Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 17.-18.3.2018

Extraliga Kadetek:  2.část soutěže, 2.turnaj - skupina B : 1. místo
Místo: Hala Sportovního gymnázia Plzeň, Vejprnická 56, Plzeň Skvrňany
Termín: 17.3. – 18.3.2018

Utkání první:  TJ Lokomotiva Plzeň – TJ Ostrava  1:3 (19,-22,-24,-23)
Rozhodčí utkání byla delegována: Veronika Zápotocká
Trenér TJ Ostrava: Martina Prchalová, asistent Kamil Boštík
Trenér TJ Lokomotiva Plzeň: Petra KonopíkováV prvním setu nastoupil náš celek v sestavě: Hana Boštíková (nahrávačka), Faltínová Anežka (smečařka), Hurníková Vanesa (blokařka), Makovcová Marie (univerzálka), Žarnovická Klára (smečařka),  Poláchová Ivana (blokařka) a Šťastná Ema (libero).
Naše lavička dalších hráček, které byly připraveny do utkání zasáhnout, a které mohutně povzbuzovaly, sestávala z: Kundlová Kateřina (univerzálka), Vaňková Barbora (blokařka), Ruszová Anna (blokařka), Heppová Michaela (smečařka), Vytisková Eliška (nahrávačka)
Sestava Plzeň: Prokšová, Blažková, Opavová, Mentlová, Švejnohová, Batíková.
Lavička: Miková, Kupilíková, Chlumecká, Šmejkalová, Bauerová, Beštová.

V nové prostorné sportovní hale, o které se může Ostravskému klubu kadetek jen zdát, začalo první utkání ve 13 hodin. Naše děvčata přišla na utkání o něco dříve než je při utkání obvyklé a začala si na velký prostor haly zvykat.
Nové prostředí haly se odrazilo na hře prvního setu, kdy družstvo Plzně po 19 minutách vyhrálo rozdílem šesti bodů. Na hřišti to ale tak jednoznačně nevypadalo a naše kadetky se opravdu snažily. Za stavu 20:17 si naše trenérka Martina Prchalová vzala oddechový čas, při kterém hráčkám, společně s asistentem Kamilem Boštíkem, vysvětlila chyby, kterých se dopouštějí při hře. Oddechový čas jim částečně pomohl, ale hráčky Plzně si od devatenáctého resp. dvacátého bodu,  již vítězství nenechaly vzít a odskočily až na konečných 25:19.
V druhém setu jsme nastoupili s drobnou změnou, kdy univerzálku Marii Makovcovou nahradila Eliška Vytisková. Tato změna se osvědčila a děvčata zpočátku druhého setu stále držela drobný náskok, který stále navyšovala až na rozdíl tří až sedmi bodů a na závěr po velkém úsilí jej dovedla do vítězného setu a srovnala sety na 1:1. Soupeř v průběhu setu třikrát střídal, první dvojí střídání bylo za stavu 9:14 a poté za stavu 18:22 a opětovně 19:23, kdy poslední střídající hráčku opět vrátil na hřiště. Dramatický průběh zápasu je možno vypozorovat i z oddechových časů, které si obě strany vzaly. Soupeř za stavu 9:12 a druhé v momentě 13:19.  Naše trenérka Martina využila oddechový čas také dvakrát. První za stavu 20:17 a druhý při dotahování soupeře v 24:22 pro naše děvčata. Vyhráli jsme zaslouženě za 30 minut.  
Třetí set zůstala na palubovce haly naše vítězná sestava z druhého setu. Plzeň svou sestavu obměnila, když z původní sestavy zůstaly na hřišti jen dvě hráčky. Začal třetí set a to stejně vyrovnaný jako oba předcházející sety. Oba týmy se přetahovaly o body. Plzeň „odskočila“ na 10:13 a naše trenérka si vzala svůj první oddechový čas, druhý oddech přišel za stavu 15:19 a poté nastalo v našem týmu první střídání, kdy nahrávačku Hanu Boštíkovou nahradila univerzálka Kateřina Kundlová při skóre pro Plzeň 16:21 a nahrávky se ujala Eliška Vytisková. Naše kadetky začaly soupeře bodově dotahovat a donutily trenérku Plzně Petru Konopíkovou k prvnímu oddechu za stavu 21:17 pro Plzeň. Druhý vyčerpala při stavu 21:20. Na ukazovateli bylo 21:19 pro domácí Plzeň, kdy domácí trenérka poslala na hřiště novou hráčku, kterou opětovně stáhla ze hry za stavu 24:23. To se ale naše kadetky již tak soustředily na svou práci na hřišti, že překlopily misky vah na naši stranu a při stavu 24:26 v dramatickém závěru zaslouženě zvítězily
Do čtvrtého setu nastoupilo naše družstvo se změnou na palubovce, kdy začala na nahrávce Eliška Vytisková. Na „účku“ nastoupila Kateřina Kundlová a ostatní posty byly beze změn. V průběhu setu došlo jen k jednomu střídání, kdy Kateřinu nahradila Hanka Boštíková, ale to až za stavu 19:20 pro Plzeň. V první polovině setu nám soupeř odskočil na rozdíl pěti bodů (7:12) a Martina musela zasáhnout. Vzala si tedy první oddechový čas a děvčatům společně s Kamilem  promluvila do sportovní duše. Po tomto zklidnění jsme soupeře bodově dotáhli a až do stavu 20:20 se o body přetahovali. Poté jsme převzali iniciativu a dramatické utkání dovedli do vítězného konce 25:23. Ani oddechové časy soupeře při 21:22 a 23:24 jim již nepomohly.
Zápas skončil za 108 minut vítězstvím 3:1 pro naše kadetky, kdy hráčky prokázaly svou obětavostí, nasazením a plněním si svých hráčských povinností vyhrát nad kvalitním soupeřem.
Po zápase byla zaslouženě vyhlášena nejlepší hráčkou Iva Polachová hrající na postu blokařky.

