Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 19.1.- 20.1.2019

2. liga žen:  TJ Ostrava - TJ Sokol Šlapanice 3:0, 3:0
První utkání : TJ Ostrava B – TJ Sokol Šlapanice 3:0 (25:18, 27:25, 25:21)
Po hladkém vítězství z minulého týdne nás doma čekaly poslední Šlapanice. Vzhledem k tomu, že tentokrát chyběly dvě naše smečařky, tak se dalo očekávat, že úplně jednoduché to asi nebude.
Naštěstí se nám podařil vstup do utkání. Rychle jsme utekli na 9:4. Přestože soupeřky snížily na 9:11, podařilo se nám velmi rychle náskok získat zpět. Za stavu 20:11 bylo již de facto o prvním setu rozhodnuto.I do druhého setu jsme vstoupili lépe my. Postupně jsme si vypracovali náskok 13:6 a 15:7, a zdálo se, že nás již nic nemůže rozhodit. Opak byl však pravdou. Ztráta koncentrace podpořená zhoršenou přihrávkou přinesla zvrat v setu z 20:14 na 20:22. Podařilo se nám ale odvrátit 3 setboly, a nakonec druhý set urvat pro sebe.
I ve třetím setu jsme se rychle ujali vedení 6:2 a 9:3. Bohužel znovu zvrat a nepříznivý stav 12:14 znamenal opět boj, někdy více samy se sebou, než se soupeřkami. Od stavu 20:20 jsme to ale zvládli, a dobrou hrou došli k vítězství 3:0.
Sestava : Graczová Hana, Polášková Tereza, Panková Michaela, Jennelová Petra, Bradová Monika, Jošková Tereza, libero Boháčová Nikol – Uhlářová Klára, Žváčková Eva, Makovcová Marie

Druhé utkání : TJ Ostrava B – TJ Sokol Šlapanice 3:0 (25:16, 25:20, 25:13)
Do začátku utkání jsme vstoupili famózně. Hanka Graczová hned soupeřky zatlačila servisem, což přineslo vedení 6:0. Tentokrát jsme jej neprohospodařili, a udržovali si náskok po celou dobu.
Druhý set byl značně vyrovnanější. Sice jsme si udržovali mírný náskok, ale soupeřky se vzchopily k poslednímu pokusu utkání obrátit. Vyrovnaly na 17:17, ale to naštěstí bylo z jejich strany vše. Závěr setu patřil nám. V tom třetím posledním již holky ze Šlapanic působily odevzdaným dojmem, a utkání se již jenom dohrávalo.

Do druhého utkání jsme nasadili naši novou posilu, Máju Makovcovou. Utkání zvládla výborně, a tak si zaslouží pochvalu. Všechny hráčky podaly dobrý výkon. Relativně pravidelně jsme se střídali, a tak si dnes dobře zahrály všechny holky.
Sestava : Graczová Hana, Jennelová Petra, Bradová Monika, Uhlářová Klára, Žváčková Eva, Makovcová Marie, libero Boháčová Nikol – Polášková Tereza, Panková Michaela, Jošková Tereza

Od 21.října jsme ve čtrnácti utkáních po sobě neodešli s prázdnou – 11 vítězství a jen 3 porážky 2:3. V tabulce jsme se posunuli na třetí místo.
Teď nás ale čekají velmi těžká 3 kola. V nich hrajeme všechno venku. Hned na úvod jedeme do Opavy, která vévodí naší soutěži. Doma jsme s nimi podali dobrý výkon, i když nás dvakrát porazily. Uvidíme, jak se nám bude dařit tentokrát.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Juniorky A: TJ Ostrava - SG Brno 2:3, 1:3
20.1. Ostrava-Brno - poslední šance vybojovat si postup do druhé čtyřky v druhé části extraligy.
Hned v prvním setu jsme se dobře nastartovaly a chopily se šesti bodového náskoku. Bohužel soupeř začal dotahovat a v koncovce setu měl více štěstí. Další sety byly vyrovnané a nastala přetahovaná o každý bod. Takže i tentokrát se šlo do tiebreaku. Tam jsme se nemohly chytit, dostávaly jsme jedno eso za druhým a když už byl příjem, nepovedl se útok. Po výměně stran a za stavu 8:0 pro soupeře se nám konečně povedlo otočit. Za stavu 2:13 se na podání dostala Anežka Faltínová a společně s dobrou obranou se nám podařilo dotáhnout na 13:13. Brnu se ale podařilo dát poslední dva body, a tak vyhrálo první utkání 3:2 na sety.
Do druhého utkání jsme se pořádně nahecovaly a první set jsme vyhrály 25:11, bohužel i přes velký bodový náskok v setu druhém nám opět přeplo v hlavě a my jsme set pustily soupeři. V dalšich setech jsme se opět praly o každý bod, ale soupeř koncovky zvládl lépe. Druhé utkání prohráváme 1:3.

