Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 2.10.-3.10.2021

ŠSK Bílovec - TJ Ostrava B 1:3 (17:25, 25:20, 21:25, 18:25)
ŠSK Bílovec - TJ Ostrava B 3:0 (25:23, 25:23, 26:24)

Místo : tělocvična gymnázia, Bílovec
Termín : sobota 2.10.2021 v 9.00 a 13.00

Soutěž : 2-Z-C (2.liga žen)

První utkání : ŠSK Bílovec - TJ Ostrava B 1:3 (17:25, 25:20, 21:25, 18:25)
Sestava : Augustinová Eliška, Janochová Karolína, Gengelová Lenka, Karlíková Veronika, Planková Karolína, Ruszová Anna, libero Jošková Monika – Krátká Lucie, Procházková Iveta

Druhé utkání : ŠSK Bílovec - TJ Ostrava B 3:0 (25:23, 25:23, 26:24)
Sestava : Gengelová Lenka, Planková Karolína, Ruszová Anna, Krátká Lucie, Záhorská Hana, Poláchová Ivana, libero Jošková Monika –Augustinová Eliška, Karlíková Veronika

Od února 2020 nás čekalo po skoro dvaceti měsících první utkání v 2.lize žen. Za tu dobu došlo k některým změnám v kádru, především  momentálně nemáme stálou nahrávačku. Nahrávky se zhostila Karolína Planková, která již delší dobu hraje jen na postu libera. Svojí role se zhostila výborně, a především v prvním utkání podržela družstvo. Zdárně jí sekundovala i Iveta Procházková, se kterou se v prvním utkání částečně střídaly.
Novými tvářemi byly i Veronika Karlíková, a v podstatě i Anička Ruszová, Ivana Poláchová a Monika Jošková, které s námi zatím hrály spíš výjimečně.

Na obou družstvech byla znát nervozita z toho, že se opět bojuje o body na palubovce.
Začátek utkání byl vyrovnaný, ale od poloviny prvního setu jsme již na hřišti jasně dominovali. Obraz hry se změnil ve druhém setu, kdy nám soupeř mírně odskočil a náskok si stále udržoval. Sice jsme snížili na rozdíl jediného bodu, ale to bylo z naší strany vše.
Ve třetím setu nám soupeřky utekly až na 5:11, ale celkem brzy se nám podařilo stav skóre otočit až na 21:14 a celkem v poklidu třetí set dohrát. Ve čtvrtém setu jsme již otěže utkání pevně drželi ve vlastních rukou a s náskokem několika bodů zvítězili.

Do druhého utkání jsme provedli několik změn. Při podání Gengelové jsme se utrhli na 5:0, a tento náskok si udržovali až do stavu 23:19. Bohužel šňůrou šesti bodů soupeřky zvrátily první sadu a koncovku vybojovaly ony. Do druhého setu jsme nastoupili s vírou, že se nám podobný obrat skóre nestane, ale v průběhu tohoto setu mírně vedly holky z Bílovce. Ke konci jsme sice ještě snížili, ale koncovku lépe zvládly ony.
Třetí set byl zpočátku velmi vyrovnaný. Postupem času jsme ale pomalu začali ztrácet. Ještě se nám podařilo třemi body srovnat na 24:24, ale koncovka dopadla opět v náš neprospěch.
Oproti prvnímu utkání se nám zhoršila přihrávka a především hra v poli. Nebyli jsme schopni kvalitně zvednout míč, buď přeletěl přes síť k soupeři, nebo se dotknul stropu. Také v obraně na síti jsme nesplnili taktické pokyny a tím nechali rozehrát jejich útočnice, především Zuzku Ondruškovou, která byla asi nejlepší hráčkou utkání.

Tento týden máme volno a příští sobotu jedeme do Nového Jičína.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Happy sport Opava – TJ Ostrava C 3:2 (25:18, 16:25, 20:25, 25:19, 15:10)
Happy sport Opava – TJ Ostrava C 3:0 (25:18, 25:18, 25:12)

Místo : ZŠ Edvarda Beneše, Opava
Termín : neděle 3.10.2019 v 10.00 a 13.00

Soutěž : 1-JKY-H (1.liga juniorek)

První utkání : Happy sport Opava – TJ Ostrava C 3:2 (25:18, 16:25, 20:25, 25:19, 15:10)
Sestava : Rozacká Tereza, Gongalová Karolína, Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Pejznochová Barbora, Vojtášková Barbora, libero Cholevíková Klára – Jetmarová Hana, Otipková Magdaléna, Planková Karolína, Suchomelová Markéta, Špilová Nela

Druhé utkání : Happy sport Opava – TJ Ostrava C 3:0 (25:18, 25:18, 25:12)
Sestava : Rozacká Tereza, Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Pejznochová Barbora, Vojtášková Barbora, Jetmarová Hana, libero Cholevíková Klára –Otipková Magdaléna, Planková Karolína, Suchomelová Markéta, Špilová Nela Gongalová Karolína