Autor:  Jiří Záveský   


Utkání druhé:  TJ Ostrava – VK ČEZ České Budějovice  0:3 (-29,-18,-23)
Rozhodčí utkání byla delegována: Veronika Zápotocká
Trenér TJ Ostrava: Martina Prchalová, asistent Kamil Boštík
Trenér VK ČEZ České Budějovice: Martin Marek, asistent Josef Lundák
V prvním setu nastoupil náš celek v sestavě: Hana Boštíková (nahrávačka), Faltínová Anežka (smečařka), Hurníková Vanesa (blokařka), Kateřina Kundlová (univerzálka), Žarnovická Klára (smečařka), Poláchová Ivana (blokařka) a Šťastná Ema (libero).
Naše lavička dalších hráček, které byly připraveny do utkání zasáhnout, a které mohutně povzbuzovaly, sestávala z: Makovcová Marie (univerzálka), Vaňková Barbora (blokařka), Ruszová Anna (blokařka), Heppová Michaela (smečařka), Vytisková Eliška (nahrávačka)
Sestava Českých Budějovic: Sahanová Markéta, Harrisová Helena, Zelenková Tereza, Čalounová Magda, Pavcová Tereza, Luňáková Z.
Lavička: Brunclíková M., Nová S., Pytlová N., Remešová L., …nečitelná soupiska….