Sestava 1. utkání: Pavlovová, Žarnovická, Augustinová, Faltínová, Žolnerčíková, Poláchová, libera: Planková, Jošková
Střídaly: Boštíková, Žůrková, Kundlová

Sestava 2. utkání: Boštíková, Žarnovická, Augustinová, Faltínová, Žůrková, Poláchová, libero: Planková
Střídaly: Pavlovová, Kundlová, Jošková

Děkujeme všem, co nám přišli fandit!

Tím, že Přerov porazil Šternberk 3:0, 3:1 se v tabulce posunul před nás a my padáme do poslední čtyřky.

Autor: Klára Žarnovická
Trenér: Jiří Kozel


Juniorky C: TJ Ostrava : TJ Frenštát pod Radhoštěm 1:3, 3:0
Soutěž : MS-JKY-F (Finále krajského přeboru juniorek)
Poslední mistrovské utkání jsme hráli 2.prosince v Krnově, takže jsme nastupovali po delší pauze. V základní části jsme vybojovali první místo v naší A skupině, a postoupili tak do finálové skupiny. Ta se vytvořila z prvních třech družstev obou skupin základní části s tím, že se družstvům započítávají vzájemné výsledky z první části, a tak mezi sebou družstva již podruhé nehrají. Čekají nás tedy souboje s třemi nejlepšími ze skupiny B. Dají se očekávat velmi vyrovnané souboje. Do finálové tabulky jsme si přinesli 17 bodů z 24 možných, a okupujeme zatím druhé místo za Novým Jičínem, který neztratil ještě ani set. Dalšími soupeřkami jsou Český Těšín, a dnešní soupeřky – Frenštát pod Radhoštěm.

První utkání : TJ Ostrava C – TJ Frenštát pod Radhoštěm 1:3 (23:25, 25:21, 26:28, 21:25)
Do utkání jsme vstoupili velmi bojovně a s chutí. Vypracovali jsme si i docela nadějný náskok, který jsme ale trestuhodně prohospodařili, a bohužel ve vyrovnané koncovce prohráli.
I ve druhém setu jsme se ujali vedení. Tentokrát jsme ale v koncentraci nepolevili, a dovedli set do zdárného konce.
V setu třetím se rozpoutala velká bitva o každý bod. Opět jsme po většinu doby vedli, ale opět se soupeřkám podařilo v závěru setu vyrovnat. Při obou našich setbolech měly soupeřky obrovský kus štěstí, kdy se jim míč jen těsně překulil přes pásku, a tak v koncovce nakonec byly šťastnější ony.
I přesto, že jsme ve čtvrtém setu opět vedli, byla naše víra ve vítězství již nahlodána, a působili jsme odevzdanějším dojmem. Závěr setu se nám opět nevyvedl, a tak jsme odešli poraženi. Celkově jsme prohráli pouze o 4 míče. Kdybychom neprodukovali tolik nevynucených chyb, mohli jsme se s největší pravděpodobností radovat my.
Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Cáhlíková Viktorie, Kozinová Nela, Vojtášková Barbora, libero Lastovicová Nelly – Brusová Zuzana, Jetmarová Hana

Druhé utkání : TJ Ostrava C – TJ Frenštát pod Radhoštěm 3:0 (26:24, 25:19, 25:21)
I ve druhém utkání se dal očekávat velmi vyrovnaný souboj. To se také událo.
Vývoj prvního setu probíhal podle not z předešlého utkání. Opět jsme docela brzy vedli, a opět se soupeřkám v závěru podařilo vyrovnat. Tentokrát ale štěstí stálo při nás, a koncovku jsme zvládli lépe my.
V nezměněné sestavě jsme nastoupili i do druhého setu. Jako již tradičně vedeme, a kolem stavu 20 ztrácíme koncentraci, a necháváme soupeřky korigovat stav setu. Naštěstí jsme ale tentokrát zabrali o chvíli dříve, a tak nakonec vyhráli s přehledem.
Původní záměr, že budeme více střídat, jsme vzhledem k tomu, že děvčata na hřišti hrála velmi dobře, přehodnotili, a ponechali stejnou sestavu. Ta se odvděčila tím, že i nadále podávala dobrý výkon. Soupeřky ale bojovaly, a tak to bylo velmi vyrovnané. Přesto jsme dokázali zvýšit ještě na větší obrátky, a kousek poodskočit. Vítězství jsme si už nenechali vzít. Vyhráli jsme 3:0, ale nebylo to vůbec lehké. Přesto je potěšující, že jsme tentokrát přece jen nedělali tolik hloupých chyb. To byl základní kámen našeho vítězství.
Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Orálková Adéla, Kozinová Nela, Vojtášková Barbora, libero Rozacká Tereza - Lastovicová Nelly, Šmídlová Jolana

V tabulce jsme zůstali na druhém místě. I v dalších utkáních se pravděpodobně dají očekávat velmi vyrovnané souboje. Na ten nejbližší odjíždíme již netradičně ve čtvrtek do Českého Těšína.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Kadetky A:  Volejbal Přerov - TJ Ostrava 3:1, 3:0

Juniorky B: TJ Ostrava : Uherské Hradiště 1:3, 3:1

Starší žačky B: Krajský přebor st. žaček - 4. kolo 3.místo
Starší žačky C: Krajský přebor st. žaček - 4. kolo 1.místo