Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 22.9.-23.9.2018

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk 0:3, 2:3
V neděli 23.9. jsme v prvním kole soutěže přivítali v Ostravě družstvo Šternberka. V prvním setu jsme s nimi hráli vyrovnaný zápas. Bojovali jsme, ale bohužel jsme na ně nestačili a tento set prohráli s nejmenším možným rozdílem 23:25. V dalších setech jsme se už nemohli naladit na tu správnou vlnu. Udělaly jsme velké množství chyb, hráli jsme bez emocí a to se se projevilo i ve hře.
Do druhého zápasu jsme nastoupili s větším odhodláním. Na Šternberk jsme doslova „vletěli“. Přitlačili jsme na servisu, hráli důsledně a radovali se z každého vyhraného bodu. Tak to bylo první dva sety. Ve třetím setu jsme polevili a tento set prohráli těsně 23:25. Ve čtvrtém setu jsme polevili úplně. Vůbec jsme se nemohli dostat do hry, zkazili jsme příliš hodně balónů, a proto jsme uhráli pouze 8 bodů. V tiebreaku jsme hráli zase úplně jiný volejbal, bohužel jsme na našeho soupeře nestačili a prohráli s rozdílem pouhých dvou bodů.

autor: Anežka Faltínová

 

Extraliga kadetek:  VK TJ Lanškroun  TJ Ostrava 3:1, 3:0
22.9. jsme se na náš první zápas v extralize kadetek vydaly k našim nejvzdálenějším soupeřkám první části - do Lanškrouna.
Tento tým se do extraligy dostal až letos, tak jsme si řekly, že jej chceme porazit. Ovšem už po nastoupení do prvního setu, kdy se nám ani jedné skoro nic nedařilo jsme zjistily, že to bude těžší než jsme si myslely. První dva sety jsme se postupně rozehrávaly, ale ani jeden se nám nepodařilo dovést do vítězného konce. Třetí set byl naše poslední šance zvrátit výsledek prvního utkání. Chopily jsme se šance a set dotáhly k vítězství, avšak to bylo to poslední, co se nám v prvním utkání povedlo.
V ukání druhém už jsme věděly, na co si u soupeřek dávat pozor, ale v ničem jsme se nepoučily, pořád jsme dělaly plno vlastních chyb - špatný příjem a zkažený servis, balóny zdarma nepřihrané tak, jak by měly být. Vše se nakupilo a my jsme prohrály ještě horším výsledkem a to bez výhry jediného setu.

Autor: Klára Žarnovická


1.liga Juniorek:  TJ Ostrava - SK Slezan Orlová 0:3, 1:3


Krajský přebor Juniorek: TJ Ostrava "C" - VO Slezská Orlice, z.s. B 3:0, 3:0
Místo : Hala SŠE, Ostrava
Termín : neděle 23.9.2018 v 11.00 a 15.00
Soutěž : MS-JKY (Krajský přebor juniorek)

První utkání : TJ Ostrava – VO Slezská Orlice 3:0 (25:4, 25:10, 25:6)
Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Pěnčíková Patricie, Orálková Adéla, Vojtášková Barbora – Jetmarová Hana, Kozinová Nela, Rozacká Tereza
Po letní přípravě jsme se konečně dočkali prvního mistrovského utkání v krajském přeboru juniorek.
Hned na úvod jsme doma přivítali pravděpodobně nejslabší tým soutěže, a tak se dalo předpokládat, že utkání bude probíhat v naší režii.
To se taky hned na úvod utkání ukázalo. V první setu jsme povolili soupeřkám pouze 4 body, a z toho jsme třikrát zkazili podání. Ani další průběh nepřinesl žádné komplikace, a tak jsme hladce vyhráli 3:0. V průběhu utkání se pravidelně prostřídaly všechny hráčky, které jsme měli k dispozici.