Do zápasu, který začal v sobotu v 18 hodin, vstupovala naše děvčata s obrovským elánem. Za prve jim pomohla předešlá výhra s Plzní a za druhé si moc přála vyhrát… ale někdy moc snahy je také na škodu a začnou se dělat chyby, nastane znejistění, hráčky si přestanou věřit a pak se každý míč a bod „nabaluje“ a i z dobře umístěných míčů soupeře se začnou dělat tragédie a nastane na hřišti….ticho.
První set tedy začal velmi dobře, body narůstaly jako houby po dešti, soupeř byl pod neustálým tlakem a zdálo se všem, že to jinak než výhrou nemůže dopadnout. Ale jak to už bývá, protivník se pomalu ale jistě rozehrával a přes náš vysoký bodový náskok, který byl v některých okamžicích až osm bodů, se na nás dotáhl. Přesto všechno jsme ještě vedli. Za stavu kdy soupeř vyrovnal na 24:24 a překlopil tak skóre na 25:24 na svou stranu, začal boj o každý míč. Oba celky se přetahovaly o každý bod. TJ Ostrava vedla ještě 28:27 a měla setbol, ale opět budějky převzaly otěže a srovnaly a přidaly bod na 29, opět jsme kontrovali a srovnali na 29:29…. děvčata opravdu hrála, snažila se, vybírala míče, které by snad ani jindy nezvedla, ale hráčky Budějovic se tak rozehrály, že set dokázaly dotáhnout k výhře 31:29. Nepomohlo ani střídání za stavu 23:21 pro naše barvy, kdy pro změnu rytmu, byla nahrávačka Hanka Boštíková střídána Eliškou Vytiskovou. Nepomohl ani náš oddechový čas. Budějovice si oddechly za stavu 23:24 a potév jejich „krizovce“ za stavu 28:27 pro nás. Soupeř byl „rozjetý“ a rozehrál se na náš úkor. Byla to velká škoda a zároveň poučení pro tak mladé hráčky, které byly na hřišti a taktéž pro lavičku, kde přestože děvčata povzbuzovala, co se dalo, na výsledku se už nic nezměnilo. Set trval 30 minut.  
V druhém setu jsme nastoupili s drobnou změnou, kdy na nahrávku přišla Eliška a nahradila tak Hanku. Set začal katastroficky a po chvilce byl ukazatel 0:5….Nepomohl oddech za stavu 0:5, střídání za stavu 0:6, druhý oddechový čas byl brán při 5:14… kadetky se sesypaly. Přestaly si věřit, dělaly spoustu hloupých chyb a soupeř se opravdu dobře rozehrál. Set byl jasně ztracen. Přesto značnou bodovou ztrátu alespoň trochu snížily, přesto prohrály druhý set 18:25 a to za 27 minut. Prohra byla očividně poznamenána zklamáním z prvního setu kdy si věřily a přesto dostaly volejbalovou lekci. Nicméně i tato zkušenost je do budoucna dobrá.
V třetím setu došlo k další úpravě sestavy, kdy na post „účka“ byla postavena, pro posílení útoku, Anička Ruszová. V průběhu celého třetího setu byly kadetky Č. Budějovic ve vedení a to cca o 2 až 8 bodů. První naše střídání bylo za stavu 5:9, kdy byla Klárka střídána Michaelou Heppovou na smeči, Klára se vrátila zpět na hřiště za stavu 14:21. Další střídání, ukazatel 7:13, na palubovku se dostala  Barbora Vaňková a nahradila Vanesu Hurníkovou. Soupeř také střídal. První za stavu 13:21 a poté stejnou hráčku zpět při 17:21 a další střídání bylo za stavu 17:22 a opět zpět 19:22. Ještě jsme stačili dotáhnout se na Budějovice na 23. bod, ale to již ani náš oddechový čas za stavu 23:24 nepomohl a set jsme prohráli a tím celý zápas.
Byla to velká škoda. První set měla děvčata opravdu dobře rozehraný a když použiji to zakleté slůvko „kdyby“ …. tak tedy kdyby jej vyhrály….věřím, že Č. Budějovice by porazily. Snad se naše holky poučí a zapamatují si, že tak velký náskok se již nepouští a nesmí se polevit ve sportovním výkonu. Vždy je důležité útlumu soupeře využít ve svůj prospěch.
Po zápase byla zaslouženě vyhlášena nejlepší hráčkou za naše kadetky Ema Šťastná, hrající na postu libera.
Samozřejmě i přes prohru by se daly zmínit za svůj výkon i jiné hráčky, ale za všechny bych chtěl jmenovat alespoň Anežku Faltínovou, která podávala v celém průběhu těchto dvou zápasů ( s Plzní a Č. Budějovicemi ) nadstandardní výkon a to jak na síti, v poli i na podání. Je to nenápadná, tichá hráčka, která toho na hřišti opravdu odpracovala spoustu a bylo na ni spolehnutí!

