Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (20.-21.1.2018)

Extraliga Juniorek: VK Prostějov - TJ Ostrava  3:1, 3:0
Po Vánoční extraligové pauze jsme se vydali na další kolo do Prostějova.Před zápasem jsme načerpaly síly a s velkým úsilím jsme začaly bojovat.První set se vydařil.Tlačili jsme na servisu a excelovaly na bloku.Bohužel v druhém setu se karta obrátila a tak to pokračovalo i do dalšich setů a my prohrály.
Do druhého zápasu jsme nastoupili s čistou hlavou a myšlenkou prohru soupeři vrátit.První set jsme se od začátku tahaly o každý míč až do 30:28 ve prospěch Prostějova.Po tomto setu se to v nás opět zlomilo a my nakonec opět prohrály i celý zápas.

Sestava: Koloničná,Geryková,Bolfová,Augustinová,Pavlovová,Poláchová,Faltínová,Žůrková,Hrubá,Žarnovická

Autor: Eliška Augustinová

 

Extraliga Kadetek:  VK Prostějov - TJ Ostrava 3:0, 3:0

 

2. liga Žen: TJ Ostrava : TJ Sokol Brno - Juliánov 3:1, 3:1

 

1. liga Juniorek: TJ Sokol Frýdek - Místek : TJ Ostrava 3:0, 3:0   
První utkání : TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava B 3:0 (25:13, 25:7, 25:16)
V prvním letošním kole jsme odjeli na půdu horkého favorita soutěže, do Frýdku-Místku.
Odjeli jsme značně oslabeni a pouze v šesti hráčkách, takže se jen těžko dalo očekávat nějaké překvapení. Navíc jsme museli kombinovat sestavu, a hráčky byly nuceny nastoupit na netradičních postech.
Přesto se nám zpočátku prvního setu až do stavu 11:12 podařilo se soupeřkami držet krok. Následně nás ale důsledně zatlačily servisem, a bylo po setu.
Do druhého setu jsme vstoupili tak, jak jsme končili set první. Nezmohli jsme se vůbec na nic, na hřišti bylo jen jedno družstvo.
Do třetího dějství jsme se pokusili změnit obraz hry tím, že jsme popřeházeli sestavu i rotaci družstva. Soupeřky jsme lehce zaskočili a do stavu 8:8 hru vyrovnali. Potom už ale opět dominovaly pouze domácí hráčky a poklidu si dokráčely pro vítězství.
Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Sabelová Tereza, Kokešová Monika, Kašpárková Adéla

Druhé utkání : TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava B 3:0 (25:9, 25:14, 25:21)
Do utkání jsme vzhledem k tomu, že nás bylo jen šest, nastoupili ve stejné sestavě.
Odhodlání se tentokrát více porvat o výsledek se rozplynulo hned v úvodu prvního setu. Soupeřky nám rychle odskočily na výrazný náskok, který neustále navyšovaly, a tak jsme odešly potupně poraženy.
Opět jsme promíchaly posty, což vedlo k tomu, že jsme zkraje setu drželi krok, ale zhruba od poloviny to byla opět jednoznačná záležitost.
Třetí set se od začátku vyvíjel taktéž lépe pro domácí, a tak to vypadalo na rychlý konec.
Podařilo se nám konečně se trošku vzchopit, a podařilo se nám snížit až na 20:21. Na víc jsme se ale nevzmohli, a tak odjíždíme bez zisku byť jen jediného setu.
Rozhodující utkání nás ale teprve čekají. Příští sobotu hrajeme doma s Opavou, a pro postup potřebujeme získat alespoň jeden bod. Tak snad se nám to podaří, i když samozřejmě věříme ve vítězství.
Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Sabelová Tereza, Kokešová Monika, Kašpárková Adéla

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor žen: TJ Tatran Štítina : TJ Ostrava 0:3, 0:3
Termín : pondělí 15.1.2018 v 18.30 a 20.10

První utkání : TJ Tatran Štítina - TJ Ostrava C 0:3 (8:25, 18:25, 19:25)
Druhé utkání : TJ Tatran Štítina - TJ Ostrava C 0:3 (12:25, 18:25, 20:25)

Sestava : Stará Patricie, Holcmanová Martina, Bruncková Tereza, Panková Michaela, Gengelová Lenka, Uhlářová Klára, Pešová Karolína

V předehrávce posledního kola jsme netradičně v pondělí odjeli hrát do Štítiny, která se krčí na opačném pólu tabulky, tedy na posledním místě.
Dalo se předpokládat, že vše bude probíhat v naší režii, a to potvrdil i začátek utkání. První set jsme jasně vyhráli.
I ostatní sety byly jednoznačné pro nás, i když občas nám chvíli trvalo, než jsme se v jednotlivých setech rozehráli. Vždy jsme však dokázali včas zabrat a v poklidu každý set vyhrát.
Vzhledem k tomu, že nás bylo 7, tak jsme se postupně v každém setu střídali, a každá hráčka nehrála jeden set. Jen na Terku Brunckovou se nedostalo. Ta odehrála obě utkání bez střídání.
Úroveň utkání byla ale velmi slabá, soupeřky nás nedonutily zapnout vyšší rychlostní stupeň.
Vzhledem k blížícímu se play off to ale pravděpodobně bylo poslední utkání, které jsme mohli odehrát takovým způsobem.

