Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (16.-17.12.2017)

Krajský přebor žen - 21. a 22. kolo
První utkání: TJ Fulnek - TJ Ostrava "C"     2 : 3  (-23,-22,20,13,-7)
Sestava: – Gengelová Lenka, Panková Michaela, Stará Patricie, Polášková Tereza, Uhlářová Klára, Kundlová Kateřina -libera: Polakovičová Petra, Planková Karolína
Do prvního zápasu jsme nastoupily s obrovským nasazením a chutí vyhrát.V prvním setu nám ale ze začátku soupeřky utekly na rozdíl pěti bodů. Ten se nám ale podařilo hned smazat, dorovnat a otočit. Set jsme v koncovce vyhrály.
Do druhého setu jsme nastoupily zodpovědněji. Náskok si soupeřky nevybojovaly a my hrály naši pohodovou hru s převahou na síti i v poli.
Třetí set jsme ale vypustily, hned ze začátku si soupeřky udělaly náskok a ani po varovném rozdílu několika bodů jsme je nedokázaly dorovnat.
Čtvrtý set byl obdobný. Začaly jsme hodně chybovat. Nedokázaly jsme přehodit balón přes síť a také na podání jsme vyhořely.
Tiebreak byl ale náš, ten jsme si nenechaly vzít a zápas jsme tím vyhrály.

Druhé utkání: TJ Fulnek - TJ Ostrava "C"     2 : 3  (-21,19,-20,26,-14)
Sestava – Gengelová Lenka, Panková Michaela, Polášková Tereza, Uhlářová Klára, Kundlová Kateřina, Polakovičová Petra - libero: Planková Karolína,  Stará Patricie
Do druhého zápasu již nenastoupila zraněná Patricie.
Druhý zápas byl velmi vyrovnaný. I když jsme zlepšily podání a přestaly tolik chybovat, soupeřky nám nic nedaly zadarmo.
První set jsme jasně vyhrály, v druhém jsme ale opět klesly dolů. Nejzajímavější byl set čtvrtý, kde jsme se tahaly o každý balón a koncovka byla velmi napínavá, měly jsme i mečbol, který ale na konec domácí hráčky odvrátily a v setu zvítězily 28:26.
Celkově jsme ale byly velmi vyhecované a neskrytě se radovaly z každého míče. Proto jsme do pátého setu nastoupily s odhodláním i tento zápas vyhrát. Sice se nám nedařilo vytvořit náskok jako v minulém tiebreaku, ale i přesto jsme zápas vyhrály.

I když nám dnes chybělo plno hráček ze základní šestky (4 hráčky), tak duo kadetek (Planková a Kundlová) tým skvěle doplnilo.
Obě utkání nebyla vůbec lehká, a děvčatům je třeba vyseknout poklonu za bojovnost a kolektivní výkon. Pokud by se měl někdo vyzvihhout, tak by to byly všechny hráčky.

Autor: Míša Panková


Krajský přebor mladších žaček - 3.kolo
TJ OSTRAVA "A"   2. místo
V sobotu proběhlo v Novém Jičíně třetí kolo Krajského přeboru mladších žáček.
Naše děvčata podala dobrý výkon a porazila Nový Jičín 2:0 a Frýdek Místek také 2:0.
Ve třetím utkání jsme hráli proti vedoucí Orlové. Ve dvou setech děvčata hrála velmi dobře, bohužel ve třetím setu přišel nepochopitelný zkrat celého družstva. Najednou jsme prohrávali 0:10 a již jsme se nevzchopili a ostudně jsme prohráli 3:15.

Autor: Pepa Choma

TJ OSTRAVA "B"   2. místo