Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 24.-25.3.2018

Extraliga Juniorek:
Extraliga juniorky - 2. část soutěže, 3. turnaj - skupina B  3.místo
Náš poslední turnaj se odehrával ve Šternberku. Závěrečný turnaj byl také rozloučením se staršími spoluhráčkami, které tento rok věkově končí v juniorkách (Nikola Geryková, Tereza Bolfová, Lucie Krátká). První sobotní zápas jsme hrály proti domácím. I přes to, že se zdálo, že utkání skončí jednoznačně vítězstvím soupeře (hlavně po prvním setu 6:25), vzchopily jsme se a vybojovaly si úctyhodné vítězství nad Šternberkem 3:2. Protihráčky nám pomohly hodně tím, že kazily na servisu a bály se našich vysokých hráček na bloku, takže se snažily hrát přes ně, ale většinou míče končily v zámezí, nebo přicházely zdarma, takže jsme získaly výhodu snadného příjmu a následně útoku středem, kde jsme vynikaly. Na vítězství se také podílely mladé kadetské hráčky, které se v našem týmu ujaly teprve nedávno (Klára Žarnovická a Hana Boštíková), které hrály velice dobře. Naše výhra ale nestačila na sesazení domácích z první příčky skupiny.
Večerní zápas se Španělkou se odehrál po dlouhých čtyřech hodinách, které byly unavující a projevily se na našem výkonu (viz. foto). První set byl velmi vyrovnaný, ale prohrály jsme ho vlastními chybami, které byly zbytečné (24:26). Chybělo nám nadšení a bojovnost z předchozího utkání. Soupeři přitvrdili na servisu a tak jsme neměly dobře přijato a vyřadily si z útoku středařky. V následujících setech se u soupeře projevila vetší pohyblivost a vyhranost, jako v minulých turnajích a tak jsme prohrály s největším rozdílem (3:0). V tomto zápase se naposled ukázaly Lucie Krátká, jakožto dlouholetá univerzálka extraligy juniorek a Tereza Bolfová, která se po přechodu z první ligy ve Frýdku-Místku uchytila na postu extraligového libera.
Vzhledem k posunu času jsme se moc nevyspaly, ale i tak jsme do posledního utkání sezóny vložily všechny své síly a chtěly vyhrát, což se bohužel nepovedlo. V družstvu Českých Budějovic se projevilo několik všestranných hráček, které byly schopné alternovat na různých postech, třeba jako útočící nahrávačka (Nikola Boušková). Problém nám dělaly jak rychlé náhry, tak i nekompromisní servis, kterým nás dostaly od saka. Bohužel tento zápas neskončil na vítězné vlně (2:3), ale i přes to jsme spokojené, protože se nám povedlo nejen udržet extraligu, ale i si druhou polovinu soutěže pořádně užít jako tým.
Tato sezóna byla pro nás velice těžká kvůli mnoha změnám v týmu, počínaje odchodem nahrávačky (Barbora Bartošíková) k soupeřům, proto jsme byly nuceny bývalou nahrávačku (Lucie Krátká), která naposled nahrávala v žákyních, vrátit na tento post a po zranění hlavní nahrávačky (Petra Koloničná) se stala hlavní náhrou. Bohužel byla v prvním zápase (proti Přerovu) zraněna a my se ocitly opět bez náhry. Tohoto postu se zhostila posléze jedna z blokařek (Anna Pavlovová) a po návratu Petry se stala druhou náhrou. Za zmínku také stojí Nikola Geryková, která se jakožto libero i smečař těchto postů zhostila velice dobře a v příští sezóně nám bude chybět hlavně v poli.
Velice děkujeme všem fanouškům (hlavně rodičům), kteří nás neúnavně podporovali v celé sezóně i přes to, že se nám první půlku moc nedařilo.

Autor: Petra Koloničná s pomocí Ivany Poláchové 


1. liga Juniorek: TJ Ostrava - TJ Sokol Bedřichov 3:0, 3:0   (sobota)
První utkání: TJ Ostrava B – TJ Sokol Bedřichov 3:0 (25:20, 25:16, 25:18)
V sobotu po poledni nám začal náročný víkendový program, kdy nás čekaly 4 utkání.
První dvě s družstvem z Jihlavy – TJ Sokol Bedřichov.
Do začátku jsme vstoupili v osvědčené sestavě. Přesto jsme se jako již tradičně rozjížděli pomalu, a až do stavu 12:15 to vypadalo na vyrovnaný souboj. Potom se nám šesti body v řadě podařilo vývoj prvního setu otočit a dotáhnout první set k vítězství.
I začátek druhého setu byl až do stavu 7:7 vyrovnaný. Následně se nám ale postupně podařilo navyšovat náskok, který jsme si pohodlně pohlídali až do koncovky.
I třetí set se nevymykal z obvyklého scénáře tohoto utkání. Vyrovnaný začátek setu, a posléze postupné navyšování našeho náskoku. Postupně jsme prostřídali všechny hráčky, a s přehledem dokráčeli k vítězství.
Sestava: Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Ruszová Anna, Makovcová Marie, libero Pavlicová Agáta - Vaňková Barbora, Orálková Adéla, Sabelová Tereza