Autor:  Jiří Záveský  


Utkání třetí:  Volejbal Přerov - TJ Ostrava  2:3 (-20,20,-19,15,-9)
Rozhodčí utkání byl delegován: Pavel Plzák
Trenér TJ Ostrava: Martina Prchalová, asistent Kamil Boštík
Trenér Volejbal Přerov: Miroslav Lakomý
V prvním setu nastoupil náš celek v sestavě: Hana Boštíková (nahrávačka), Faltínová Anežka (smečařka), Ruszová Anna (blokařka), Makovcová Marie (univerzálka), Žarnovická Klára (smečařka), Poláchová Ivana (blokařka) a Šťastná Ema (libero).
Naše lavička dalších hráček, které byly připraveny do utkání zasáhnout, a které mohutně povzbuzovaly, sestávala z: Kundlová Kateřina (univerzálka), Vaňková Barbora (blokařka), Heppová Michaela (smečařka), Vytisková Eliška (nahrávačka)
Sestava Přerov: Z důvodu nečitelnosti a obavy zkomolení příjmení se soupis hráčů zde neuvedl.

Utkání mezi kadetkami TJ Ostrava a Přerovem začalo v neděli v 10 hodin. Protože se jednalo o důležitý zápas, hráčky byly na hřišti již netradičně o 45 minut dříve a rozcvička začala malým fotbálkem. Namísto branek postačily židle. Stav utkání po 12 minutách 0:0  ….  bude lepší, když zůstanou u volejbalu . Po zahřátí, kdy se opravdu pěkně fotbálkem rozehřály, nastala klasická příprava na utkání rozcvičením všech kloubů, šlach a svalů. Kadetky se rozskákaly na síti při blokování jedna za druhou, poté nastaly starty na lajnách a po pár „rybičkách“ nastalo rozcvičení s míči. Martina zařadila navíc pro ještě lepší zahřátí „na provozní hráčskou teplotu“ pár kombinačních cvičení v šesti hráčích. Pak se šlo již na síť. Ostatně kromě fotbalu se takto děvčata rozcvičují pravidelně před každým tréninkem i zápasem.
V 10 hodin začalo utkání a hned od počátku jsme měli převahu.  Tu jsme zúročili body a vedením. Soupeř nám nic nedal zadarmo a za stavu 13:11 pro nás, získaly kadetky z Přerova servis a obrátily stav na 13:15. Martina vzala první oddechový čas a společně s Kamilem opět rázněji promluvili k výkonu družstva. Naše holky se opět zvedly a začaly hrát naplno.  Měly důsledný blok i útok a pomalu převzaly vedení. Za stavu 23:19 došlo na straně Přerova ke střídání. Dále za stavu 21:19 si vzal trenér Přerova oddechový čas, ale ani to již Přerovu nepomohlo a my jsme vyhráli 25:20.
O přestávce byly hráčky důrazně napomenuty, aby si uvědomily, co vše je v sázce. Aby byly na hřišti důsledné v obraně tak i útoku.
Druhý set pomalu ještě nezačal a my jsme již prohrávali 0:4. První oddechový čas byl tu. Za stavu 5:8 bylo první střídání na naší straně. Hanka Boštíková střídala a nastoupila  Eliška Vytisková. Bodovou ztrátu jsme stáhli na rozdíl dvou bodů a Přerov při 12:10 „oddechoval“. Poté nám Přerov opět „utekl“ na rozdíl pěti bodů a oddech byl brán pro změnu na naší straně za stavu 15:20. Nepomohlo ani střídání při ukazateli 20:24, kdy byla střídána Anna Ruszová a na hřiště tak přišla Vanesa Hurníková. Přerov nám vrátil porážku z prvního setu a set skončil 20:25. Set trval 27 minut.
Ve třetím setu bylo vše jinak a od počátku jsme vedli. Jen při drobném zaváhání za stavu 20:15, v náš prospěch, vzala Martina oddechový čas a tím zastavila další nárůst bodů za strany Přerova. Soupeř dělal co mohl.  Celkem třikrát střídal, vzal si dva oddechy ( 7:12 a 8:14 ), ale naše kadetky si výhru třetího setu již vzít nenechaly. Set skončil za 24 minut poměrem 25:19.
Čtvrtý set byl obdobou setu třetího, ale s tím rozdílem, že jsme pro změnu dotahovali soupeře my. Za stavu 13:18 jsme brali oddechový čas. Poprvé za tři utkání byla střídána Anežka Faltinová, ale musím říci, že jen a jen proto, aby si trochu odpočinula, neboť nahrávačky ji totálně vyčerpaly. Nahrávky nebyly přesné a lítaly si „kam chtěly“ …. Set jsme prohráli vysoko 25:15. Po 25 minutách bylo hotovo.
Pátý set byl tedy rozhodující a naše holky ( v sestavě Boštíková Hana, Faltinová Anežka, Hurníková Vanesa, Vytisková Eliška, Žarnovická Klára a Polachová Iva ) do toho vlítly a Přerovu od jejich 9 bodu již nedaly šanci a set dotáhly do vítězného konce. Set skočil za 15 minut v poměru 15:9.
Tímto jsme vyhráli celý zápas 3:2 a mohli se radovat z postupu do dalšího o stupeň vyššího turnaje.

