Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 2.- 3.11.2019

Extraliga Juniorek
TJ Ostrava - Volejbal Přerov       3:2 (19,-23,20,-22,11)
TJ Ostrava - Volejbal Přerov       0:3 (-8,-15,-14)

V sobotu 2.11. jsme přivítali celek Přerova, který se nacházel v tabulce pod námi o 3 body. Cílem bylo udržet si odstup i po tomto dvojutkání, případně jej ještě navýšit.

1.zápas 3:2 (19,-23,20,-22,11)
V prvním zápase, posíleny o hračky působící v týmu žen se v prvním setu dokážeme prosadit přes přerovskou obranu. Druhý set soupeři vychází lépe servis a my jsme nuceni uhrávat těžké míče přes kůly, což se nedaří vždy. Důsledkem je vyrovnaná koncovka, kterou lépe zvládá soupeř. Ve třetím setu si soupeř uhrává 8 bodů, zbytek mu darujeme svými chybami. I přesto jej vyhráváme. Čtvrtý set soupeř opět přitvrzuje na podání a my nemůžeme hrát středem. Na kůlech je obrana Přerova většinou kompaktní a my neskládáme důležité míče. Koncovka opět vyznívá lépe pro soupeře. V tiebreaku soupeře nepouštíme do vedení a bereme 2 body.
Sestava: Boštíková, Žarnovická, Ruszová, Žolnerčíková, Faltínová, Poláchová, libero Planková, Jošková
Lavička: Pěnčíkova A., Pěnčíková P., Sabelová, Klímová, Śmigová

2.zápas 0:3 (-8,-15,-14)
Ve druhém utkání nastupujeme již bez našich dvou opor, s čímž se nedokážeme srovnat během celého zápasu. Po prvním setu, kdy nás soupeř spláchnul na 8 bodů, se dokážeme mírně zvednout. Na vyrovnaný zápas to ovšem nestačí. Soupeř nás předčil ve všech herních činnostech.
Sestava: Boštíková, Sabelová, Pěnčíková P., Klímová, Faltínová, Poláchová, libero Planková, Jošková
Lavička: Pěnčíková A., Ruszová, Śmigová,

Autor a trenér: Ondřej Šimák

 

Extraliga Kadetek
TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava      3:2 (-26,28,-22,19,4)
TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava      3:1 (22,14,-23,20)

Utkání : TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava (3:2,3:1)
Sestava: B. Canibalová, E. Vytisková, V. Fukalová, An. Gavlasová, Ad. Gavlasová, K. Cholevíková, E. Belinová, B. Mužíková, J. Šmídlová, M. Suchomelová, M. Tichá, T.Pavelková, N. Tobiášová.

První zápas jsme bohužel po vyrovnaném boji prohrály. Do prvního setu jsme nastoupily v plné síle a s chutí vyhrát, i když se nám tento set podařilo vyhrát, v koncovce druhého setu jsme polevily ,a set tak prohrály. Třetí set jsme s jasným náskokem vyhrály. Čtvrtý set jsme prohrály a soupeř srovnal stav na 2:2. V posledním a taky rozhodujícím setu se nám nepodařilo vyhrát.

Druhý zápas se nám přes všechno usilí rovněž nepodařilo vyhrát . Domů si odvážíme 1 bod a nové zkušenosti.

Autor: Anna Gavlasová
Trenér: Kamil Boštík

 

2.liga Žen
TJ Ostrava "B" - ŠSK Bílovec    3:1 (14,-23,22,21)
TJ Ostrava "B" - ŠSK Bílovec    3:1 (21,-13,13,21)

První utkání: TJ Ostrava B – ŠSK Bílovec 3:1 (25:14, 23:25, 25:22, 25:21)
Po týdenní přestávce jsme hráli doma s Bílovcem, což je takové naše malé derby.
V loňské sezóně jsme s nimi hráli poslední utkání, ve kterém jsme uhájili čtvrté místo právě před nimi, a tak se dal očekávat vyrovnaný souboj.
Bohužel pro soupeřky jsme utkání začali velmi dobře, a postupně si získávali náskok. Dařilo se nám uhlídat jejich největší útočnou sílu a podařilo se nám je zatlačit podáním. První set jsme jasně ovládli.
I druhý set probíhal v podobném duchu. Za stavu 20:14 a 22:17 to vypadalo na snadnou záležitost. V koncovce se nám ale podařilo vyhodit, co se dá, a naprosto jsme zkolabovali.
Soupeřky vycítily šanci, a najednou to byla bitva o každý bod. Stav byl celou dobu vyrovnaný. V jednu chvíli jsme ale neuhráli 4 body za sebou, a 15:19 už bylo kritické. Naštěstí jsme se rychle vzpamatovali a dokázali zvrátit výsledek na naši stranu.
Čtvrtý set byl velmi podobný tomu třetímu. Ani jednomu družstvu se nepodařilo jít do trháku, a až do stavu 22:21 to bylo otevřené. Koncovku jsme ale zahráli na výbornou, a tak jsme se radovali z vítězství my.
Sestava: Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Gengelová Lenka, Krátká Lucie, Janochová Karolína, Gráczová Hana, libero Jošková Tereza – Záhorská Hana, Koloničná Petra, Kotasová Michaela, Makovcová Marie

