Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (2.-3.12.2017)

Extraliga Juniorek:  TJ Ostrava - VK Královo Pole  3:1, 1:3
Do domácího zápasu jsme vstoupily s velkou chutí si spravit náladu a dokázat si, že zvládneme být těžkým soupeřem i pro první tým tabulky.
V prvním setu na nás byla znát nervozita a respekt, když jsme v koncovce prohrály 25:22. V dalších setech jsme ale měly navrch my a favorizované Brno jsme za velké podpory publika porazily 25:23, 25:16 a 25:22. Soupeře jsme skvěle zatlačily servisem a znemožnily mu tak rychlou hru.
 
Do druhého zápasu už nenastoupila Karin Žolnerčíková, která v prvním zápase patřila mezi nejvíce bodující hráčky. Najednou jsme začaly na hřišti zmatkovat, hůře jsme podávaly i přijímaly. To se s námi táhlo celé dva sety. V třetím jsme se konečně vzchopily a vyhrály jej 25:20. Ve čtvrtém setu byla škoda koncovky, kterou jsme bohužel nedokázaly dotáhnout do vítězného konce.

Sestava: Koloničná, Žolnerčíková, Záhorská, Žůrková, Hrubá, Faltínová, Augustinová, Poláchová, Pavlovová; libera - Geryková, Bolfová

Autor: Anna Pavlovová

 

Extraliga Kadetek:  TJ Ostrava - TJ Sokol Frýdek - Místek 3:1, 3:0
13. a 14. kolo extraligy kadetek se hrálo opět doma. Dnešním soupeřem byl Frýdek - Místek.

První utkání jsme začaly výhrou prvního setu. Po výměně stran jsme druhý set prohrály stejně jako jsme první vyhrály. Třetí set opět patřil nám a ve čtvrtém jsme si nechaly soupeře zase utéct, ale i tak jsme set v prodloužené koncovce vyhrály.
Sestava: Hana Boštíková, Marie Makovcová, Karin Žolnerčíková, Klára Žarnovická, Ivana Poláchová, Vanessa Hurníková, libera - Monika Jošková, Ema Šťastná
Střídaly: Tereza Pavlíčková, Anna Ruszová, Eliška Výtisková

V druhém utkání jsme už soupeřkám nepustily ani set. I když koncovka prvního prvního setu byla těsná, další dva sety se Frýdek dostal na 19 a 20 bodů, a tím jsme za dnešní dvě utkání zaslouženě získaly 6 bodů do tabulky.
Sestava: Marie Makovcová, Klára Žarnovická, Ivana Poláchová, Vanessa Hurníková, Tereza Pavlíčková, Eliška Výtisková, libero - Ema Šťastná

Autor: Klára Žarnovická

 

2. liga Žen: TJ Ostrava - TJ OP Prostějov 3:1, 3:2
První prosincovou sobotu jsme odehrály další kolo 2. ligy žen, kdy naším soupeřem byl Prostějov.
Sestava prvního utkání: smečařky – Monča Adamčíková, Peťka Jennelová, blokařky – Kája Křenková, Evča Žvačková, libera - Verča Šípová, Nikča Boháčová, univerzálka – Monča Bradová, nahrávačka – Jiřka Kubešová
První set jsme soupeřky výborně tlačily servisem a celkově je nepouštěly ke hře, každá hráčka si plnila své povinnosti na jedničku až do stavu 23:14. Bohužel jsme se dokázaly všechny nějakým kouzlem vypnout a koncovka se sama nedotáhne. I přes tuto potupnou prohru (ze které se samozřejmě poučíme!!!) jsme do dalších setů vstoupily s vyčištěnou hlavou a i koncovky jsme zahrály na výbornou. Díky bojovnosti všech hráček se nám utkání podařilo dotáhnout do vítězného konce 3:1 ( -23, 18, 21, 20).
Chtěla bych holky moc pochválit za přístup k zápasu, i když se první set nevyvedl dle našich představ. Nevzdaly jsme se a bojovaly dál.

