brusová Zuzana

Tím nejbližším bude v neděli 22.10. od 10.00 Polanka nad Odrou v hale na jízdárně. Zveme všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Kadetek:  TJ Sokol Frýdek-Místek "B" - TJ Ostrava "B" 3:0, 3:0   
Dnes - sobota 14. října jsme se zúčastnily zápasu Kadetek B ve Frýdku Místku. Moc se nám nedařilo takže jsme dopadly s bodovým skórem 0 za výsledky utkání 0:3 , 0:3.
Měly bychom zapracovat na obraně - více si dávat pozor na úlivky a každá si hlídat kde má stát. Dále na příjmu a podání kde děláme stupidní chyby. Neuškodilo by kdybychom se více povzbuzovaly.

Michaela Jestřembská, blokařka týmu


Starší žačky: Kvalifikace Český pohár 2017/2018 - Postup do první sedmičky
14.-15.10. proběhla kvalifikace Českého poháru st.žákyň v Bílovci.
Naše děvčata zvítězila ve skupině a postopila do první čtverky, kde se bojovalo o postup do první sedmičky. Děvčata to zvládla a na míče postoupila.
Děvčata si musí ještě srovnat v hlavě, aby se nám nestávalo, že po vítězství v prvním setu 25:10 prohrajeme celé utkání 1:2. A hráčky, které vystřídají a nastoupí do utkání jej vypustí.
Tentokrá jsme měli štěstí, ne vždy to musí vyjít.

Děvčatům blahopřeji - Pepa

Na svazovách stránkách cvf.cz nejsou uvedené žádné podrobnosti ke kvalifikaci.