Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 15.2. - 16.2.2020

2.liga Žen
TJ Ostrava "B" - VK Prostějov "B"   1:3 (-24,-22,24,-22)
TJ Ostrava "B" - VK Prostějov "B"   0:3 (-16,-17,-15)

Soupeřky z Prostějova jsou sice v tabulce pod námi, ale u nich vždy záleží, v jaké sestavě hrají. U nich na nás na podzim vyrukovaly v té nejsilnější. Ani tentokrát nepřijely se žádnou lavičkou, z extraligových hráček přijely 3. Byly to vlastně jediné soupeřky, se kterými jsme na podzim nezískali ani jeden bod.
My jsme se tentokrát nesešli v ideální sestavě. Chyběly nám všechny extraligové juniorky (hrály extraligu juniorek ve Frýdku-Místku), kapitánka Hanka Gráczová musela zůstat v práci, Lucka Krátká odjela na lyžařský kurz, Kája Janochová mohla pouze na první utkání, Hanka Záhorská byla nemocná, Vanessa Hurníková je na soustředění na Floridě. Naopak s námi hrála Monika Jošková na liberu, ale pouze první 3 sety, poté musela taktéž odjet do Frýdku-Místku na extraligu juniorek. Ve čtvrtém setu proto rychle naskočila Adéla Orálková, se kterou jsme počítali na libero až na druhé utkání.

První utkání : TJ Ostrava B – VK Prostějov B 1:3 (24:26, 22:25, 26:24, 22:25)
Vzhledem k tomu, kolik nás tentokrát bylo, jsme museli lehce zaimprovizovat. Na účku se představila Terka Jošková, na smeč putovala Karolína Janochová. I přesto se dalo očekávat vyrovnané utkání, což nakonec v jeho průběhu potvrdilo.
Úvod utkání nám nevyšel úplně ideálně. Soupeřkám se podařilo odskočit až na 9:6. Nám se podařil zvrat na 12:9, ale následně to bylo zase 13:15 a 14:17 v náš neprospěch. Výborným podáním Terky Joškové a dobrou hrou jsme se dostali do vedení 23:20, následně 24:21. V koncovce jsme ale totálně propadli. Pěti body v řadě jsme set prohráli.
Druhý set jsme oproti tomu prvnímu začali lépe a dostali se do vedení 8:4. Soupeřkám se ale podařilo srovnat. Vedli jsme ještě 19:18, ale koncovka nám znovu nevyšla.
I třetí set byl naprosto vyrovnaný. Po většinou jsme sice vedli až 18:13, do koncovky se šlo ale za nepříznivého stavu 18.20 a 20:23. Tentokrát jsme ale zabojovali a vynutili si pokračování utkání do dalšího setu.
Bohužel jsme museli začít bez libera, což vedlo k hrozivému skóre 0:7. Od stavu 7:15 jsme ale mohutně začali dotahovat až na 16:17. Set a tím i celé utkání se nám ale zlomit nepodařilo. Byla to určitě škoda, neboť na vítězství určitě bylo.
Sestava : Polášková Tereza, Janochová Karolína, Kotasová Michaela, Augustinová Eliška, Jošková Tereza, Gengelová Lenka, libero Jošková Monika – libero Orálková Adéla, Koloničná Petra

Druhé utkání : TJ Ostrava B – VK Prostějov B 0:3 (16:25, 17:25, 15:25)
Do druhého utkání se postavilo 7 statečných, či spíše zbylých hráček. Museli jsme hrát se dvěma nahrávačkami, občas na jednu, občas na dvě. Terka Jošková se přesunula na smeč.
Celé utkání jsme se snažili vzdorovat, tentokráte proti již očividně lepším soupeřkám. Bohužel na to, abychom mohli klást větší odpor, to nestačilo. Navíc nám ani jednou nevyšel úvod setu, a vždy jsme rychle výrazně prohrávali. Potom to už bylo jen dotahování. Soupeřky si nikdy nenechaly náskok utéct, a tak asi nebyla šance.
Na druhou stranu po minulém týdnu, kdy jsme v Bílovci hráli opravdu špatně, tak tentokrát nám nechyběla bojovnost, a byl to daleko lepší výkon z naší strany. Škoda prvního utkání, kdy jsme nezvládli koncovky, a některými hloupými chybami se připravili o možné vítězství.
Sestava : Polášková Tereza, Kotasová Michaela, Augustinová Eliška, Jošková Tereza, Koloničná Petra, Gengelová Lenka, libero Orálková Adéla