Druhé utkání: TJ Ostrava B – ŠSK Bílovec 3:1 (25:21, 13:25, 25:13, 25:21)
Do druhého utkání jsme vyměnili nahrávačku a smečařku. A začali jsme velmi dobře. Soupeřky působily unaveně, čehož jsme dokázali využít a postupně si vypracovali slibný náskok. Ten se nám podařilo držet až do závěru setu, který jsme v klidu vyhráli.
Ve druhém setu nám ale utekl začátek, a najednou nám nevycházelo vůbec nic. Skóre hrozivě narůstalo v náš neprospěch, a set jsme v podstatě odevzdali.
Naštěstí třetí set byl jako přes kopírák, ale se soupeřkami jsme si vyměnili role. Tentokrát zase set odevzdaly ony nám, dokonce i se stejným výsledkem.
Ve čtvrtém setu se naštěstí historie neopakovala. Ve vedení jsme byli celou dobu my, a vůle po vítězství byla větší na naší straně. Soupeřky jsme si nepřipustili na dostřel, a celé utkání dotáhli do vítězného konce.
Sestava: Záhorská Hana, Koloničná Petra, Augustinová Eliška, Gengelová Lenka, Krátká Lucie, Janochová Karolína, libero Jošková Tereza – Kotasová Michaela, Makovcová Marie, Polášková Tereza, Gráczová Hana

Připsali jsme si tak kompletních 6 bodů, a v tabulce se posunuli na třetí místo za Opavu a Nový Jičín. Příští týden hrajeme v neděli v Prostějově s jejich béčkem, a jsme zvědaví, koho proti nám postaví. Jestli juniorky, nebo hráčky z extraligy žen.
Doma potom hrajeme další sobotu se Vsetínem. Hrát ale budeme tentokrát s největší pravděpodobností na Varenské.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

1. liga Juniorek
TJ Ostrava "B" - TJ Nový Jičín     3:0 (25,9,19)
TJ Ostrava "B" - TJ Nový Jičín     0:3 (-20,-19,-12)

První utkání: TJ Ostrava B – TJ Nový Jičín 3:0 (27:25, 25:9, 25:19)
Po dvou volných víkendech nás čekal velmi dobrý soupeř, a to hráčky z Nového Jičína. Soupeřky v celé loňské sezóně v krajském přeboru neprohrály ani jeden set, a i v letošní sezóně si zatím držely neporazitelnost.
Ve středu a ve čtvrtek jsme trénovali dvoufázově, v pátek potom ještě jednou, a tak jsme doufali, že jsme dobře připraveni.
Do utkání jsme nasadili co nejúdernější sestavu. To se nám vyplatilo a postupně jsme získávali navrch. Vedení 15:10 už vypadalo docela slibně, ale soupeřky se nevzdávaly a dokázaly vyrovnat na 20:20. Vedli jsme 23:20, ale vzápětí to bylo 23:23 a 24:25. Setbol jsme ale odvrátili a koncovku urvali pro sebe.
Tím jsme získali na sebedůvěře a od druhého setu jsme jasně v utkání dominovali. Kvalitním podáním a razantním útokem jsme zatlačili soupeřky do defenzívy, ze které se nevzpamatovaly až do konce utkání. Předváděli jsme výbornou hru, zatím asi nejlepší v dosavadním průběhu sezóny. Vycházelo nám snad všechno, na co jsme chytli, a odnesli si dobrý pocit z celého zápasu.
Sestava: Orálková Adéla, Kubacká Nicola, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, Hurníková Venessa, Makovcová Marie, libero Vajdová Klára, Lastovicová Nely – Jetmarová Hana, Kašpárková Adéla, Pánková Natálie, Pavlíčková Tereza, Kolmanová Kristýna

