Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 17.-18.2.2018

Krajský přebor žen: TJ Sokol Palkovice : TJ Ostrava 1:3
TJ Sokol Palkovice - TJ Ostrava "C"   1 : 3  (22,-18,-22,-12)
Sestava : Polášková Tereza, Holcmanová Martina, Panková Michaela, Bruncková Tereza, Matýsková Kristýna, Gengelová Lenka, libero Polakovičová Petra – Uhlářová Klára, Jaglová Radka
Do toho zápasu jsme nastoupily s velkým náskokem oproti soupeřkám. Byl to v pořadí třetí zápas s družstvem Palkovice. Předešlá utkání, které jsme hrály před dvěma týdny, byly ještě v živé paměti. Byly jsme přesvědčeny, že zápas vyhrajeme a pojedeme domů s postupem do 3. kola.
Soupeřky nám ale nic nedaly zadarmo. Do prvního setu nastoupily s obrovskou razancí a během krátké doby nám utekly na rozdíl deseti bodů. Většinu setu se takto držely před námi, až ke konci jsme začaly náskok stahovat. Na výhru to ale nestačilo.
Do druhého setu jsme už ale nastoupily zodpovědně. Soupeřky jsme téměř nepustily před nás a získaly tak kontrolu nad celým utkáním. Ani rozmanité střídání hráček nic neměnilo na pohodové hře.

Autor: Michaela Panková


Krajský přebor juniorek: TJ Ostrava : SK Slezan Orlová 1:3, 2:3
První utkání : TJ Ostrava – SK Slezan Orlová 1:3 (21:25, 20:25, 25:11, 21:25)
V neděli jsme přivítali družstvo Orlové, prozatím suverénního lídra soutěže, který zatím utrpěl pouze jednu porážku. Přesto jsme jim nechtěli dát nic zadarmo.
Bohužel úvod utkání nás zastihl naprosto nepřipravené, o čemž jasně vypovídá stav skóre:
0:4, 1:7, 3:18. Najednou ale nastal zvrat a začali jsme hrát tak, jak bychom si představovali. Dokázali jsme snížit až na stav 20:23, ale první set jsme nezachránili.
Naopak do druhého setu jsme nastoupili koncentrovaní, a postupně si vypracovali náskok až šesti bodů. Poté nastal opět výpadek, a přenechali jsme soupeřkám vedení, které si udržel až do závěru setu.
Ve třetím setu jsme hráli velmi dobře, s minimem chyb, a tak jsme jej naprosto ovládli.
Bohužel ve čtvrtém setu jsme nedokázali navázat na dobrý výkon ze setu třetího a postupně prohrávali 3:7 a 4:11. Náskok soupeřek jsme poté snižovali až na 20:22, ale na víc jsme se nezmohli, a tak odešli poraženi 1:3, paradoxně s pozitivním skóre 87:86.
Sestava : Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Brusová Zuzana, Hepová Michaela - Sabelová Tereza

Druhé utkání : TJ Ostrava – SK Slezan Orlová 2:3 (25:22, 15:25, 24:26, 26:24, 13:15)
Do druhého utkání jsme vstoupili s odhodláním se znovu o výsledek poprat.
Zkraje prvního setu se nám to ale nedařilo, a tak jsme v jeho celém průběhu prohrávali.
Koncovku jsme ale zvládli na výbornou a vyhráli 25:22.
Druhý set se pro nás také nevyvíjel dobře, a soupeřky nás jasně přehráli.
Ve třetím a čtvrtém setu to byla velká bitva o každý bod. Bohužel většinou na obou stranách rozhodovaly chyby, kterých se družstva dopouštěla. Bylo to oboustranně přibližně stejné, a tak se šlo do pátého setu. V něm jsme vůbec nezvládli úvod a prohrávali postupně 0:4 a 2:9.
Přesto jsme se nevzdali a dokázali snížit na 12:13. V závěru setu stálo ale více štěstí na straně soupeřek.
Sestava : Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Ruszová Anna, Brusová Zuzana, Hepová Michaela, Sabelová Tereza - Kašpárková Adéla

V průběhu obou utkání jsme střídali velmi dobrý výkon s velmi špatným. Nedokážeme udržet kvalitní výkon po delší dobu, a vždy sklouzneme k sériím chyb. Parametry hry se lepší, ale nedokážeme dobře hrát po delší dobu. Je to dáno především špatnými technickými návyky, které se bohužel daří odstraňovat velmi pomalu.

V tabulce jsme klesli na 3.místo za Karvinou.
Příští utkání hrajeme v sobotu 3.března právě v Karviné.

Autor: Radek Brzobohatý


2. liga Žen: TJ Sokol Šlapanice : TJ Ostrava 0:3, 0:3

Krajský přebor Kadetek: VK Beskydy Frýdlant nad Ostravicí : TJ Ostrava 3:1, 3:1


Krajský přebor starších žáček - 5.kolo 18.2.2018
TJ OSTRAVA "A"    Skupina "A"  turnaj bude odehrán 24.2.2018

TJ OSTRAVA "B"   Skupina "D"   2. místo

TJ OSTRAVA "C"   Skupina "G"   1. místo


Krajský přebor ml. žaček - 5.kolo
TJ OSTRAVA "A"   1. místo
V sobotu proběhlo v Orlové 5 kolo Krajského přeboru mladších žákyň.
V prvním utkání hrála děvčata proti F-M. Nešlo nám tolik podání a po boji jsme zvítězili 2:1.
Ve druhém utkání proti slabšímu celku Krnova jsme vedli 6:0 a děvčata soupeře viditelně podcenila, najednou se nakupily chyby, nesoustředěnost a z utkání se stalo drama, přesto jsme zvítězili 2:0.
V posledním utkání proti vedoucímu celku Orlové jako by nastoupilo jiné družstvo. Na soutěž ml. žactva to bylo výborné utkání obou celků, výborná podání, velmi pěkné výměny a bojovnost. Po boji jsme zvítězili 2:1 a toto kolo vyhráli.

Autor: Pepa Ch.
 

TJ OSTRAVA "B"   2. místo