Tuto sobotu jedeme do Vsetína. Ten také nemá z poslední doby moc dobré výsledky, takže uvidíme.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


1.liga Juniorek
TJ Ostrava "B" - VSC Zlín     0:3 (-20,-10,-21)
TJ Ostrava "B" - VSC Zlín     0:3 (-16,-16,-15)

V našem předposledním vystoupení letošní sezóny ligy juniorek jsme na domácí půdě přivítali holky ze Zlína. Hrálo se až od 11.30, neboť jsme se střídali s druhou ligou žen.
V prvních vzájemných utkáních ve Zlíně jsme prohráli výrazným rozdílem. Doma jsme si chtěli napravit reputaci, a minimálně soupeřky více potrápit. Favoritkami byly ony, některé z nich hrají tuto soutěž asi čtvrtým rokem. Navíc pro ně velmi důležité utkání v boji o postup do baráže o extraligu. Nám chyběly některé opory, nebyly s námi ani naše posily ze žákyň. Naopak si s námi přijela zahrát Verča Fukalová z kadetek a hostující Sandra Bělohoubková.

První utkání : TJ Ostrava B – VSC Zlín 0:3 (20:25, 10:25, 21:25)
Hned od úvodu utkání nás zlíňačky drtily podáním, tak jako při utkání u nich. Tentokrát jsme ale úspěšně vzdorovali, a občas jim vraceli stejnou mincí. Přesto jsme celý první set pouze dotahovali.
Druhý set na nás vlétli ještě výrazněji, a od stavu 4:12 to bylo z jejich strany již jen o tom, tento set dohrát.
I ve třetím setu nám ulétly na 10:3. Přesto jsme se nevzdávali a zabojovali. Snížili jsme na 7:11., opět nám utekly na 19:11. Poslední naděje ještě svitla za stavu 15:19, ale to už bylo z naší strany vše.
Sestava : Orálková Adéla, Křístková Adéla, Pánková Natálie, Lastovicová Nely, Kubacká Nicola, Fukalová Veronika, libero Vajdová Klára - Jetmarová Hana, Gongalová Karolína, Bělohoubková Sandra

Druhé utkání : TJ Ostrava B – VSC Zlín 0:3 (16:25, 16:25, 15:25)
Do druhého utkání jsme vstoupili značně lépe, než do toho prvního. Dokonce jsme šli do vedení 7:5. Soupeřky nás následně dotáhly, a do stavu 13:14 to vypadalo na vyrovnanou koncovku. Bohužel přišla série sedmi bodů a bylo rázem po prvním setu.
I druhý set jsme se zkraje drželi, a až do stavu 9:8 to bylo celkem ucházející. Jenže opět série šesti bodů nám vzala vítr z plachet a set jsme jasně prohráli.
Třetí set měl podobný průběh, jako ty dva předešlé. Chvíli jsme se drželi, ale potom nás soupeřky opět zatlačily servisem, vytvořily si náskok, který už nepustily.
Sestava : Orálková Adéla, Křístková Adéla, Pánková Natálie, Kubacká Nicola, Fukalová Veronika, Bělohoubková Sandra, libero Lastovicová Nely - Vajdová Klára, Jetmarová Hana, Gongalová Karolína

I přes porážky to tentokrát bylo daleko lepší vystoupení, než u nich. V posledním utkání sezóny nás doma v neděli 1.března čeká soupeř nejtěžší – VK Prostějov. Doufejme, že to z naší strany bude alespoň bojovný výkon.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Český Pohár - CP-ZKY- F2 1.osmička  6.místo
Liberec - Ostrava 2:0 ( 19,21)
Velmi silný soupeř. Nastoupily jsme jako rovnocenný soupeř, soupeře jsme tlačily v útoku, ale pole bylo špatné. Nebyly jsme schopné pořádně přijmout  a ani vybírat útoky. Koncovku jsme nezvládly. V druhém setu jsme trochu zlepšily pole, ale i taky soupeř měl více štěstí v útoku i na bloku a v koncovce jsme udělaly zbytečné chyby a stálo nás to zápas.

