Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (21.-22.1.2017)

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava : USK Slavia Liberec 3:2, 2:3

21.1. jsme na domácím hřišti přivítali družstvo z Liberce. Oba zápasy byly podle očekávání velmi náročné a ani výsledky o tom nepochybují. V prvním zápase, kdy jsme urvali 5 set, jsme hrály v plné sestavě. Nejvíc bodů nasbírala Klára Faltínová, která za pět setů složila 24 míčů. Druhý zápas jsme hrály bez Kláry a rvaly se až do koncovky pátého setu. V tomto zápase na smeči nahradila Kláru velmi dobře naše nejmladší hráčka Karin Žolnerčíková a právě ona má za zápas nejvíce složených míčů.. 

Zapsala: B.Bartošíková

 

Extraliga kadetek: TJ Ostrava : TJ Tatran Střešovice 1:3, 1:3

Zpráva nedodána

 

1.liga Juniorek:  Volejbal Vyškov - TJ Ostrava "B" 2:3 , 3:1
Ostravské hráčky zavítaly na palubovku posledního týmu tabulky – Volejbal Vyškov. Papírově byly favoritkami hostující hráčky, ale jsou rády aspoň za vítězství v tie-breaku v prvním utkání a zisku dvou bodů do tabulky.
Do utkání nastoupily Ostravské hráčky nesoustředěně, chyběl pohyb a předvídavost, příjem byl tak špatný, že  nahrávačka si musela připadat jako sprintér, který běží maratón.
Domácí hráčky v obou zápasech překypovaly bojovností, žádný míč pro ně nebyl ztracen, dokázaly vyběhat neskutečné míče a po zásluze ve druhém utkání zvítězily 3:1.

 

Krajský přebor Kadetek: TJ Krnov - TJ Ostrava "B"    1:3, 1:3
Dne 21.1 jsme jely na zapás kadetek do Krnova. Na zápas jsme jely v sestavě: Ali Klímová, Kiki Umlaufová, Hanča Boštíková, Terka Rozacká, Terka Pavlíčková, Terka Sabelová, Barča Vojtášková, Barča Pejznochová, Anička Ruszová a Vanes Hurníková.
První set prvního zápasu jsme prohrály, protože nám moc nešel příjem a dělaly jsme hlavně naše chyby. I přesto se nám podařilo vyhrát první zápas 3:1.
Druhý zápas bych řekla, že byl o něco lepší než ten první. Sice jsme ve druhém setu úplně pokazily příjem a proto taky prohrály tento set, ale zase se nám podařilo vyhrát nad Krnovem 3:1.
Celkově bych řekla, že jsme hrály dobře, až na příjem. Ten bychom měly zlepšit.

Napsala Barča Pejznochová

 

Krajský přebor žen: TJ Ostrava "C"  - TJ TŽ Třinec  ODLOŽENO

Pro nemoc Třineckých hráček bylo utkání přeloženo na pondělí 6.2.2017 od 17:30 a 19:30 hodin

 

Krajský přebor mladší žáčky - 4. kolo
TJ Ostrava "A" - Zpráva nedodána

 

TJ Ostrava "B"
K utkáním do Karviné jsme jely v sedmi: Áďa a Anča, Hela, Ema, Anet, Barča a já
Místo Péti s námi byla maminka od dvojčat a moje mamka, dohodly jsme se, že pokud nebude nutné jinak, prostřídáme se každá na lavičce.

1. Karviná
První zápas jsme hrály s Karvinou, dojely jsme na místo dost pozdě, takže rychlá rozcvička a šlo se hrát.  Zápas byl v pohodě, Karviná byla slabší, takže jsme se zápasem v klidu rozehrály, první set nehrála Barča, pak já. Vyhrály jsme 2:0.

2. Frenštát
Frenštát byl nejslabší soupeř, hodně jsme vedly, hra byla v klidu a zkoušely jsme smečovat a zalívat dozadu. Na lavičce byla Ema a druhý set Hela.  Trošku problém ze začátku byly podání, ale hlavně proto, že tam byl hodně nízký strop, i některé příjmy šly do stropu. Vyhrály jsme bez problémů 2:0.

3. Raškovice
S Raškovicemi jsme se myslím potrápily víc, než bylo nutno, na lavičce se vystřídala dvojčata, několik zkažených podání, smečů do autu a nepřesných příjmů, ale celkově jsme měly zápas pod kontrolou. Vyhrály jsme 2:0.

4. Ostrava "A"
Holek z Ostravy A tam bylo 11, celkem dost vysoké, všechny smečovaly, tak jsme věděly, že to bude těžký zápas, dohodly jsme se, že na lavičce bude první set Barča a druhý já.
První set byl hodně vyrovnaný, až do stavu 20 to stále bylo max rozdílem dva body. Pak nám myslím utekl jeden, dva příjmy a na síti naproti byla vysoká holka na smeči, kterou jsme nezablokovaly a tak jsem první set prohrály, myslím 21:25. V druhém setu už nám Ačko uteklo na začátku o víc, vedly 9:3, ale přesto jsme to dokázaly dotáhnout, ale pak přišlo pár chyb z naší strany, zkažené podání a hlavně opět ta vysoká smečařka naproti na síti a prohrály jsme myslím 20:25.
Byl to nejlepší zápas,  pochválily nás mamky, ale i trenérka Áčka, hodnotily to tak, že to byl moc pěkný volejbal z obou stran, hodně se smečovalo, dobrá hra v poli i nahrávky.

Zapsala: Danča Carroll