Druhý zápas byl zahájen v obměněné sestavě, kdy místo Peťi nastoupila Ivet Procházková, na blok místo Káji šla Monča B. a na post univerzálky se představila Nikča Boháčová. Hrálo se jak na houpačce, chvíli vedeme my, chvíli vede soupeř. Bohužel kazíme velký počet servisů, tudíž se vyhrává těžko. Třetí set v koncovce bojujeme všechny jako jeden tým a vydřely jsme stav 2:1 pro Ostravu. Čtvrtý set nebyl vůbec v naší režii, nehrály jsme naši hru, neplnily si své povinnosti, proto dostáváme na frak a o vítězi musí rozhodnout tiebreak. Shodly jsme se na tom, že bychom mohly dát 15 bodů dříve než soupeř. Občas to bylo velice těžké, ale povedlo se. Tiebreak vyhráváme 15:13. Za tento víkend bereme 5 bodů a víme co zlepšit na další utkání!
SLADKÁ SLOVA ZÁVĚREM: Nikča Boháčová se zhostila nelehkého úkolu, kdy místo svého postu libera musela zaskočit na smeči i na postu univerzálky. Verča Šípová opět ukázala neuvěřitelné zákroky v poli. Monča Bradová potvrdila své kvality i na blokařském místě, kdy zastupovala Káju Křenkovou, která byla sužována chorobou, avšak nenechala nás v tom a přišla na první zápas! Monča Adamčíková, Peťka Jennelová a Ivet Procházková dokázaly kouzlit body i z mých nepřesných nahrávek (SORRY!). Samozřejmě bez blokařských činností bychom se neobešly a Evča dokázala blokovat i nemožné.

Autor: Jířa Kubešová - nahrávačka týmu

 

Krajský přebor žen:  TJ Hlučín - TJ Ostrava 0:3, 0:3
První utkání : TJ Hlučín - TJ Ostrava C 0:3 (24:26, 13:25, 17:25)
Ve druhé odvetě letošní sezóny jsme po neúspěšném minulém vystoupení v Orlové zavítali do Hlučína. Tentokrát jsme měli obě naše nahrávačky, takže se v obou utkáních prostřídaly. Na bloku musela zaskočit Martina Holcmanová, protože nám tentokrát chyběly 2 blokařky.
Úvodní set se začal vyvíjet poměrně dobře pro nás a vytvořili jsme si mírný náskok. Přesto se naše hra neobešla bez občasných nepřesností, takže jsme nedokázali vést větším rozdílem. V závěru se soupeři podařilo vyrovnat a dokonce jít i do jednobodového vedení, nakonec jsme dramatickou koncovku zvládli lépe my.
Od druhého setu jsme již byli jasně lepším družstvem, a vytvořili si velký náskok. Ten jsme dotáhli do úspěšného konce.
Třetí set byl podobný tomu druhému, a po celou dobu jsme jasně vedli a nakonec hladce vyhráli za 69 minut 3:0.
Sestava : Gengelová Lenka, Polášková Tereza, Jaglová Radka, Matýsková Kristýna, Panková Michaela, Holcmanová Martina, libero Pešová Karolína


Druhé utkání : TJ Hlučín - TJ Ostrava C 0:3 (9:25, 22:25, 19:25)
Do druhého utkání jsme vyměnili nahrávačku, a hráli jsme bez libera.
Do prvního setu jsme na soupeře vlétli a naprosto jej převálcovali. Dařilo se nám ve všech herních činnostech, a tak nebylo pochyb, kdo vyhraje první set.
Ukolébaní jasným vítězstvím přišla na začátku setu druhého ztráta koncentrace, a pustili jsme soupeřky do mírného vedení. To se nám nedařilo dlouho stáhnout, až v polovině setu jsme hru otočili. Soupeřky se přesto nevzdaly, a ještě jednou vyrovnaly. Závěr setu vyzněl však lépe pro nás.
Do třetího setu jsme zkusili promíchat sestavu, na blok šla Lenka Gengelová, na smeč Kristýna Matýsková, a Martina Holcmanová se vrátila na své tradiční účko. Herní projev to výrazně nezměnilo. Hráčky jsou schopné naskočit na více postech. Zde se vyplácí se dlouhodobá práce na všestrannosti a univerzálnosti. S nastalou situací se vypořádali dobře, a opět v setu jasně dominovaly. V závěru jsme sice nechali Hlučín mírně snížit, ale celkem jasně jsme vyhráli a došli si pro cenných 6 bodů do tabulky.
Z herních činností lze vyzdvihnout především naši přihrávku, která byla vynikající, a je jedním našich stěžejních pilířů úspěšné hry družstva.
Sestava : Gengelová Lenka, Uhlářová Klára, Jaglová Radka, Matýsková Kristýna, Panková Michaela, Holcmanová Martina