Po zápase byla zaslouženě vyhlášena nejlepší hráčkou Faltinová Anežka, která hrála na postu smečařky a navíc v poli vychytala velké množství míčů.
Samozřejmě je nutno pochválit úplně všechna děvčata protože bez kompaktního týmu není výhry. To děvčata prokázala a bylo jedno, zda právě hrají  nebo jsou na lavičce jako náhradnice. Bylo moc prima vidět děvčata na lavičce, jak žijí utkáním a hráčky na hřišti povzbuzují. Překonaly i svá zklamání z toho, že se některé do utkání dostaly jen na okamžik. Ale hrálo se o mnoho a tak věřím, že si to nakonec uvědomily a mají radost z postupu jako všichni.
Vždyť sport je o tom být lepší a lepší. Poctivě trénovat a zlepšovat se. Věřím, že když někdo chce prorazit výš, to znamená např. hrát v základní šestce, musí na sobě pracovat. Více se snažit a ne se mračit na druhé popř. na trenéry...

Autor:  Jiří Záveský 

 

2. liga Žen:  TJ OP Prostějov - TJ Ostrava 0:3, 1:3
Dne 17. března hrál tým ženy B své další zápasy v Prostejově s týmem TJ OP Prostějov. Ostrava B vyhrála oba zápasy 3:0 a 3:1 a dovezla tak cenných 6 bodů, které ji pomohly k posunu v tabulce na 3. misto.
V úvodním utkání prvního setu Ostrava zatlačila soupeře servisem a ihned odskočila na 7 bodové vedení. Tento náskok dále navyšovala a úspěšně dotáhla set do vítězného konce. V druhém setu nastal obrat a spostou nevynucených chyb pustila soupeře do 8 bodoveho vedení. Zpřesněním hry a důraznými útoky Ostrava B dotáhla bodový rozdil a podařilo se ji set s nejtěsnějším bodovým rozdílem 25:23 získat na svou stranu. Poslední set byl vyrovnaný a opět rozhodla kocovka setu,ve kterém byla Ostrava B úspěšnější.
Sestava:Adamčíková,Gráczová,Bradová,Křenková,Procházková,Boháčová libero: Šípová

V druhém zápase měly první dva sety relativně snadný průběh a Ostravě B se je podařilo získat na svou stranu. V 3.setu příčinou snížené koncentrace, spoustou chyb a naopak zlepšením hry Prostějova v poli a přitlačením na podaní se jim podařilo set vyhrát. Ve 4. setu se Ostravě podařilo zápas dotáhnout do vítězného konce.