Druhé utkání: TJ Ostrava B – TJ Sokol Bedřichov 3:0 (25:18, 25:23, 25:21)
Do druhého utkání jsme vstoupili jen s malými změnami. Tentokrát se nám začátek setu povedl daleko lépe, a rychle jsme se dostali do vedení 5:3, 9:4, 12:6, 18:8. Celkem bez problému jsme dokráčeli k vítězství v setu.
I druhý set byl stav skóre od začátku pro nás příznivý. Vytvořili jsme si náskok. I přes zkorigování stavu v závěru setu ze strany soupeřek, jsme koncovku uhráli.
Začátek posledního setu nás ale našel nepřipravené, a rychle jsme prohrávali 1:7. Rychle jsme ale zatáhli za záchranou brzdu, a vyrovnali na 10:10, následně se ujali vedení 18:13 a 20:14. V této fázi hry to byl z naší strany velmi dobrý výkon s minimem chyb, dobrou hrou v poli, i nápaditým útokem. Třetí set i celé utkání jsme si pohlídali, a tak pošetřili síly na neděli.
Sestava: Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Ruszová Anna, Makovcová Marie, Vaňková Barbora, libero Pavlicová Agáta - Sabelová Tereza, Kokešová Monika

Autor: Radek Brzobohatý


1. liga Juniorek: TJ Ostrava - ŠSK Demlova Jihlava 3:0, 3:0   (neděle)
První utkání: TJ Ostrava B – ŠSK Demlova Jihlava 3:0 (25:14, 25:10, 27:25)
Bez větších změn v sestavě jsme v neděli nastoupili proti dalšímu družstvu z Jihlavy.
Po lehkém zaváhání v úvodu jsme se rychle dostali do vedení 9:6, posléze 18:9, a celý set tak byl jednoznačnou záležitostí pro nás.
Druhý set byl také jednoznačnou záležitostí. Za stavu 13:10 se na servis dostala Kája Planková a už neodešla. V této fázi hry to byl asi nejlepší výkon, který jsme dnes podávali.
Výborná obrana, především při vybírání, jistota na útoku.
I ve třetím setu to byla jednoznačná záležitost pro nás. Udržovali jsme si náskok až do stavu 24:19. Potom nastal úplný výpadek, a najednou jsme prohrávali 24:25. Naštěstí jsme se ale nepoložili, a dokázali set i celé utkání ještě zachránit.
Sestava: Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Ruszová Anna, Makovcová Marie, libero Pavlicová Agáta - Orálková Adéla, Sabelová Tereza, Brusová Zuzana, Cáhlíková Viktorie


Druhé utkání: TJ Ostrava B – ŠSK Demlova Jihlava 3:0 (25:21, 25:16, 25:19)
Do posledního víkendového utkání nastoupila na nahrávku Adéla Orálková, na účko Viki Cáhlíková a na blok Zuzka Brusová.
I přes tyto změny se ale obraz hry výrazně nezměnil, a rychle jsme se ujali vedení 5:0 a 7:1. Tento náskok se nám dařilo udržovat celý set až do stavu 24:17. Sice jsme neuhráli 4 body po sobě, ale koncovka byla naše.
Druhý set byl od počátku poměrně vyrovnaný. Za stavu 10:10 se konečně zadařilo na podání Zuzce Brusové, která se do té doby na podání trápila, a podařilo se jí tam zůstat až do stavu 18:10. To druhý set rozhodlo, náskok jsme si již udrželi.
Do třetího setu jsme se opět trošku prostřídali, a brzy si vytvořili náskok 9:5. Soupeřky se ale nadechli k poslednímu odporu a otočily na 12:11 pro ně. Postupně jsme ale opět převzali vedení my, a dobrou hrou si jej udrželi až do závěru.
Sestava: Orálková Adéla, Batková Veronika, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Cáhlíková Viktorie, Brusová Zuzana, libero Pavlicová Agáta - Planková Karolína, Sabelová Tereza, Ruszová Anna