Situace v tabulce je celkem vyrovnaná a o postup do play off bude bojovat ještě 5 družstev, kdy žádné to ještě nemá vůbec jasné.
Další utkání hrajeme v neděli 10.12. od 11.00 a 15.00 doma s Frýdkem-Místkem. Dá se očekávat důležitý souboj o body do tabulky. Takže nás přijďte povzbudit.
Tentokrát hrajeme souběh s muži VK Ostrava, kteří hrají od 9.00 a 13.00 proti Odrám.
Pro obě družstva jsou to letos poslední domácí utkání.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek: SKP Bruntál - TJ Ostrava 2:3, 1:3
První utkání : SKP Bruntál - TJ Ostrava 2:3 (22:25, 25:23, 25:17, 17:25, 11:15)
V posledním utkání krajského přeboru juniorek v letošním roce jsme odjeli k nejvzdálenějšímu soupeři do Bruntálu. Měli jsme celkem 9 hráček, a jako již tradičně se v průběhu všechny celkem prostřídaly. Hráli jsme jak je již zvykem bez libera.
Do utkání jsme vstoupily celkem dobře a od začátku si vytvořili náskok. Ten se však brzy rozplynul, a set se stal hodně vyrovnaný. Přesto jsme nakonec koncovku zvládli lépe my.
Druhý set byl jako na houpačce. Nejdříve jsme jasně vedli, potom hned brzy soupeř vyrovnal, potom jsme opět jasně vedli, a soupeř opět vyrovnal. Vyrovnanou koncovku tentokrát ale zvládla lépe děvčata z Bruntálu.
To nás absolutně rozhodilo a třetí set jsme začali mizerně a hned od začátku jasně prohrávali.
Nedokázali jsme se z toho vzpamatovat, a jasně prohráli.
Do tohoto okamžiku byla naše hra velmi podprůměrná a nekoukatelná.
Na začátku setu čtvrtého nastal rapidní obrat v charakteru hry a konečně jsme začali předvádět, co umíme. Od tohoto momentu jsme byli jasně lepší, a to platilo i pro závěrečný pátý set, který jsme taktéž zvládli celkem dobře a vyhráli 3:2.
Sestava : Planková Karolína, Brusová Zuzana, Kolmanová Kristýna, Ruszová Anna, Cáhlíková Viktorie, Sabelová Tereza – Hepová Michaela, Kašpárková Adéla, Kundlová Kateřina

Druhé utkání : SKP Bruntál - TJ Ostrava 1:3 (17:25, 10:25, 25:20, 16:25)
Do druhého utkání jsme obměnili sestavu, a nastoupila Zuzka Brusová a Adéla Kašpárková, které v prvním utkání moc nehrály.
Podařilo se nám zachytit začátek utkání, a od úvodu jsme hráli podstatně lépe, než v minulém utkání. Celý set jasně vyzněl pro nás, a celkem v poklidu jsme ho dohráli.
Taktéž druhý set byl jednoznačný, což dosvědčuje i výsledek 25:10.
V těchto dvou setech jsme vyráběli minimum chyb, což nelze říct o setu následujícím. Naše hra se výrazně zhoršila, a dali jsme soupeřkám šanci na zvrat v utkání. Absolutně jsme nezvládli koncovku, a tak nastalo čtvrté dějství. V něm jsme se vrátili k daleko lepším výkonům z úvodních dvou setů. Opět jsme byli jasně lepší, a hned od úvodu si vytvořili dostatečný náskok, který jsme si udrželi až do závěru a vyhráli 3:1.
Sestava : Planková Karolína, Brusová Zuzana, Ruszová Anna, Hepová Michaela, Kašpárková Adéla, Kundlová Kateřina - Kolmanová Kristýna

V krajském přeboru máme po polovině soutěže. Druhá část soutěže začíná až 28.ledna, kdy jedeme do Krnova.

Na závěr malé zhodnocení.
Účast v soutěži je daná tím, aby dostaly příležitost hrát hráčky, které ještě nedosahují svojí herní kvalitou na vyšší soutěž – Extraligu kadetek a ligu juniorek. Bohužel ne vždy to takto funguje, a musí hrát i hráčky, které ve vyšších soutěžích hrávají pravidelně.
Některé hráčky udělaly velký výkonnostní skok, některé bohužel ne. Odráží se zde dvě zásadní věci. Za prvé je to tréninková účast, která není u některých optimální, za druhé přístup k tréninku z pohledu mentálního zapojení do tréninkového procesu. V druhé části sezóny je nutné tyto dva aspekty změnit, jinak je potom sportování některých bezpředmětné.
Z hlediska výsledků: odehráli jsme celkem 14 utkání, z toho máme 10 vítězství a 4 porážky.
V tabulce jsme jeden bod za Karvinou na třetím místě. Cílem by měl být posun na závěr soutěže na druhé místo, pokud si to děvčata vezmou za své a budou chtít obsadit myslím celkem pěkné druhé místo.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek: VK Kylešovice - TJ Ostrava 2:3, 0:3
Ve středu odpoledne jsme hráli v dohrávce 11. a 12. kola v Opavě-Kylešovicích.
Soupeřky v původním termínu nemohly, a tak jsme hráli netradičně ve středu. Trošku nás zaskočilo, že v tělocvičně byla docela zima, ale hlavně přítmí, takže moc nebylo vidět.

