Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (21.-22.10.2017)

Extraliga Juniorek: KCTM Volejbal Vysočina - TJ Ostrava    3:1, 3:0,
Pro tuto sobotu jsme zavítaly do vzdálené Jihlavy s myšlenkou zvítězit, bohužel opak byl pravdou. Oba zápasy byly pro nás jako na houpačce, jednou jsme měly náskok my a jednou zase soupeřky. První set jsme začaly velmi dobře, kde jsme si tvrdým servisem zajistily 5 bodový náskok, ale v koncovce nás soupeř přehrál a zvítězil. Další set vypadal podobně, tahaly a rvaly jsme se o každý balón a závěr setu už byl v naši režii. Poslední dva sety naše bojovnost polevila a začalo se chybovat na servisu, síti i příjmu.
Další zápas jsme chtěly za každou cenu vyhrát, ale soupeř chtěl víc. V koncovce prvního setu jsme nebyly schopné složit balón, což se nedá říct o soupeřkách. V dalším setu se chyby opakovaly, nevolaly jsme si na balóny, ale hlavně jsme měly obrovský počet chyb. A ani třetí set se nám nevydařil a ze soboty jsme si celkově neodvezly ani bod.

Autor: Hanka Záhorská


Extraliga Kadetek:  Volejbalový klub Královo Pole - TJ Ostrava    3:0, 3:1
Naše další utkání extraligy kadetek hostil domácí celek Volejbalového klubu Králova Pole.
Do Brna jsme jely nabuzené a připravené vyhrát, což se ale bohužel nepovedlo. Snažily jsme se bojovat, avšak na příjmu jsme dělaly chyby, které šly hodně poznat na výsledném skóre. Další body jsme soupeři připsaly zkaženým servisem, ale na druhou stranu jsme měly spoustu pěkných zákroků v poli.
Nedá se říct, že by bylo Brno o moc lepší než my, ale nedělalo tolik chyb a to jim také pomohlo k výhře.

Autor:Klára Žarnovická


1. liga Juniorek: TJ Ostrava B – TJ Sokol Frýdek-Místek 0:3, 0:3    
První utkání : TJ Ostrava B – TJ Sokol Frýdek-Místek 0:3 (21:25, 13:25, 23:25)
V tomto kole jsme přivítali na domácí palubovce horkého kandidáta na vítězství v soutěži a na postup do extraligy juniorek, družstvo TJ Sokol Frýdek-Místek.
Do utkání jsme šli s tím, že soupeři nechceme nic dát zadarmo, a o výsledek se popereme.
Po dlouhém zranění už nastoupila i uzdravená Izabela Mrozek, takže jsme měli 2 nahrávačky.
V úvodu prvního setu bylo skóre poměrně vyrovnané, ale v polovině setu nám soupeř odskočil na 12:8. Ještě se nám podařilo stáhnout na 17:18, ale to bylo z naší strany vše.
Úvod druhého setu byl naší nejhorší fází utkání, kdy se soupeř dostal do vedení 9:2 a posléze 15:5, a prakticky bylo po setu. Nepomohlo ani 5 střídání na naší straně.
Do setu třetího jsme šli s odhodláním zvrátit výsledek. Na začátku jsme však prohrávali 3:6, 5:11, 8:14, a vše nasvědčovalo tomu, že utkání bude mít rychlý konec. Naše hráčky se ale zvedly a začaly postupně snižovat soupeřův náskok až na 23:23. Bohužel koncovku jsme nezvládli i díky nešťastnému momentu, kdy si Terka Uherková zakopla o nohu a spadla do sítě, a rozhodčí to bohužel pravděpodobně neprávem odpískal.

Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Ruszová Anna, Uherková Tereza, Mrozek Izabela, Kokešová Monika, libero Pavlicová Agáta – Pavlíčková Ilona Tereza, Klímová Alice, Kašpárková Adéla, Vaňková Barbora


Druhé utkání : TJ Ostrava B – TJ Sokol Frýdek-Místek 0:3 (22:25, 10:25, 17:25)
I přes porážku v prvním utkání jsme dnes vycítili, že Frýdek není v úplně optimální formě, a že bychom je mohli potrápit víc.
Takto jsme nastoupili i do prvního setu, který byl celou dobu hodně vyrovnaný. Podařilo se nám dobrou bojovnou hrou jít do vedení 13:9. Bojovali jsme o každý míč, ale bohužel v závěru setu jsme vyrobili několik zbytečných chyb, které nás pravděpodobně připravily o ještě dramatičtější koncovku.
Od druhého setu pak již soupeř jasně ovládl hru a kontroloval celý zbytek utkání. V této fázi nás dostal pod tlak především na přihrávce, kdy jsme nebyli schopni se vyrovnat s jejich podáním, a prakticky jsme se jen bránili.
Frýdek-Místek předváděl výborně organizovanou hru s vysokou kvalitou individuální techniky hráček, velkou předvídavostí a s minimem chyb. Přesto doufáme, že do lednové odvety se na ně přichystáme a nedáme kůži zadarmo.

