Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 22.2. - 23.2.2020

2.liga Žen
VK AUSTIN Vsetín - TJ Ostrava "B"    3:2 (17,17,-21,-18,12)
VK AUSTIN Vsetín - TJ Ostrava "B"    3:2 (23,-17,-20,20,12)

Na Vsetín jsme museli odjet již brzy ráno, neboť se první utkání hrálo od 9.00. Opět jsme nebyli kompletní, ale přece jenom v lepší sestavě než v minulém kole. Na poslední chvíli nám onemocnělo libero Terka Jošková, proto jsme si vypůjčili Káju Plankovou z juniorek. Své role se zhostila velmi dobře a byla určitě jednou z nejlepších hráček na hřišti. Se Vsetínem jsou všechna utkání vždy o tom, jak se oběma družstvům bude dařit podání a přihrávka. V posledních šesti utkáních jsme je pětkrát porazili, ale bylo jasné, že tentokrát to nebude vůbec lehké. V dosavadním průběhu druhé části soutěže měly jen 2 vítězství. Bylo to způsobeno tím, že je provázela zranění klíčových hráček. Proti nám ale již byly v podstatě kompletní.
To se projevilo hned v úvodu prvního utkání. Zatlačily nás podáním, které se jim dařilo, nám naopak vůbec. S přihrávkou jsme měli velké problémy, a tak se stav skóre vyvíjel velmi nepříznivě hned od začátku. Z této situace jsme se nedokázali vzpamatovat první dva sety a prohráli jsme je poměrně jasně. Od třetího setu jsme přeskupili sestavu. Vyměnili nahrávačku, blokařku, smečařku i účko, a posunuli jsme se i v postavení vůči soupeřkám. To přineslo očekávané oživení ve hře, a karta se začala obracet. I na podání došlo k obratu, a tentokrát měly větší problémy s přihrávkou soupeřky. Bohužel nás ve čtvrtém setu srazilo vážné zranění naší kapitánky, která se snažila doběhnout pro velmi těžký míč, a narazila holení do lavičky. Museli jsme volat sanitku, a nechat ji odvézt do místní nemocnice. Naštěstí nedošlo ke zlomenině ani naštípnutí kosti, otok byl ale obrovský. Dobře rozehraný čtvrtý set jsme zvládli, ale v tie-breaku nám již chyběli síly i její zkušenost.
Do druhého utkání jsme tedy vstupovali bez Hanky Gráczové. Do stavu 18:18 to bylo velmi vyrovnané, konec prvního setu se nám ale vůbec nevydařil. Přesto se nám podařilo utkání otočit, a druhý a třetí set probíhal v naší režii. Druhý byl jasný pro nás, ve třetím jsme bravurně zvládli závěr setu. Úvod setu čtvrtého byl ale naprosto tragický. Prohrávali jsme již 8:17. Přesto jsme se dokázali vzchopit a stáhnout na 20:21. Už už to vypadalo na obrat, bohužel hloupými chybami jsme se o šanci na vítězství 3:1 sami připravili. V tie-breaku jsme ještě vedli 6:4, ale postupně nás naše soupeřky přehrály, především opět díky našim nepřesnostem.
Máme za sebou již šestou porážku. Teď máme volný víkend, potom hrajeme 3 soboty po sobě. Snad se nám podaří najít sportovní formu, a soutěž dohrát s lepšími výsledky, než v poslední době. Především je třeba se na hřišti uvolnit a odehrát všechna utkání s chutí a s radostí.

První utkání : VK Austin Vsetín - TJ Ostrava B 3:2 (25:17, 25:17, 21:25, 18:25, 15:12)
Sestava : Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Gráczová Hana, Janochová Karolína, Makovcová Marie, Gengelová Lenka, libero Planková Karolína – Koloničná Petra, Kotasová Michaela

Druhé utkání : VK Austin Vsetín - TJ Ostrava B 3:2 (25:23, 17:25, 20:25, 25:20, 15:12)
Sestava : Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Janochová Karolína, Makovcová Marie, Gengelová Lenka, Kotasová Michaela, libero Planková Karolína – Koloničná Petra

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek
Happy Sport Opava, z.s. - TJ Ostrava "B"    3:0 (15,19,20)
Happy Sport Opava, z.s. - TJ Ostrava "B"    3:0 (22,12,19)
Trenér: Pepa Božík

 

Krajský přebor Mladší žačky : 5.turnaj
TJ OSTRAVA "A"   2.místo

TJ OSTRAVA "B"   2.místo