Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (23.-24.9.2017)

1. liga Juniorek: TJ Ostrava "B" - VK Valašské Meziříčí     

První utkání : TJ Ostrava – VK Valašské Meziříčí 1:3 (14:25, 25:23, 17:25, 12:25)
Po dlouhé a náročné letní přípravě jsme se konečně dočkali prvního mistrovského utkání.
Po slibných výsledcích v posledních dvou přípravných turnajích, kdy jsme obsadili první a druhé místo, jsme byli plni očekávání, jak nám to půjde v soutěži.
Bohužel nám onemocněly 2 hráčky základní sestavy, a hlavně naše nejúdernější síla Tereza Uherková. Když k tomu připočteme dlouhodobé zranění nahrávačky, potom už naše vyhlídky nebyly tak optimistické.Museli jsme si pomoci hráčkami z kadetek, které s námi neabsolvovaly žádný trénink, takže jsme se sehrávali přímo v utkání. To výrazně ovlivnilo výkon v utkání.
V prvním setu jsme nezačali nejhůř, do stavu 6:6 jsme hráli vyrovnaně - nervozita z prvního utkání byla cítit z obou soupeřů. Potom nám však soupeř odskočil na 12:6, a na to jsme již nedokázaly zareagovat a prohráli jsme 25:14.
Druhý set byl celou dobu vyrovnaný. Soupeř nám odskočil na rozdíl tří bodů. Po dvou střídáních se nám ale podařilo otočit a v koncovce jsme byli šťastnější my – 25:23.
Od třetího setu již na hřišti jasně dominovalo Valašské Meziříčí, a naprosto zaslouženě si došlo pro poměrně jasné vítězství. V této fázi hry nás soupeřky převyšovaly ve všech herních činnostech, ale především v bojovnosti a větší vůli po vítězství.

Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Ruszová Anna, Sabelová Tereza, Klímová Alice, Kokešová Monika, Pavlicová Agáta – Brusová Zuzana, Hurníková Vanessa, Kašpárková Adéla


Druhé utkání: TJ Ostrava – VK Valašské Meziříčí 3:2 (20:25, 25:20, 20:25, 25:19, 23:21)
Do druhého utkání jsme nastoupili s odhodláním poprat se o naše první vítězství v soutěži.
Do stavu 14:12 v prvním setu to vypadalo, že by to mohlo jít, ale potom nás už v tomto setu jednoznačně přejel.
Ani začátek druhého setu nevypadal, že by se něco mělo změnit (stav 1:5). Naštěstí se nám podařila jedna dlouhá série. Při podání Pavlíčkové jsme otočili z 5:8 na 14:8 a úspěšně dotáhli set k vítězství.
Bohužel ve třetím setu se něco podobného podařilo Valašskému Meziříčí, kdy odskočilo z 5:5 na 13:5 a už nás nepustilo do bližšího kontaktu. Přesto se nám podařilo v koncovce uhrát sérii pěti bodů, a tento moment byl možná zlomový pro celé utkání, protože se nám podařilo vybojovat několik těžkých míčů a nastartovali jsme se do dalšího pokračování utkání.
To jsme dokázali na začátku čtvrtého setu, kdy jsme vedli hned 6:1 a náskok si udržovali až do konce setu. Od tohoto momentu jsme konečně začali předvádět to, co umíme.
Tie-break byl však přesto jako na houpačce – 0:3,4:3,4:6,10:7 a 14:11. Za tohoto stavu jsme měli k dispozici 3x matchball, ale bohužel se nám ani jeden nepodařilo proměnit.
V tento moment nastala úžasná bitva o vítězství, kdy Valašské Meziříčí mělo celkem 4x matchball, my ještě další 3. Nakonec se nám podařilo celkově ten šestý proměnit a zvítězit 23:21. Utkání trval 150 minut.

Po nevydařeném prvním utkání jsme dokázali zvrátit výsledek a vybojovat cenné vítězství.
Pevně věříme, že se nám na něj podaří navázat v dalších utkáních.
To nejbližší hrajeme v sobotu 7.10. od 11.00 v Bílovci. Takže zveme všechny naše fanoušky.

Sestava: Planková Karolína, Batková Veronika, Ruszová Anna, Kašpárková Adéla, Pavlíčková Ilona Tereza, Kokešová Monika, Pavlicová Agáta – Sabelová Tereza, Brusová Zuzana, Hurníková Vanessa

Autor: Radek Brzobohatý

 

Extraliga Juniorek: SG Ludvíka Daňka Brno - TJ Ostrava    3:1, 3:0
Dne 23. 9. 2017 jsme se vypravily do Brna, kde jsme odehrály další kolo extraligy. Do prvního setu jsme nastoupily s velkým odhodláním soupeřky porazit. Zatlačily jsme je servisem a nedělaly žádné zbytečné chyby. Bohužel toto platilo pouze pro první set. Od té doby to šlo ale z kopce. Začaly jsme kazit jak útok, tak příjem. A s celkovým počtem 52 našich chyb jsme prohrály.
V dalším zápase hra probíhala podobně. Trápily nás balony zadarmo, na které jsme si neuměly zavolat a také útok, při kterém se těžko dostávalo přes výborný blok soupeřek. Ve hře byly samozřejmě i lepší chvilky, ale těch bylo podstatně méně než těch horších.

