Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 19.9. - 20.9.2020

Krajský přebor kadetek - "C" skupina "B"
TJ Odry - TJ Ostrava C      1:3 (-7,22,-13,-18)
TJ Odry - TJ Ostrava C      1:3 (-22,18,-15,-20)

Místo: Tělocvična ZŠ Pohořská 1010, 742 35, Odry
Termín: 19. 9. 2020
Trenér TJ Ostrava: Jiří Záveský
Trenér TJ Odry: Jan Černý
V prvním setu nastoupil náš celek v sestavě: Bára Mužíková (nahrávačka), Anna Šubertová (smečařka ), Karin Polášková (blokařka), Bára Šurgotová (univerzálka), Tereza Radová (smečařka),  Anna Moravčíková (blokařka) a Karolína Viktorínová (libero).
Naše lavička hráček, které byly připraveny do utkání zasáhnout, a které mohutně povzbuzovaly, sestávala z: Winona Žáková (smečařka), Markéta Kubatá (nahrávačka) i ony zasáhly do zápasu na svých postech. Ostatní hráčky nebyly přítomny z důvodu nemoci a úrazů.

Do prvního zápasu, který začal v sobotu v 9 hodin, vstupovala naše děvčata s obrovským elánem. Náš „skákaný“ servis dělal soupeři takové problémy, že body jen naskakovaly. Pokud hráčky Oder přehrály míč na naši stranu, „potrestali jsme je tvrdými smeči". První set skončil za 17 minut 25:7 pro naše barvy.
Druhý set začal s malou změnou a na místo smečařky Terezy Radové nastoupila Winona Žáková. Děvčata podcenila soupeřky a přesto, že jsme vedli již o 13 bodů…… bez komentáře… jsme jej prohráli 22:25. Po důrazné domluvě se děvčata, v třetím setu, opět dostala rychle do vedení a plnila si zodpovědně veškeré své úkoly. Další sety tedy již byly opět v naši režiji a po výhrách 25:13 a 25:18 jsme po 81 minutách zápas ukončili.

Druhý zápas byl obdobou předešlého utkání. Opět jsme začali náskok zvyšovat a opět jsme polevili v koncentraci a team Oder nás začal dotahovat. V závěru jsme přeci jen ukázali naši sílu na nahrávce, v poli i na smeči a vítězství si nenechali již vzít. Druhý set byl přesnou kopií druhého setu prvního utkání….. prohráli jsme jej 25:18. Bylo nutné opět trošku s děvčaty pohovořit. Třetí a čtvrtý set byl již z našeho pohledu jasný a přesto, že soupeř přidal hodně na výkonu, posiloval střídáním, jsme si vítězství nenechali vzít.
Utkání skončilo za 91 minut.

Všem děvčatům chci poděkovat za výkon, který odvedly a budu doufat, že v nadcházejícím utkání s děvčaty z Nového Jičína jej zopakují a na výkonu ještě přidají a nebudou se bát kombinací v útoku.

Trenér a autor: Jiří Záveský
Foto: Jindra Kunc


Krajský přebor Juniorek:
TJ Ostrava C - VAM Havířov  3:0 (8,21,12)
TJ Ostrava C - VAM Havířov  3:0 (15,20,14)

Místo : hala mládeže (jízdárna), Gajdošova 16, Ostrava
Termín : neděle 20.9.2020 v 11.00 a 15.00

První utkání : TJ Ostrava C – Havířov 3:0 (25:8, 25:21, 25:12)
Sestava : Carroll Daniela, Zeisberger Nicol, Cahlíková Viktorie, Pěnčíková Anna, Pejznochová Barbora, Jetmarová Hana, libero Kašpárková Adéla - Otipková Magdaléna, Randýsková Helena, Vojtášková Barbora, Sabelová Tereza, Knoppová Andrea

K prvnímu utkání sezóny jsme nastoupili proti Havířovu. Měl to být soupeř z těch lehčích, což nakonec ve výsledku bylo potvrzeno. Přesto nám chvilku trvalo, než jsme chytili rytmus, a do stavu 8:8 to bylo z naší strany nepřesné s mnoha chybami. Poté ale na podání přišla Viki Cahlíková a doservírovala až do konce setu.
Do druhého setu jsme vystřídali 5 hráček, které se vůbec nemohly prosadit. Přesto nakonec převážila kvalita na naší straně, a set jsme urvali my.
Do setu třetího jsme nastoupili v nezměněné sestavě, která tentokrát podala koncentrovanější výkon, a v poklidu utkání dotáhla do vítězství.