Druhé utkání : TJ Ostrava – VO Slezská Orlice 3:0 (25:11, 25:12, 25:12)
Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Orálková Adéla, Vojtášková Barbora Jetmarová Hana, Kozinová Nela – Kašpárková Adéla
Do druhého utkání jsme do základní sestavy udělali dvě změny. Celkem se vystřídalo již jen 7 hráček.
Ani ve druhém utkání nás soupeřky ničím nezaskočily, a tak hned od úvodu jsme si vždy postupně vypracovávali dostatečný náskok. Pokud byly schopné s námi chvílemi držet krok, tak jen díky našim nevynuceným a zbytečným chybám, kterých bychom se měli na příště vyvarovat.
Hladce jsme zvítězili 3:0 a očekáváme, jak se nám bude dařit v příštím kole, kdy jedeme v neděli 7.října do Opavy. Hrajeme proti družstvu VK Kylešovice, které zatím taktéž ještě neprohrálo.
Zveme tímto všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý


Ženy "B" - Turnaj Svitavy
Místo : Sportovní hala, Pražská ul., Svitavy
Termín : sobota 22.9.2018
Sestava : Polášková tereza, Koloničná Petra, Kokešová Monika, Boháčová Nikol, Gráczová Hana, Gengelová Lenka, Jennelová Petra, Batková Veronika, Bradová Monika, Jošková Tereza
Umístění v turnaji : 1.místo!!!
V sobotu 22.9. jsme odjeli na přípravný turnaj do Svitav.
Po vítězství v turnaji minulý týden v Bílovci jsme byli odhodlání dojet si pro vítězství i tentokrát.
Byl to náš druhý a zároveň poslední turnaj v přípravě, takže už opravdu horký test naší výkonnosti.
Na turnaji se sešlo celkem 5 družstev včetně nás. Druhou ligu hrají domácí Svitavy, ostatní hrají krajské přebory.
Celkem nás odjelo 10 hráček. Postupně jsme se pravidelně střídali tak, aby všechny byly víceméně stejně vytížené.
V prvních třech utkáních jsme jasně dominovali a zvítězili vždy 2:0 na sety.
Do posledního utkání jsme nastoupili proti taktéž zatím neporaženým domácím, takže vlastně finále. Vůle po vítězství nás svazovala a dělali jsme spousty chyb, které soupeřky neomylně trestaly. Neuhráli jsme vyrovnanou koncovku prvního setu. Do druhého setu jsme se uklidnili, začali hrát, co umíme, a jasně jsme v něm dominovali.
Do tie-breaku jsme vstoupili lépe my, a vypracovali si čtyřbodový náskok. Ten nám bohužel dlouho nevydržel, a soupeřky srovnaly. Poté jsme znovu utekli. I přes snížení Svitav na 11:12 jsme si set už pohlídali a 2:1 zvítězili.

Celková bilance po dvou přípravných turnajích je 8 vítězství bez porážky, skóre 16:2.
Kvalita soupeřek však většinou byla menší, než nás čeká v soutěži.
Tu začínáme po tomto volném víkendu v sobotu 6.10. v Prostějově. Uvidíme, jak se vypořádáme se začátkem soutěže, pevně věříme, že vítězně.

Výsledky :
TJ Ostrava – TJ Svitavy B 2:0
TJ Ostrava – Litomyšl 2:0
TJ Ostrava – TJ Sokol Dolní Újezd 2:0
TJ Ostrava – TJ Svitavy A 2:1

Autor: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek:  TJ Ostrava - VK Karviná, z.s. 0.3, 0:3
v sobotu 22. září jsme jako  družstvo TJ Ostrava "B" odehrály první domácí zápasy proti vedoucímu týmu VK Karviná. Obě dvě utkání jsme prohrály 3:0 a bohužel jsme si neodnesly ani jeden bod. Což bylo způsobeno častými chybami v poli, nepřesnému příjmu a slabými útoky. Naopak soupeři se tyto činnosti dařily a byl v tomto utkání lepší. Utkání se zúčastnily: Magdaléna Otipková, Barbora Mužíková, Adriana Přívarová, Helena Randýsková, Adéla Lapčíková, Daniela Caroll, Evelína Belinová, Gabriela Zychová a Klára Cholevíková. Myslím, že je velká škoda tolika zbytečných chyb, ale podle mého názoru jsme se snažily a hodně jsme si z toho odnesly pro další utkaní v sezóně a především v druhém utkání zahrály slušný volejbal.