Autor: Hanka Gráczová - smečařka družstva


Krajský přebor žen: TJ Ostrava - TJ Sokol Frýdek-Místek 1:3
Soutěž : MS-Z-F (Krajský přebor žen), finále krajského přeboru

TJ Ostrava C – TJ Sokol Frýdek-Místek B 1:3 (25:15, 22:25, 20:25, 11:25)
V sobotu nastal poslední den našeho celoročního snažení. Už účast ve finále byla úspěchem, přesto jsme chtěli zkusit ještě sérii otočit a dvakrát doma vyhrát. Sešli jsme se skoro kompletní, ale s drobnými zdravotními problémy – nemoc, bolavá záda apod.

Úplný úvod utkání nám moc nevyšel, a do prvního technického time-outu jsme šli za stavu 4:8. Poté nastal obrat ve hře, a předváděli jsme svoje nejlepší momenty dnešního dne. Důrazně jsme zatlačili soupeřky na přihrávce, a pestrou bojovnou hrou získávali bod po bodu. Set jsme dokonale ovládli a vypadalo to, že by se nám mohlo podařit splnit cíl, vyhrát a vynutit si čtvrté utkání.
Soupeřky, které opět nastoupily v plné sestavě, se však nevzdaly. Druhý set byl vyrovnanou bitvou o každý bod. Obě družstva předváděla pěkný volejbal, a tak se bylo na co dívat. Bohužel v rozhodujících momentech setu se podařilo jít do vedení sokolkám. Ani time-outy, ani střídání nepomohlo, a tříbodový náskok si udržely až do konce setu.
Třetí set pokračoval v podobném duchu. Stále jsme mírně prohrávali. Podařilo se nám ale srovnat na 19:19. následně za stavu 20:22 nastal asi rozhodující moment utkání. Soupeřky zasmečovaly do autu, rozhodčí jim uznal míč, jako dobrý. Místo stavu 21:22 to bylo 20:23. Už jsme se nezmohli na zvrat a třetí set prohráli.
Bohužel dvě nevydařené koncovky nás nadeptaly na tolik, že jsme již nebyli schopni s vývojem utkání nic udělat. Postupně jsme ztráceli a skóre narůstalo v náš neprospěch.
Prohráli jsme za 1 hodinu a 50 minut. Tím byla finálová série ukončena.
Sestava : Polášková Tereza, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Bruncková Tereza, Gengelová Lenka, Jaglová Radka, libero Pešová Karolína - Uhlářová Klára, Matýsková Kristýna, Panková Michaela

Za celou sezónu a předváděnou hru patří ale děvčatům veliké díky. Určitě jsme letos nezklamali. Hráli jsme pěkný bojovný volejbal. Bohužel jeden soupeř byl nad naše síly.
Uvidíme příští rok. Snad zůstaneme ve stejné sestavě a první místo vybojujeme.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Juniorek: TJ Ostrava "C" - SKP Bruntál 3:2, 3:1
První utkání : TJ Ostrava – SKP Bruntál 3:2 (21:25, 23:25, 25:20, 25:19, 15:11)
V neděli jsme se letos naposled sešli na utkání krajského přeboru juniorek.
Bylo nás tentokrát 7, z kadetek byly všechny na extralize v Plzni.
Mělo to být dvojutkání, které jsme si měli při loučení se sezónou užít především svojí dobrou hrou. Bohužel v prvních dvou setech tomu tak nebylo. Dělali jsme spousty zbytečných nevynucených chyb, kazili jsme podání, vázla nám přihrávka. A tak soupeřky postupně získávaly navrch. Koncovky obou setů zvládly, a tak jsme prohrávali 0:2.
Od třetího setu jsme ale přece jen zařadili vyšší rychlostní stupeň, už nám nepadalo tolik míčů. I podání bylo jistější. A tak jsme postupně přebírali otěže utkání do vlastních rukou. Těch několik bodů, které jsme neztratili tím, že bychom udělali nevynucenou chybu, bylo nakonec pro všechny tři následující sety rozhodujících. A tak jsme zvítězili 3:2.
Sestava : Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, Brusová Zuzana, Sabelová Tereza, Planková Karolína – Kašpárková Adéla