Ostrava - KP Brno 1:2 ( 16,-20,-10)
Začaly jsme hrát úděrně, nekazily ani tolik servisů a soupeře tlačily útokem. V druhém setu jsme udělaly pár chyb, nebyly jsme shcopné zaútoč. Útoky šly hodně do autu a naše pole bylo špatné. V tiebreaku jsme sice soupeře tlačily, ale ten neudělal tolik chyb jako my.

Hradec Králové - Ostrava 2:1 ( 13,-21,6)
Náš oblíbený soupeř, dokážeme s ním hrát rovnocenný zápas. První set byl v režii soupeře, nebyly jsme schopné přijmout servis. A tak jsme uhrály pouze 13 bodů. V druhém setu jsme začaly hrát útočněji a začaly nám vycházet útoky středem. Sice jsme musely až do koncovky hrát  obezřetně, ale dokázaly jsme ji urvat. V tiebreaku jsme nebyly schopné přijmout servis a tak se nám podařilo uhrát pouze 6 bodů.

Ostrava - Frýdek Místek 2:0 (16,24)
Náš velký rival z kraje, přijel oslabený, " jak sám říkal". My jsme získaly převahu již od začátku, dařilo se nám na servise i v útoku. Sice Frýdku jsme povolily menší šňůru na servise, kterou jsme musely poté dotahovat, ale set jsme vyhrály. Druhý set jsme si sami znepříjemnily, nedokázaly jsme si pořádně přijmout a poté útoky byly mimo hřiště. V koncovce jsme byly koncentrovanější a dokázaly jsme uhrát důležité balóny.

Olymp B - Ostrava 2:0 ( 18,16)
Tento zápas jsme nezačaly vůbec dobře, sice jsme získaly první bod, ale soupeř nám ubil servisem a vedl dokonce 18:4. Pak jsme dokázaly konečně zaútočit a servisem jsme se přiblížily na rozdíl 2 bodů. Udělaly jsme zbytečně chyby na servise a nedokázaly jsme přijmout a tak jsme tento set prohrály. Druhý set začal podobně, ale tahaly jsme se ze začátku o každý balón, ale od zisku našich 16 bodů jsme nebyly schopné uhrát už ani bod.

Kralupy - Ostrava 2:1 ( 22, -21,9)
Od začátku jsme se tahaly o každý balón, nedovolily jsme soupeři větší náskok než 2 body. Koncovku prvního setu jsme nezvládly a zbytečně prohrály. Druhý set byl už lepší, ale opět nervozita vládla na našem přijmu. Sice nám i rozhodčí pár balónů upískal, ale měly jsme si to uhrát. Šly jsme do zkráceného setu, ale soupeř nás tlačil servisem a my jsme nebyly schopné otočit. Tento zápas jsme ztratily.

Ostrava - Hlincovka 2:0 ( 12,17)
Poslední zápas, kde šlo o všechno. Nastoupily jsme úplně v klidu a začaly hrát svoji hru. Dařil se nám servis, bloky, v útoky jsme byly trochu zdrženlivé, ale soupeř hodně kazil a nám se dařily ulívky. Musím říci že to byl skvělý zápas ještě s lepším koncem.
 
Sestava: Zedníková Beata, Bauerová Aneta, Jedličková Elen, Klajmonová Patricie, Šínová Veronika, Fajkusová Vendula, Zedníková Ema, Tobiášová Nela, Moravčíková Anička, Radová Tereza                                                                                                                         

Napsala: Jedličková Elen
Trenér: Iveta Krátká


Extraliga Juniorek
EX-JKY- 2. část soutěže    3.místo
2. turnaj - skupina B, Pořadatel Frýdek-Místek
Termín: 15.-16.2.2020  10:00hodin
Trenér: Ondra Šimák


Krajský přebor Kadetek
TJ Ostrava "B" - VK Polanka nad Odrou, z.s.     0:3 (-11,-15,-14)
TJ Ostrava "B" - VK Polanka nad Odrou, z.s.     0:3 (-12,-9,-12)
Trenér: Pepa Božík