Magdaléna Otipková- univerzálka a kapitánka týmu TJ Ostrava "B"

 

Kvalifikace na Krajský přebor:  
TJ OSTRAVA "A"  skupina "B"   1. místo ve skupině
Kvalifikační skupina B,
termín: 23.9.2018
pořadatel: TJ Ostrava A, ZŠ Gen. Píky  2 tělocvičny
V neděli proběhla kvalifikace st. Žaček. Naši skupinu jsme hráli doma –G.Piky. Děvčata z přehledem zvládla všechny zápasy 2:0 a vyhrála svou skupinu. Příležitost dostala všechna děvčata.

Autor: Pepa Choma

 
TJ OSTRAVA "B"  skupina "D"    2. místo ve skupině
Kvalifikační skupina D,
termín: 23.9.2018
pořadatel: VK Polanka nad Odrou, z.s., hala na ul. H.Salichové
Včera t.j. 23.9.2018  jsme tým Starších žaček TJ Ostrava "B" zúčastnily Kvalifikace  MS Starších žaček v Polance. Vyhrály jsme 4 zápasy z 5, takto 1:2-jedina porážka se Sokolem F-M B a pak vítězství  2:0, 2:0, 2:0, 2:0 postupně s týmy Kopřivnice B, Zlaté Hory, Frenštát p.R. a Nový Jičín C,  odvezly si vítězných 9 setů a ...13 bodů a obsadily 2 místo. Do utkani nastoupily:  Magdaléna Otipková, Adriana Přívařová, Nicola Zeisberg, Evelína Belinová, Daniela Caroll, Klára Cholevíková, Helena Randýsková, Gabriela Zychová a já - Barbora Mužíková. Myslím si, že až na několik zbytečných chyb, jsme hrály dobře. Pozitivní je, že tým dokázal zvrátit nepříznivé vývoje utkání a dohrát do vítězných konců. Do hry zasáhly postupně všechny hráčky.

Barbora Mužíková - nahrávačka


TJ OSTRAVA "C"  skupina "E"     5. místo ve skupině
Kvalifikační skupina E,
termín: 23.9.2018
pořadatel: VK Polanka nad Odrou, z.s.
Turnaj se konal v neděli 23. 9. 2018. Sraz byl v 6:50. První zápas jsme měli hrát v 8 hodin, poté v 10, 12, 14 a 16 hodin, ale posunulo se to, takže jsme nakonec přijeli domu dříve.
Byl to turnaj, který zařazoval týmy st. žaček do skupin od nejlepších po ty nejslabší. Hrály jsme celkem 5 zápasů, ale vyhrály jsme pouze jeden nad Českým Těšínem, a proto zřejmě budeme v té nejslabší skupině. Naši soupeři byly Český Těšín, VK Polanka, Nový Jičín, Frýdek-Místek a Kopřivnice.
První zápas byl s Novým Jičínem, který jsme prohrály, kde se nám vůbec nedařilo. Celý turnaj si myslím, že jsme mohly zahrát lépe, ale na to, že pro některé to byl úplně první turnaj, o bylo super. Naštěstí si zahráli všichni.
Hráčky: Ema Zedníková, Simona Turková, Sára Stehlíková, Elen Kussiorová, Karin Malinkovičová, Veronika Hašková, Simona Hublová, Tereza Radová, Barbora Galčanová a Magdaléna Bednarčíková

Autor: Ema Zedníková (kapitánka)