Druhé utkání: TJ Ostrava B – TJ Nový Jičín 0:3 (20:25, 19:25, 12:25)
Do druhého utkání jsme nastoupili jen se dvěma změnami v sestavě s vírou, že se nám bude dařit stejně, jako v tom prvním.
Soupeřkám přijela nová nahrávačka a na jejich výkonu to bylo najednou znát. Zpřesnily hru, zkvalitnili servis a dostaly nás pod tlak. Ještě úvod prvního setu byl vyrovnaný, ale postupem času bohužel soupeřky získávaly navrch, kdežto naše hra postupně upadala. A tak jsme jej prohráli.
Druhý set byl podobný tomu prvnímu. Zpočátku jsme drželi krok, ale postupně se zhoršovala naše přihrávka, a tím pádem i vše ostatní. Naopak soupeřky získávaly jistotu a sebedůvěru, a tak set nemohl dopadnout jinak, než porážkou.
Do třetího setu jsme úplně přeskupili sestavu s cílem zastavit rozjeté novojičíňačky. Bohužel se to nesetkalo s odezvou v naší hře, a bylo to ještě horší. Tento set nám opravdu nevyšel.
Sestava: Orálková Adéla, Pánková Natálie, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, Hurníková Venessa, Makovcová Marie, libero Lastovicová Nely, Vajdová Klára – Jetmarová Hana, Kašpárková Adéla, Pavlíčková Tereza, Kolmanová Kristýna, Kubacká Nicola

Dnes to byla dvě úplně rozdílná utkání. Přesto můžeme být spokojeni, neboť jsme porazili soupeřky, které asi tak rok a půl neprohrály mistrovské utkání. V tabulce jsme si upevnili druhé místo po polovině základní části soutěže. Do finálové skupiny postupují první 3, a na čtvrtou Opavu máme náskok 9 bodů. Právě s ní hrajeme příští sobotu opět doma, a potřebovali bychom si tento náskok minimálně udržet.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek
TJ Ostrava "C" - Volejbalový klub Kylešovice     3:2 (-21,19,-7,18,12)
TJ Ostrava "C" - Volejbalový klub Kylešovice     1:3 (-10,19,-21,-21)

První utkání: TJ Ostrava C – VK Kylešovice 3:2 (21:25, 25:19, 7:25, 25:18, 15:12)
Po delší pauze nás opět čekalo mistrovské utkání v krajském přeboru juniorek. Tentokrát jsme hostili družstvo z Kylešovic, které byly v tabulce na prvním místě. V jejich kádru hrají i děvčata, která tuto soutěž hrají již nějakým rokem, takže nás čekal soupeř nelehký. A pokud bychom chtěli pomýšlet na postup do finálové skupiny, tak nám matematika velela uspět v obou utkáních.
Bohužel jsme nenastoupili úplně nejlépe, a od začátku jsme prohrávali. Trvalo nám chvíli, než jsme se trošku chytili, a přestali vyrábět zbytečné body pro soupeřky. Podařilo se nám přesto snížit na 20:21, ale to už bylo z naší strany v tomto setu vše.
Úvod druhého setu nás také nachytal nepřipravené, a rychle jsme prohrávali o 6 bodů. Poté se ale naše hra výrazně zlepšila. Začali jsme lépe podávat, naše smečařky se nebály útočit, a i v obraně jsme dokázali zklidnit naši hru a poradit si. Nakonec jsme set celkem s přehledem vyhráli.
Bohužel třetí set byl z naší strany naprosto mizerný. Vůbec nic se nám nedařilo. Vypovídá o tom pouhých 7 uhraných bodů.
Naštěstí přišel v utkání zásadní obrat. Poslední dva sety jsme předváděli naprosto jiný výkon. Konečně jsme si dali říct v obraně, a dokázali posbírat naprostou většinu ulívek a lehkých míčů, přestali jsme dělat nevynucené chyby. Celé utkání jsme dotáhli do vítězného konce i přesto, že v tie-breaku jsme nechali soupeřky snížit náš jasný náskok. V koncovce jsme ale byli jistější my. Za to, jak dokázala děvčata otočit nepříznivý vývoj utkání, jim patří pochvala.
Sestava: Vojtášková Barbora, Carroll Daniela, Gongalová Karolína, Rozacká Tereza, Pánková Natálie, Jastřembská Michaela, libero Vajdová Klára a Viktorínová Karolína - Špilová Nela, Otipková Magdaléna, Randýsková Helena