Po dlouhé dvouměsíční přípravě nás čekal náš první soupeř. Odjeli jsme do Opavy, kde nás čekaly zkušené soupeřky, které spolu v podobném složení hrají již několikátou sezónu. Přesto jsme si po celkem vydařené přípravě věřily, že bychom mohli uhrát dobrý výsledek, a minimálně jednou zvítězit.
Začátek prvního setu byl vyrovnaný, bohužel nám soupeřky postupně začaly utíkat. Ztrátu se nám již nepodařilo dotáhnout, a první set vyzněl v náš neprospěch. Od druhého setu jsme udělali drobné změny v sestavě, což přineslo kýžený efekt. Jasně jsme v něm soupeřky přehráli. Ve stejném složení jsme šli i do dalšího setu. Ten byl vyrovnaný, ale podařilo se nám v závěru ze stavu 18:20 sedmi body dohrát set do úspěšného konce. Bohužel čtvrtý set již od začátku pro nás nevyvíjel dobře. Vedli jsme sice 6:4, ale vzápětí to bylo 6:11. Z toho jsme se již nedostali, a tak přišel tie-break. Ještě do stavu 6:7 to vypadalo nadějně, ale v závěru již byly lepší soupeřky.
Do druhého utkání jsme šli s odhodláním se poprat o výsledek. Vždy do poloviny prvních dvou setů to bylo vyrovnané, ale potom již soupeřky ukázaly svoji kvalitu, a především chytrostí a zkušeností nás přehrávaly. Do třetího setu jsme ještě zkusili zamíchat sestavou, ale postupně to byl již odevzdaný výkon.
Bohužel nás soupeřky dokázaly zatlačit především výborným podáním, tím pádem jsme se vůbec nebyli schopni dostat k naší hře. Především v tomto druhém utkání byly soupeřky jasně lepší.

Tuto sobotu jedem do Orlové, kde bychom si rádi napravili reputaci z ne úplně povedeného začátku soutěže.

Autor: Radek Brzobohatý

 

Kadetky "C"
V sobotu 2. října 2021 náš tým Kadetek "C" TJ Ostrava započal soutěžní část sezóny v soutěži MS Kadetek, skupiny B, kdy zavítal na palubovku sportovní haly v Hlučíně a změřil své síly s místním družstvem TJ Hlučín B.
Obě sehraná utkání se nám vydařila a dokázaly jsme dvakrát bez ztráty setu zvítězit, tedy poměrem 3:0 a 3:0. Vzhledem k dobrému skóre z těchto utkání jsme se po prvním a druhém kole soutěže zařadily na první místo tabulky. Snad se nám budou dařit i další zápasy a setrváme na předních místech soutěže.

V sobotu se v dobrém výkonu předvedly hračky :
Na nahrávce :Laura Fecurová, Alex Krupová, Tereza Pastrňáková
Blokařky : Kristýna Kaločová, Adéla Esslerová, Barbora Štefková
Smečařky : Ludmila Macková, Veronika Garčárová a já, kapitánka týmu Izabela Staňková.
Na liberu hrála Aneta Belasová.

Autor: Pepa Božík


Kvalifikace starší žáčky neděle 3. října 2021
V neděli 3. října 2021 ve sportovní hale v Raškovicích proběhly kvalifikační turnaje dvou skupin kategorie Starších žaček.
Naše družstvo TJ Ostrava B se ve své skupině potkalo s dalšími třemi týmy. Jako první proti nám nastoupilo družstvo TJ Hlučín. Zopakovaly jsme dobrý výkon z utkání kadetek ze soboty v Hlučíně a podařilo se nám opět družstvo Hlučína porazit 2:0. Jako náš další soupeř byla děvčata družstva TJ Sokol Frýdek-Místek "C", což je vlastně družstvo kategorie mladších žaček. Mezi oběma družstvy byla patrná jiná herní vyspělost a zkušenosti našeho týmu. Nepřipustily jsme proto žádná překvapení, hrály jsme stále na své výkonnostní úrovni a i v tomto utkání jsme zvítězily bez ztráty setu, tedy 2:0.
Jako herně nejlepší a volejbalově nejbojovnější utkání bylo s posledním soupeřem SK Slezan Orlová. Tady jsme narazily ve herně velice vyspělé družstvo se skvělou výkonnosti ve všech směrech. Přes bojovnou snahu jsme utkání prohrály 0:2. Nicméně bylo to herně naše nejlepší vystoupení, a naznačilo naše možnosti a kvality, které můžeme dále rozvíjet a zlepšovat.
V utkání hrály:
Blokařky : Adéla Esslerová, Karolína Mrázová a Kristýna Kaločová
Smečařky : Ludmila Macková, Veronika Garčárová, Izabela Staňková
Nahrávačky : Laura Fecurová, Alexandra Krupová
Adéla Esslerová, blokařka týmu

Autor: Pepa Božík