Druhé utkání : TJ Ostrava C – Havířov 3:0 (25:15, 25:20, 25:14)
Sestava : Zeisberger Nicol, Cahlíková Viktorie, Pěnčíková Anna, Pejznochová Barbora, Jetmarová Hana, Knoppová Andrea - Kašpárková Adéla, Otipková Magdaléna, Randýsková Helena, Vojtášková Barbora, Sabelová Tereza, Rozacká Tereza

Druhé utkání jsme hráli bez libera, ať nám přihrávají a hrají v poli i blokařky. Sestavu jsme dosti obměňovali, a vyzkoušeli jsme některé hráčky i na pro ně neobvyklých postech.
Až na druhý set, který se nám moc nepovedl, to bylo opět jednoznačné utkání.

Celkově nás soupeřky mnoho neprověřily. Přesto bylo znát, že v naší hře je ještě spoustu, co dohánět. Až přijdou těžší soupeřky, tak by se nám herní nedůslednost mohla vymstít. Proto je třeba poctivě i nadále trénovat, a připravit se na další utkání. To hrajeme v neděli za 2 týdny opět na domácí půdě.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor žen:
VK Karviná - TJ Ostrava C  3:2 (-22,15,-20,22,10)
VK Karviná - TJ Ostrava C  0:3 (-19,-15,-21)

Za družstvo TJ Ostrava hrají hráčky, které hrají Extraligu juniorek
Trenér: Ondra Šimák

 

1.liga Juniorek
TJ Ostrava "B" - Orlová   3:0 (14,14,9)
TJ Ostrava "B" - Orlová   3:1 (7,4,-23,15)

Sestava: B. Canibalová, B. Zedníková, A. Gavlasová, A. Gavlasová, K. Vajdová, E. Vytisková, T. Bidláková, K. Přibylová, K. Cholevíková, K. Gongalová
První utkání:
V prvním setu, kdy se zápas konal v domácím prostředí se od začátku hrálo naplno. Po prvním zkaženém servisu ze strany soupeře jsme se dostaly do stavu 4:1. V jednom momentu, kdy bylo skóre 12:8 se zdálo, že začnou dotahovat, ale díky jen malým chybám, dobré přihrávce a útoku jsme utekli na skóre 25:14 a s přehledem vyhrály první set.
Druhý set se soupeř nevzdával jen tak snadno a hrál ze začátku vyrovnaně, avšak díky útokům a dobré práci polařů se stav z 11:8 změnil na 22:14 a výhru 25:14.
Třetí set začínala Orlová na podání s uhráním dvou bodů jsme v okamžiku otočily na skóre 7:2 a poté už jen narůstalo až do konečného stavu 25:9.
Statistiky: 15 – Es, 7- zkažených podání, 69 – celkový počet útoků, 38- složených míčů, 8- zkažených útoků, 76 - dobrých přihrávek včetně přijmu na podání, 18 – zkažených přihrávek včetně příjmu podání, 7- bloků, 6- špatných bloků
DUHÉ UTKÁNÍ
Do druhého zápasu jsme nastupovali ze stejnou náladou, jako v prvním setu. Začátkem na servisu jsme uhrály stav 10:1 a díky velmi dobrému podání a dohrávce set skončil skórem 25:7.
Druhý set byl ještě lepší, díky pozitivní atmosféře a téměř bezchybné hře jsme pokračovaly ze stavu 14:3 na vítězné zakončení 25:4.
Ve třetím setu se Orlová vzchopila a hrála od začátku. Měly jsme velké problémy s dohnáním, protože hned ze začátku byl stav 1:5 a zde to začalo na špatném příjmu. Chvílemi jsme doháněly i vedly, bohužel nenechaly se jen tak snadno porazit a set dopadl za stavu 23:25.
Závěrečný set už jsme byly unavené, avšak z posledních sil jsme se ze začátku ujaly vedení 6:0 a soupeři se nedařilo nás dohnat. Od stavu 19:12 jsme soupeře nepustily k žádné větší akci a set skončil jednoznačnou výhrou 25:15
Statistiky: 29 – Es, 12 - zkažených podání, 86 – celkový počet útoků, 47 – složených míčů, 8- zkažených útoků, 80 - dobrých přihrávek včetně přijmu na podání, 47 – zkažených přihrávek včetně příjmu podání, 10 - bloků, 7 - špatných bloků

Autor: Tereza Bidláková
Trenér: Kamil Bošík

TJ Ostrava "B" - ŠSK Bílovec     3:0 (7,15,12)
TJ Ostrava "B" - ŠSK Bílovec     3:1 (10,22,-28,19)

Za družstvo TJ Ostrava hrají hráčky, které hrají Extraligu kadetek
Trenér: Kamil Boštík


Starší žačky A
Český Pohár - CP-ZKY-V1B (Kvalifikace) - 4. místo

Trenér: Iveta Krátká