Druhé utkání: TJ Ostrava C – VK Kylešovice 1:3 (10:25, 25:19, 21:25, 21:25)
I přes drobné změny v sestavě jsme doufali, že i v druhém utkání můžeme uspět. Bohužel naše hra byla od začátku velmi neurovnaná. Od toho se odvíjel i vývoj skóre. První set byl z naší strany prostě špatný.
Ve druhém setu přišlo výrazné zlepšení. Dokázali jsme se daleko více koncentrovat, opět lépe podávat i útočit, a celý set jsme měli pod kontrolou my.
A tak se začínalo od začátku. Postupem času se však začala více projevovat asi větší zkušenost ústředních hráček obou družstev. Soupeřky poznaly, co na nás platí, a my jsme nebyli schopni na to reagovat. Soupeřky dokázaly využívat našich nekrytých míst k umísťování útoků a především ulívek a zkrácených míčů. Naopak my jsme nenašli recept, jak je přehrát. Hráli jsme moc okatě, a to úspěch nepřinášelo. K tomu se postupně přidaly i další nepřesnosti v naší hře, zbytečné chyby, zkažená podání.
Ani ve čtvrtém setu se obraz hry nezměnil. Soupeřky si vypracovaly velký náskok. I přes snížení v závěru setu se nám již utkání nepodařilo otočit.
Sestava: Otipková Magdaléna, Randýsková Helena, Carroll Daniela, Gongalová Karolína, Pánková Natálie, Jastřembská Michaela, libero Vajdová Klára a Špilová Nela - Vojtášková Barbora, Rozacká Tereza, Viktorínová Karolína

Po první polovině základní části soutěže jsme na čtvrtém místě. S lepšími družstvy, která jsou před námi, dokážeme hrát vyrovnaná utkání, ale v pěti ze šesti utkání s nimi jsme prohráli. Snad se nám ve druhé části základní skupiny bude dařit lépe. Uvidíme.
Další utkání hrajeme hned v úterý 5.11. od 16.00 doma se Sokolem Poruba, který je zatím bez vítězství, tak doufejme, že vyhrajeme, a bude to odrazový můstek pro další naše boje.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek
VK Polanka nad Odrou  - TJ Ostrava "B"    3:0 (10,21,9)
VK Polanka nad Odrou  - TJ Ostrava "B"    3:0 (10,11,16)

V sobotu 2.11.2019 náš tým Kadetek B hrál po třítýdenní pauze další utkání MS Kadetek ve sportovní hale v Polance n. Odrou. Soupeřky s Polanky potvrdily své kvality a postavení na druhém místě tabulky a dvakrát nás přehrály 3:0 a 3:0. Na nás byl patrný tréninkový výpadek o podzimních prázdninách a také dva týdny soutěžních utkání, kdy jsme dělaly mnoho chyb v herních činnostech.
Hrály jsme v sestavě:
náhra: Lucka Zagatová, Adriana Pastrňáková, Kája Stiborová
blok: Verča Hašková, Simča Hublová, Karin Polášková
smeč: Bára Galčanová, Anička Pacutová, Karin Malinkovičová a kapitánka Sára Stehlíková
libero: Winon Žáková

Autor: Simona Hublová - Blokařka týmu
Trenér: Pepe Božik

 

Krajský přebor st. žaček - 2.kolo

TJ OSTRAVA "A"     3.místo ve skupině
Druhý turnaj žaček skupina "A"
Trenér: Iveta Krátká

TJ OSTRAVA "B"     3.místo ve skupině
Druhý turnaj žaček skupina "C"
Neděle 3.11.2019 byl turnaj MS Starších žaček, kdy naše skupina C se hrála v Kopřivnici. V prvním utkání jsme hrály v 9 hodin proti Odrám, kdy se nám moc nedařilo a přesto že jsme vedly v prvním setu 18 : 11 nedokázaly jsme dotáhnout nadějný set do vítězného konce. Soupeřky pak vyhrály celé utkání 2:0. V dalším zápase jsme nastoupily proti Novému Jíčínu B kdy jsme ještě po předchozí porážce prohrály první set. Ale dále se naše hra zlepšila přidaly jsme na bojovnosti a dokázaly zápas otočit a zvítězit v tie breaku 2:1. V dobrém rozpoložení jsme začly i poslední utkání proti domácí Kopřivnici kdy jsme zvítězily v prvním setu. Do dalšího setu dostaly příležitost všechny hráčky z lavičky náhradníků a pro některé to byl první soutěžní zápas v kariéře. Toto utkání jsme prohrály 1:2, nicméně jsme si 3 body zajistily i nadále účast ve skupině C.
Do utkání nastoupily :
Náhrávačky: Kája Stiborová, Viola Otipková, Adriana Pastrňáková a Lucka Zagatová
Blokařky: Verča Hašková, Sára Stoklásková, Simona Hublová a Karin Polášková
Smečařky: Sára Stehlíková, Sára Puková, Karin Malinkovičová a Winona Žáková

Autor: Veronika Hašková - Blokařka týmu
Trenér: Pepa Božík


TJ OSTRAVA "C"     3.místo ve skupině
Druhý turnaj žaček skupina "F"