Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 17.11.- 18.11.2018

2. liga Ženy "B": TJ Odry - TJ Ostrava 3:2, 1:3
První utkání : TJ Odry - TJ Ostrava B 3:2 (16:25, 24:26, 25:18, 25:20, 15:7)

Sestava : Gengelová Lenka, Žváčková Eva, Jennelová Petra, Adamčíková Monika, Uhlářová Klára, Gráczová Hana, libero Boháčová Nikola – Jošková Tereza, Polášková Tereza, Bradová Monika

V dalším kole jsme hráli v Odrách, které jsou v tabulce poslední. Proto bylo v podstatě povinností přivézt co nejvíce bodů, nejlépe všechny.
Utkání začalo pro nás velmi dobře, a hned od úvodu jsme převzali taktovku hry my. Rychle jsme si vypracovali velký náskok. Dokázali jsme eliminovat nejúdernější sílu soupeřek, a tak první set byl snadnou záležitostí.
Začátek druhého setu nás ale soupeřky zaskočily, a získaly náskok 5:0. Rychle jsme snížili na 6:7, bohužel nám soupeřky opět utekly na 12:6. I tentokrát jsme rychle vyrovnali, ale potřetí v tomto setu nám soupeřky odskočily, tentokrát na 15:18. Opět jsme vyrovnali, a koncovku zvládli lépe my.
Do třetího setu jsme vyměnili sestavu, abychom vyzkoušeli i jiné varianty hry. Do stavu 15:13 pro nás to celkem vycházelo. Potom ale na nás spadla deka. Dostali jsme 10 bodů v řadě, nepomohly ani 2 time-outy, ani 4 střídání. Paradoxně jsme v této fázi hry měli výborně přihráno, bohužel jsme nebyli schopni udělat ani jeden dobrý útok. Naše hra se úplně zhroutila, nepomohlo vůbec nic, ani návrat původní sestavy do dalších dvou setů.
Paradoxem bylo, že jsme v tomto utkání výborně přihrávali, dobře blokovali, nedělali jsme nevynucené chyby v mezihře, což nás trápilo v minulých utkáních. Prohráli jsme tím, že jsme udělali 36! chyb na útoku.


Druhé utkání : TJ Odry - TJ Ostrava B 1:3 (18:25, 26:24, 11:25, 23:25)

Sestava : Polášková Tereza, Bradová Monika, Žváčková Eva, Jennelová Petra, Adamčíková Monika, Gráczová Hana, libero Boháčová Nikola – Jošková Tereza, Gengelová Lenka, Uhlářová Klára

Do druhého utkání jsme udělali několik změn v sestavě, a hned od začátku opět vzali otěže utkání do vlastních rukou. První set byl jasnou záležitostí.
Druhý set soupeřky výrazně zlepšily svoji hru, a tak to bylo velmi vyrovnané. V nadějné koncovce jsme se tradičně neskutečně vykazili na útoku, a set jsme zadarmo věnovali soupeřkám, takže se začínalo znovu.
Naštěstí jsme se rychle oklepali, a ve třetím setu opět na hřišti kralovali. Třetí set byl jasnou záležitostí.
Čtvrtý set byl ale znovu velmi vyrovnaný. Pokaždé, když to vypadalo, že bychom si mohli udělat rozhodující náskok, jsme hloupou chybou vraceli soupeřky do hry. Každopádně tentokrát jsme koncovku zvládli bravurně, a dokráčeli si pro 3 body.
V tabulce jsme zůstali na pátém místě. Z 12-ti utkání máme 6 vítězství a 16 bodů. Odehranou máme jednu třetinu soutěže. Příští týden máme volno, potom nás čekají ještě 3 kola, pokaždé v sobotu. Nejbližší utkání hrajeme v sobotu 1.prosince doma na jízdárně s překvapením soutěže Vsetínem. Do konce roku nás čekají již jen silné týmy, bude proto asi docela těžké udržet pátou příčku tabulky. Doufáme ale, že budeme bojovat o každý bodík, a že se nám to povede.

Fotky z utkání ZDE

Autor: Radek Brzobohatý
Trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor juniorek: VK Kylešovice - TJ Ostrava 1:3, 0:3
První utkání : VK Kylešovice – TJ Ostrava 1:3 (29:27, 19:25, 20:25, 11:25)

Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Orálková Adéla, Kašpárková Adéla,  Brusová Zuzana, Šmídlová Jolana, libero  Rozacká Tereza – Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie, Vojtášková Barbora, Kozinová Nela, Lastovicová Nelly

V neděli jsme odcestovali k lídru soutěže do Opavy. Odjeli jsme ve 12-ti hráčkách, většina se již uzdravila z nemocí a zranění.