Autor: Hanka Záhorská

 

Extraliga Kadetek:  TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava   3:0, 3:2
Dne 24.9.2017. Jsme hrály utkání s domácím Frýdkem-Místkem. V prvním zápase nám vzaly Frydečanky 3 body. Myslím, že na příjmu to bylo mnohem lepší než v předešlém zapase, ale dnes jsem měly i zádrhely v útoku a v náhrách. I zmatek na hřišti udělal své.
V druhém zápase se víc bojovalo a to nám pomohlo dostat se do tie-breaku. Avšak i ten jsme prohrály.. a vzaly Frýdku pouze jeden bod. Shrnula bych to tak, že bychom se měly zlepšit ve všem.

Autor: Hana Boštíková


Krajský přebor Žen: TJ Ostrava "C" - SK Slezan Orlová   

První utkání: TJ Ostrava C – SK Slezan Orlová 3:0 (25:15, 25:12, 25:18)
V prvním utkání sezóny jsme přivítali družstvo z Orlové, které v minulosti patřilo k jedněm z favoritů soutěže. Bohužel generační obměna přinesla i nižší herní kvalitu soupeře, a tomu odpovídal i průběh obou utkání.
Naopak naše družstvo se po loňské první sezóně stabilizovalo, a po kvalitním doplnění o končící juniorky a další 2 hráčky (z Frenštátu a Vratimova), by mělo mít ambice hrát o příčky nejvyšší.
Přesto, že nám onemocněla jedna ze dvou klasických blokařek, jsme dokázali tuto ztrátu nahradit. Na postu blokařky se postupně vystřídali další hráčky.
Od počátku prvního setu probíhalo utkání v naší režii, a nepřipustili jsme pochybnosti, kdo odejde jako vítěz. V poklidném tempu jsme za 73 minut jasně zvítězili 3:0.

Sestava: Uhlářová Klára, Gengelová Lenka, Stará Patricie, Holcmanová Martina, Matýsková Kristýna, Bruncková Tereza, Pešová Karolína – Polakovičová Petra


Druhé utkání: TJ Ostrava C – SK Slezan Orlová 3:0 (25:16, 25:16, 25:19)
Do druhého utkání jsme obměnili základní sestavu tak, aby dnes hrály všechny hráčky.
Od začátku opět bylo vše naprosto jednoznačné, a s naprostým přehledem jsme si došli pro vítězství. Opět jsme předváděli pěkný bojovný výkon s obětavými zákroky a s minimem nevynucených chyb. Za celé dvě utkání nás soupeř nedostal pod tlak.
Na sehrání v úvodu sezóny to však bylo dobré a uvidíme, co nás čeká dále.

Sestava: Polášková Tereza, Jaglová Radka, Stará Patricie, Pešová Karolína, Bruncková Tereza, Holcmanová Martina, Polakovičová Petra - Gengelová Lenka

Nejbližší hrajeme již teď v sobotu 30.9. od 9.00 opět v hale mládeže na jízdárně. Zveme všechny naše fanoušky.

Autor: Radek Brzobohatý


Kvalifikace starších žaček 23.-24.9.2017
TJ OSTRAVA "A"   1. místo
V sobotu proběhla kvalifikace KP st. žakyň v Bílovci. Naše děvčata byla zařazena do skupiny C, kde bylo 7 družstev. Děvčata odehrála 6 utkání, ve všech zvítězila a postoupila do finálové skupiny A, která bude mít v letošním ročníku 4 družstva.
Kvalifikace se zúčastnilo 13 děvčat, a všechny se pravidelně střídaly. Nejdůležitější utkání odehrála s družstvem Bílovce a po boji zvítězila 2:1. Výhodou družstva bylo dobré podání.
Autor: Pepa Choma

TJ OSTRAVA "B"   5. místo
Dne 23.9. jsme se zúčastnily kvalififikace starších žaček v Bílovci.
Na zápas jsme jely v sestavě Tereza Rozacká, Adéla Orálková, Magdaléna Otipková, Barbora Mužíková, Adéla Šnajdrová, Viktorie Barčová, Daniela Carroll, Nicola Zeisberger, Michaela Jastřembská, Helena Randýsková a Lucie Skupníková.
Odjížděly jsme s výsledkem tří vyhraných a tří prohraných zápasů. Určitě bychom se měly zaměřit na postavení, které se některým hráčkám plete. Největší chyby jsme měly asi na podání a příjmu. Ale celkově si myslím že jsme si nevedly až tak špatně.
Autor: Tereza Rozacká

TJ OSTRAVA "C"     7. místo