Krajský přebor žen: TJ Ostrava : VK Polanka nad Odrou 3:0, 3:2
První utkání : TJ Ostrava C – VK Polanka 3:0 (25:21, 25:19, 25:18)
V posledním kole základní části jsme se utkali na domácí palubovce s Polankou.
Vzhledem k vývoji v tabulce jsme potřebovali získat 3 body, abychom základní část vyhráli a šli tak do play off z prvního místa.
Na začátku prvního setu jsme se rozjížděli pomaleji, než bylo potřeba, a tak s námi soupeřky držely vyrovnané skóre až do stavu 17:17. Potom se nám ale podařilo zabojovat a udělat si náskok, který jsme udrželi až do konce setu.
Druhý set jsme začali lépe, a tak jsme si vytvořili náskok již v první polovině setu. Tento náskok jsme udržovali až do závěru setu.
Třetí set byl velice podobný tomu druhému, a tak jsme si celkem s přehledem došli pro jasné vítězství 3:0.
V průběhu utkání jsme vyzkoušeli varianty na pro střídání, které hráčky zvládli na výbornou.
Byla to dobrá průprava pro následná utkání ve vyřazovacích bojích, které začínají 10.února.
Sestava : Polášková Tereza, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Jaglová Radka, Panková Michaela, Matýsková Kristýna, libero Pešová Karolína – Bruncková Tereza, Uhlářová Klára

Druhé utkání : TJ Ostrava C – VK Polanka 3:2 (16:25, 17:25, 25:22, 27:25, 15:9)
Do druhého utkání jsme vstoupili daleko vlažněji, než do toho prvního, ukolébaní splněným cílem dnešního dne, ziskem tří bodů.
V prvních dvou setech jsme vyprodukovali spoustu chyb, především na útoku a při podání.
To byla voda na mlýn pro soupeřky, které se postupně rozehrály v bojovný výkon a předváděly opravdu pěkný volejbal. Dařilo se jim na podání, v útoku, i při hře v poli, a naprosto zaslouženě vyhrály první dva sety.
Ve třetím setu se rozpoutal velký boj, a my zavelely k postupnému obratu v utkání. 3:0 jsme v sezóně ještě neprohráli, a nechtěli jsme to dopustit ani tentokrát. Koncovku jsme lépe zvládli my.
Čtvrtý set se vyvíjel daleko lépe pro soupeřky. Za stavu 19:9 pro ně to už vypadalo, že odejdeme poraženi, ale přestali jsme chybovat, a postupně dotahovat hrozivý náskok.
Přesto jsme museli odvracet 2 matchbally, ale set jsme urvali pro nás.
V pátém setu se již projevila větší herní kvalita na naší straně, a poměrně hladce jsme jej dotáhli k vítězství.
Sestava : Stará Patricie, Holcmanová Martina, Jaglová Radka, Matýsková Kristýna, Bruncková Tereza, Uhlářová Klára, libero Pešová Karolína – Polášková Tereza, Panková Michaela

V základní části jsme odehráli celkem 24 utkání, z toho 18 x zvítězili, 4 x prohráli v tie-breaku, a 2 x 3:1. Ani jednou jsme neodešli poraženi 0:3.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Kadetek: SK Slezan Orlová : TJ Ostrava 3:1, 3:0

 

Krajský přebor starších žáček - 4.kolo 21.1.2018
TJ OSTRAVA "A"    Skupina "A"  2. místo
21.1.18 proběhlo 4 kolo Krajského přeboru starších žákyň ve F-M.
V prvním zápase proti Bílovci nastopila děvčata s chutí a plná elánu. Opírala se o výborné podání a první det vyhrála 25:11. Bohužel ve druhém setu jsme se vrátili ke starým chybám a museli jsme set otáčet z nepříznivého stavu 11:17 a 17:22, nakonec jsme po boji zvítězili 26:24.
Drhé utkání jsme hráli proti F-M "C". Utkání jako by kopírovalo první utkání. I když hrála jiná sestava, tak první set jsme dominovali a zvítěli přesvědčivě 25:9. Ve druhém setu jsme se nevyvarovali chyb, ale nakonec jsme zvítězili 25:20.
Poslední utkání nás svedlo s favoritem a to s domácími hráčkami z Frýdku Místku. Oba sety byly vyrovnané, ale prohráli jsme 21:25 a 20:25. Bohužel vytíženost naší haly nám nedovoluje hrát v domácím prostředí a musíme se potýkat i z nepřízní rozhodčích.

Autor: Pepa Ch.


TJ OSTRAVA "B"   Skupina "C"   4. místo

 

TJ OSTRAVA "C"   Skupina "F"   4. místo