Očekávali jsme náročná utkání a velmi vyrovnaný souboj. Celý první set tomu i odpovídal. Zkraje setu nám opavačky utekly na 8:1. Nevzdávali jsme to a postupně bod po bodu snižovali. Podařilo se nám i vyrovnat, ale ve velmi vyrovnané a dramatické koncovce jsme nebyli šťastnějším týmem.
Ve druhém setu jsme i nadále pokračovali ve zlepšeném výkonu, a postupně přebírali otěže utkání. Začali jsme perfektně plnit pokyny a zvolenou taktiku, a až na individuální chyby byla naše hra velice kvalitní a koukatelná. Postupně jsme v utkání získávali navrch, což se naprosto ukázalo ve čtvrtém setu, ve kterém jsme byli již jasně lepším týmem.

Druhé utkání : VK Kylešovice – TJ Ostrava 0:3 (23:25, 13:25, 14:25)

Sestava : Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla,  Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie, Vojtášková Barbora, Kozinová Nela, libero Lastovicová Nelly - Kolmanová Kristýna, Orálková Adéla, Brusová Zuzana, Šmídlová Jolana, Rozacká Tereza

Po vydařeném prvním utkání jsme zkusili začít v naprosto obměněné sestavě. Vyměnili jsme 5 hráček. Nutno říct, že na kvalitu hry to nemělo žádný vliv, a nová sestava hrála minimálně stejně dobře, jako ta v prvním utkání.
Ihned jsme si vypracovali solidní náskok. Postupně se ale zlepšovali i soupeřky, a začali nás pomalu dohánět. Naštěstí to již nestihli, a koncovku jsme si uhráli.
Od druhého setu se utkání proměnilo v naši exhibici. Dokázali jsme si po celou dobu udržet vysokou kvalitu hry. Začátek třetího setu byl ještě vyrovnaný, ale potom jsme již hru naprosto ovládli, a jasně zvítězili.

V obou utkáních jsme předvedli zatím naše nejlepší výkony v soutěži. Pokud nám to ještě 2 týdny vydrží, je šance, že bychom mohli naši základní skupinu vyhrát a postoupit z prvního místa. Je opravdu třeba pochválit všechny hráčky. Výkon byl kolektivní, bojovný a odpovědný. Jen tak dále!!!

Za týden v neděli 25.11. hrajeme doma s Polankou. Tímto zveme všechny naše příznivce.

Autor: Radek Brzobohatý
Trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor kadetek: TJ Ostrava - Happy Sport Opava 3:2, 1:3
TJ Ostrava "B" - Happy Sport Opava, z.s.     3:2 (23,-21,21,-21,13)
TJ Ostrava "B" - Happy Sport Opava, z.s.     1:3 (-11,-22,20,-15)

V sobotu 17.11.2018 jsme s družstvem Kadetek "B" započali druhou část sezony 2018-2019 domacím utkáním proti Opavě.
Vstup do druhé poloviny MS soutěže se nám  nevydařil podle představ a projevila se herní krize s posledních dvou týdnů.
První utkání jsme dokázali vyhrát v prodloužené hře a nakonec zvítězit 3:2.
Druhé utkání však nevyšlo a prohráli jsme 1:3.
Nicméně bodový náskok ve skupině nám prozatím stačí k držení druhého místa a přes porážku byly ve hře znatelné pasáže opět lepší hry a souhry týmu. S čím trenérský tým družstva nebyl spokojen je slabý pohyb v poli a chabý útok. Poměrně dost chyb hráčky převedly i na servisu a příjmu podání, což především zapříčinilo porážku v druhém utkání. Pravdou je, že nám scházela první blokařka Natálie Pánková a dvě hráčky nastoupily bezprostředně po nemoci, což možná taky hru i výsledek ovlivnilo.
Na nahrávce hrály: Bára Mužíková, Helena Randýsková a Majda Otípková. Na bloku Adriana Přívarová, Nicola Zeisberger a Eva Papoušková. Na postu smečařek hrály Daniela Carroll, Evelína Belinová a Gabriela Zychová. A libero Klára Cholevíková.

Autor, trenér: Pepa Božik