Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 19.- 20.10.2019

2.liga Ženy "B"
TJ OP Prostějov - TJ Ostrava "B"    19.10.2019   10:00 hod
TJ OP Prostějov - TJ Ostrava "B"    19.10.2019   14:00 hod

První utkání : TJ OP Prostějov - TJ Ostrava B 1:3 (25:22, 15:25, 27:29, 14:25)
Pprvnímu venkovnímu utkání jsme odjeli do Prostějova. Mnoho hráček nám tentokrát chybělo, a tak jsme byli jen v devíti. Soupeřky byly sice poslední, ale v prvních dvou kolech narazily na dvě nejlepší družstva loňského ročníku, takže se nedala moc predikovat jejich letošní úroveň.
Do utkání jsme nevstoupili moc dobře, a než jsme se stačili vzpamatovat, tak to bylo 0:4. Postupně se nám ale podařilo stav setu otočit. Vedli jsme 15:10, posléze ještě 20:17. Bohužel od tohoto momentu jsme vyrobili neskutečné množství doslova hloupých chyb, které nás totálně srazily, a set jsme prohráli.
Ve druhém setu jsme si záhy vypracovali solidní náskok, který se nám podařilo postupně navyšovat, a tak druhý set byl jednoznačnou záležitostí.
Bohužel ve třetím setu jsme se vrátili ke spoustě nepřesností z prvního setu, a celou dobu jsme o tři až pět bodů prohrávali až do stavu 16:20. Podařilo se nám ale srovnat, a v koncovce jsme již byli vždy o jeden bod napřed a soupeřky nepustili k setbolu. Ten pátý v pořadí se nám nakonec podařilo proměnit.
Čtvrtý set byl již jasnou záležitostí. Soupeřky jsme jasně přehráli, a pohlídali si vítězství, takže dobré tři body.
Sestava : Gengelová Lenka, Krátká Lucie, Kotasová Michaela, Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Gráczová Hana, libero Jošková Tereza – Koloničná Petra, Makovcová Marie

Druhé utkání : TJ OP Prostějov - TJ Ostrava B 2:3 (25:18, 25:19, 16:25, 18:25, 10:15)
Do druhého utkání jsme vstoupili s obměněnou sestavou, a na úvod to vypadalo slibně. Vedli jsme 4:0, 7:4 a 8:6. Potom ale přišla jedenácti bodová série soupeřek, na kterou jsme vůbec nebyli schopni reagovat, a nakonec set jasně prohráli.
Nepoučeni jsme stejně špatně odehráli i set druhý. Největší problém nám působila extraligová Tereza Baláková, které je na hostování z VK Prostějov. Svým podáním nás doslova drtila stejně, jako v prvním setu.
Od třetího setu jsme změnili sestavu i postavení hráček vůči soupeřkám. To přineslo oživení na naší straně, a tentokrát jsme měli hru jasně pod kontrolou my.
Úvod čtvrtého setu byl velmi vyrovnaný až do stavu 12:12. Poté se nám ale podařilo zabrat, a druhá polovina byla již zcela v naší režii.
Nevyzpytatelný tie-break se zpočátku nevyvíjel moc dobře. Prohrávali jsme 5:7. Podařilo se nám ale vyrovnat. Za stavu 9:9 jsme uhráli pět bodů v řadě, a tak nakonec bylo vítězství v tomto setu poměrně snadné.
Sestava : Koloničná Petra, Makovcová Marie, Gengelová Lenka, Krátká Lucie, Kotasová Michaela, Augustinová Eliška, libero Jošková Tereza – Polášková Tereza, Gráczová Hana

Utkání nebyla lehká, ale nakonec jsme potvrdili roli favorita, a odvezli si pět ze šesti možných bodů.

Po prvních třech kolech máme 5 vítězství ze šesti utkání. Je ale třeba objektivně přiznat, že jsme dosud narazili na slabší soupeřky. Ty těžší nás teprve čekají.
Tento víkend máme volno, a potom doma přivítáme Bílovec, který je už opravdu soupeř jiné kvality.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Starší žákyně
Český Pohár - CP-ZKY-M2 1.sedmička
TJ Ostrava - 5.místo