Druhé utkání : TJ Ostrava – SKP Bruntál 3:1 (25:19, 25:14, 21:25, 25:20)
Do druhého utkání šla místo Káji Plankové nahrávat Viki Cáhlíková.
Svého úkolu se zhostila dobře, a v prvních dvou setech jsme byli jasně lepším týmem.
Do jisté míry to byla ale i tím, že soupeřky hodně polevily, a hra se jim vůbec nedařila. Přesto ale z naší strany to byl jednoznačně koncentrovanější výkon, než v prvním utkání.
Bohužel nám to vydrželo pouhé dva sety. Ten třetí byl naopak od nás velmi špatný. Opět ztráta koncentrace a množství chyb. Na žádný zvrat jsme se již nezmohli.
Čtvrtý set jsme taktéž nezačali vůbec dobře. Za stavu 7:14 to vypadalo opět na pátý set.
Potom ale zaúřadovala vystřídavší Kája Planková na podání, a podařilo se nám snížit na rozdíl jednoho bodu. Postupně jsme otěže utkání přebírali my, a opět zlepšenou hrou dotáhly set do vítězství.
Sestava : Cáhlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, Brusová Zuzana, Sabelová Tereza, Kašpárková Adéla - Planková Karolína

V celé soutěži jsme odehráli 28 utkání, z toho 19 vítězných. Umístili jsme se na konečném třetím místě z osmi družstev. V soutěži dostávaly příležitost hrát všechny hráčky, poměrně pravidelně jsme střídali. Pro některé to byla i dobrá příprava do jiných soutěží – extraligy kadetek, 1.ligy juniorek. Nutno podotknout, že rozhodnutí hrát tuto soutěž bylo z dlouhodobého hlediska dobrým počinem. Některé hráčky by nedostávaly jinde tolik příležitostí, a tak by nebyly herně vytížené, což je v tomto jejich věku (většinou jsou to věkem kadetky) velmi důležité.

Autor: Radek Brzobohatý

 
Krajský přebor ml. žaček - 7.kolo
TJ OSTRAVA "A"   3. místo
V sobotu proběhlo poslední KP mladších žákyň, které se konalo ve Frýdku Místku.
Naše družstvo toto kolo odehrálo vzhled k jarním prázdninám ve velmi omezené sestavě. Děvčata se velmi snažila, proti F-M i Orlové vždy odehrála velmi vyrovnané, sety bohužel vždy jen jeden.
Proti Karviné podala velmi dobrý výkon v obou setech.
Sestava: Gongalová K.,Jedličková E.,Krkošková L.Linková K.Moravčíková A.Poláková Z.Šubertová A.Zedníková B.

V celé soutěži děvčata obsadila 2. místo a získala stříbrné medaile. Bohužel se děvčata předávání medailí nedočkala. Nikdo se z volejbalového svazu MSK nedostavil, i když byla tribuna plná rodičů dědečků a babiček, které chtěli tuto slávu vidět.
Bohužel dle známé komedie "S tebou mě baví svět" – "Přátelé, kamarádi, my Vám ty medaile přivezeme!"

Autor: Pepa Choma
 

TJ OSTRAVA "B"   3. místo