V tabulce jsme klesli na třetí místo, a nejbližší utkání hrajeme 4.11. v Opavě, která je čtvrtá těsně za námi. Dá se očekávat velký boj o třetí postupovou příčku. Takže tímto zveme všechny naše fanoušky.

Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Ruszová Anna, Uherková Tereza, Mrozek Izabela, Kokešová Monika, libero Pavlicová Agáta – Pavlíčková Ilona Tereza, Klímová Alice, Kašpárková Adéla

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Juniorek: TJ Ostrava "C" – VK Polanka  3:0, 3:0
První utkání : TJ Ostrava – VK Polanka 3:0 (25:19, 25:12, 25:12)
V neděli jsme na vlastní palubovce přivítali další ostravské družstvo – VK Polanku nad Odrou. Polanka zatím nezískala v soutěži ani jeden set a byla poslední. V přípravném turnaji 1.10. v Karviné jsme ji hladce porazili, takže jsme očekávali celkem jasný průběh.
V úvodu prvního setu to ale tak vůbec nevypadalo. Nemohli jsme se rozehrát, působili jsme strnule, a ani v útočné fázi jsme soupeře nepřehrávali. Až teprve zhruba od poloviny setu jsme zabrali, a nakonec set poměrně jasně vyhráli 25:19.
Od druhého setu se naše hra o něco zlepšila, a začali jsme předvádět, co umíme.
Postupně jsme získávali převahu a soupeře začali jasně přehrávat. To platilo i pro třetí set, takže jsme nakonec za 59 minut vyhráli 3:0.

Sestava : Krupová Alena, Sabelová Tereza, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla - Brusová Zuzana, Cáhlíková Viktorie

Druhé utkání : TJ Ostrava – VK Polanka 3:0 (25:13, 25:12, 25:18)
Do druhého utkání jsme udělali několik změn, a především na nahrávce nastoupila proti svým bývalým spoluhráčkám Karolína Planková. Ta hned úvodní sérií podání vytvořila náskok 5:0.
První dva sety měli celkem jasný průběh s jasnou převahou na naší straně. Soupeřky jsme zatlačili výborným servisem a v podstatě je k ničemu nepustili.
Ve třetím setu se ale soupeřky vzchopily a začali s námi hrát vyrovnanou partii. Do stavu 16:14 jsme byli pouze v mírném vedení, ale potom se nám již podařilo odskočit, a utkání v poklidu dovézt do konce.
Až na úvod prvního setu prvního utkání děvčata předváděla docela dobrý výkon, a je třeba je pochválit. Doufáme, že v nastoleném trendu budou pokračovat i v dalších utkáních, kdy nás již čekají soupeřky z horních pater tabulky.
Sestava : Planková Karolína, Sabelová Tereza, Kolmanová Kristýna, Vítková Klára, Brusová Zuzana, Cáhlíková Viktorie - Krupová Alena, Kašpárková Adéla

Nejbližším soupeřem bude zatím první Orlová, kam zamíříme v neděli 5.11. Zveme všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor starších žáček - 1.kolo 22.10.2017
TJ OSTRAVA "A"    Skupina "A"  1. místo
V neděli proběhlo první kolo KP starších žáček ve Frýdku Místku.
Naše děvčata proti Novému Jičínu a Bílovci „B“ odehrála utkání, ve kterém zvítězila vždy 2:0. V obou utkáních se vystřídala na palubovce všechna děvčata.
V posledním utkání proti Frýdku Místku děvčata podala velmi bojovný výkon. V prvním setu prohrávala 18:23, 20:24 a velkou bojovností tento set otočila a zvítězila 26:24. Druhý set byl již jasnou záležitostí, a děvčata zvítězila 25:14.
Celou skupinu vyhrála bez ztráty setu. Děvčata se po celou dobu povzbuzovala a chtěla vítězit, což se jim povedlo.
Další kolo KP nás čeká 5.11.2017

Blahopřejeme Pepa Choma


TJ OSTRAVA "B"   Skupina "E"   2. místo
V neděli 22.října se družstvo Starších žaček "B" zúčasnilo I. kola Krajské soutěže St. žaček sk. E hrané v Krnově, kdy děvčata našeho týmu předvedla zlepšenou hru ve všech činnostech  a dokázala vyhrát dvě utkání 2:0 s VO Slezská orlice a TJ Hlučín v utkání s VK Karviná podlehla až po napínávém boji ve třetím setu 1:2 a skore 13-15.
V základní sestavě nastoupily hráčky: Tereza Rozacká, Adéla Orálková, Michaela Jastřembská, Lucie Skupníková, Adéla Šnajdrová a Klára Cholevíková... Dále je plnohodnotně a dobře doplňovaly další hráčky týmu Barbora Mužíková, Magdalena Otipková, a Nicola Zeisberger...
Ve hře družstva byl znatelný posun ve všech herních činnostech a zlepšení kombinace hry... Přesto ještě byly i znatelné chyby a nepodařil se splnit cíl čímž byl postup do vyšší skupiny a proto přecevzetí trvá do dalšího kola..

Autor: Vendula Comorková, asistent trenera

TJ OSTRAVA "C"   Skupina "G"   2. místo