První utkání : VK Kylešovice - TJ Ostrava 2:3 (29:27, 25:23, 21:25, 21:25, 9:15)
Do prvního setu jsme vstoupili se Zuzkou Brusovou na smeči a Kateřinou Kundlovou na bloku. Celý set byl vyrovnaný, nicméně jsme si neodpustili spousty chyb, především při špatné mezihře, kdy místo toho, abychom soupeřkám míč půjčili, tak jsme ho většinou zkazili. Vázla nám i přihrávka, častokrát jsme brali soupeřkám auty. I přesto jsme mohli několikrát set ukončit v náš prospěch, bohužel se nestalo.
Do druhého setu jsme vstoupili lépe a vytvořili si mírný náskok, který jsme si udržovali v průběhu celého setu. Vypadalo to na naše vítězství, ale bohužel v koncovce přišla naprostá ztráta koncentrace, a opět jsme ji prohráli.
Od třetího setu jsme reorganizovali naši hru, kdy jsme především posílili přihrávku, a ihned se to projevilo na obratu v utkání. Od tohoto momentu jsme chytli otěže utkání do vlastních rukou a set celkem v poklidu vyhráli, i když soupeřky v závěru mohutně stahovaly.
Čtvrtý set byl daleko vyrovnanější a skóre se přelévalo ze strany na stranu. Rozhodla naše větší zkušenost, a tak se šlo do tie-breaku. V něm jsme byli jasně lepší a vyhráli 15:9.
Sestava : Planková Karolína, Brusová Zuzana, Kolmanová Kristýna, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Kundlová Kateřina - Cáhlíková Viktorie, Sabelová Tereza

Druhé utkání : VK Kylešovice - TJ Ostrava 0:3 (10:25, 4:25, 24:26)
Do druhého utkání jsme nastoupily s Adélou Kašpárkovou na smeči a Viktorií Cáhlíkovou na účku. Také soupeřky pozměnily základní sestavu.
Hned od úvodu jsme jasně dominovali a vytvářeli si postupně stále větší náskok. Děvčata hrála svoji hru a tentokrát se na to dalo opravdu dívat. Začala nám fungovat souhra středem, dělali jsme minimum chyb, a utkání si užívali.
Ve druhém setu jsme soupeře úplně rozdrtili, především vynikajícím servisem. Největší sérii měla Zuzka Brusová, která na podání byla až do stavu 10:0! Druhou velkou sérii na podání měla Viktorie Cáhlíková, a tak jsme zvítězili 25:4!
S vidinou snadného vítězství jsme vstoupili do setu třetího. Soupeřky však začali opět hrát naplno, lépe přihrávaly i podávaly, a tak se nám nepodařilo si vytvořit větší náskok. Vyrovnanou koncovku zvládla především Kateřina Kundlová, která družstvo podržela, a rozhodující míče uhrála.
I přes rychlé vítězství jsme skončili v 8 hodin večer.
Sestava : Planková Karolína, Brusová Zuzana, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Kundlová Kateřina, Cáhlíková Viktorie

Do konce roku nás čeká již jen poslední utkání teď v neděli 3.12. v Bruntále. Druhá část soutěže potom začíná až 28.ledna, kdy jedeme do Krnova.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek:  TJ Ostrava "B" - TJ Sokol Frýdek-Místek "B"    0:3, 0:3
V neděli první neděli adventní sehrálo družstvo Kadetek B v Krajské soutěži další dvě kola se soupeřem ze Sokola Frýdek - Místek a to na domácím hřišti.
Družstvo Ostravy nastoupilo v oslabeném složení kdy chybělo vícero hráček základní sestavy pro nemoc. Zbývající zúčastněné hráčky přes snahu dosažení dobrého výsledku nedokázali soupeře přehrát ani v jednom setu a dvakrát prohrály 3:0.
Hrály ve složení, Tereza Rozacká,  Majda Otipková, Klára Cholevíková, Evelína Belinová, Viky Barčová, Nikol Zeisberger, Miša Jastřembská a Adriana Přívarová.
Herní projev družstva byl trochu kostrbatý a nevyrovnaný, kladem utkání byla skutečnost, že si zahrály hráčky spíše z druhého sledu a pro Adrianu Přívarovou to bylo první soutěžní utkání vůbec....

Autor: Vendula Comorková asistent trenéra


Český Pohár - Satrší žačky, 2.kolo - 1.sedmička, MORAVA - SVITAVY

7. místo