V letošním roce nás čeká již jen utkání v Jihlavě 14. a 15.dubna, kde opět sehrajeme celkem 4 utkání s oběma víkendovými soupeřkami.
V tabulce jsme se dostali na 3.místo. Máme jedenáctibodový náskok na čtvrtou Jihlavu, který bychom si měli udržet. Na druhý Zlín nám v tabulce pravdy chybí 5 bodů, takže pokud se nestane zázrak, skončíme na velmi pěkném třetím místě. Bohužel druhé místo, které by nám zajistilo účast v kvalifikaci o extraligu, je již asi nedostižné.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor starších žáček - 7.kolo 25.3.2018
TJ OSTRAVA "A"    Skupina "A"  1. místo
Dnes proběhlo poslední kolo KP st. žákyň ve F-M.
Naše děvčata v tomto posledním kole konečně přišla na to, že volejbal je kolektivní hra a ne hra kamarádek. Holky podaly velmi kolektivní a hlavně bojovný výkon.
V posledním utkání jsme nastoupili již proti vítězi dlouhodobé soutěže Frýdku-Místku. A bylo to vyvrcholení nejen nedělního klání, ale celkové soutěže, kdy obě družstva předváděla špičkový volejbal v této věkové kategorií.     
Je nutno holky pochválit za předvedenou, bojovnost a radost ze hry. Potěšením bylo i to, že poprvé v této sezóně  nezkazily servis po oddechovém čase.
Toto poslední kolo jsme vyhráli bez porážky. Všechny přítomné hráčky dostaly příležitost si zahrát.
Sestava:
Náhra - Vytisková E., Richterová N.
Účko - Pěnčíková A., Janostyaková V.
Blok - Fukalová V., Pěnčíková P., Gavlasová A.
Smeč - Tichá M., Pejznochová B., Gavlasová Ad., Vojtášková B., Laštovičová N.
V letošním ročníku 2017/18 obsadila děvčata 2. místo a získala stříbrné medaile - blahopřejeme.
Do týmu jěště patří: Pánková N., Kozinová N., Jetmarová H., Cáhlíková V.
V českém poháru pomáhala Orálková A.
Doufejme, že děvčatům toto nasazení vydrží i pro kvalifikaci MČR.

Autor: Pepa Choma

TJ OSTRAVA "B"   Skupina "D"   4. místo
Neděle 25. března 2018 byla významná pro volejbalistky žákovského věku svým posledním kolem soutěže Starších žaček, kdy tým TJ Ostrava B odehrál své zápasy v Bílovci ve skupině D.
První utkání družstvo odehrálo s domácím týmem Bílovce B, které na vlastním hřišti byly nad síly Ostravy, které se nedokázalo přizpůsobit menší tělocvičně a především nižšímu stropu a podlehly 2:0.
Ve druhém utkání naše děvčata značně přidala a dokázala porazit tým Opavy v rozhodujícím setu zkrácené hry 2:1.
Na poslední zápas hráčky čekaly další tři hodiny a únava se zjevně projevila i v utkání, kdy se družstvo nedokázalo dostat do tempa hry a podlehlo s družstvem Polanky 2:0.
Družstvo Ostravy nastoupilo ve složení: Majda Otýpková, Bára Mužíková, Nikola Zeisberger, Daniela Carroll, Klára Cholevíková, Evelína Belinová a své poslední zápasy v žákovské kategorii odehrály Tereza Rozacká, Adéla Šnajdrová, Viki Barčová a Míša Jastřembská.

Josef Božik - trenér týmu


TJ OSTRAVA "C"   Skupina "G"   2. místo


2. liga Žen: TJ Ostrava - TJ Nový Jičín 1:3, 1:3
V sobotu 24. března sehrálo družstvo žen "B" TJ Ostrava svá dvě poslední soutěžní utkání v sezoně 2017 -18.  Soupeřem byly ženy TJ Nový Jíčín, které vévodí pořadí v tabulce 2 ligy a dalo se to pojat jako šlágr kola, protože hrál lídr tabuly se třetím.
Nový Jičín hrál svou standartní vysokou úroveň hry a naše děvčata byly zdatným a vyrovnaným soupeřem a obě utkání měly vyrovnaný průběh a hrál se opravdu pohledný a bojovný volejbal...
Nic méně Nový Jíčín potvrdil úlohu favorita a dokázal zvítězit dvakrát 1:3 a odsoudil naše družstvo na 4. místo konečné tabulky.
Ostrava hrála ve složení : M. Adamčíková, H. Gráczová, M. Klimšová, P. Jennelová, E. Žváčková, M. Mukařovská, M. Bradová, N. Boháčová a na postu nahrávačky skvěle zaskočila V. Šípová.
Všem hráčkám za skvělou hru a reprezentaci klubu v uplynulé sezoně z postu trenéra děkuji
Autor: Pepa Božik - trenér družstva..